Reklama

Reklama

Hledá se Dory

  • USA Finding Dory (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V animovaném filmu od studií Disney•Pixar Hledá se Dory se na stříbrná plátna vrací oblíbená modrá rybka Dory, která si spokojeně žije na korálovém útesu s Nemem a Marlinem. Pak si ale Dory z ničeho nic vzpomene, že kdysi a kdesi ztratila své rodiče. Společně s Marlinem a Nemem se vydá na strhující dobrodružství napříč oceánem, až do prestižního Mořského akvária v Kalifornii, kde se léčí nemocní mořští živočichové. Při hledání maminky a tatínka potkává Dory tři svérázné obyvatele Mořského akvária: První je Hank, nerudný chobotničák, který úspěšně uniká zřízencům; druhý je Bailey, samec běluhy, který sám sebe přesvědčil, že mu nefunguje echolokace, a třetí je krátkozraká velryba jménem Naděje. Při prohledávání moderního akvária dojde Dory se svými kamarády k poznání, že své blízké máme nejraději kvůli jejich nedostatkům, a že to nejdůležitější na světě je přátelství a rodina. (Falcon)

(více)

Videa (26)

Trailer 2

Recenze (539)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dvojky mají tu smůlu, že z nich člověk podvědomě cejtí kalkul tvůrců ještě něco vydojit z často úspěšné jedničky (proč by také dvojku jinak točili že?). A pak většinou trpí absencí skvělých nápadů, kterých často jednička byla plná a dvojky jsou o to kontrastnější. Většinou je hrdina daný, ale nemá co hrát. U Dory jsem se tohoto bál a bylo to zbytečné. Příběh nema byl skvělý a dodnes patří nejen díky krásným animacím, vtipům a skvělému českému dabinku k mým nejoblíbenějším. Hledá se Dory možná na úspěchu Nema stavěla, ale chudá o nápady není a vtip nepostrádá. Moc se mi to zase celé líbilo, ale kvality Nema to úplně nedosáhlo. I tak ale dávám za 4 štítky znamenající svobodu. * * * * ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Rozhodně znovu nevyšla hvězda na východě. Čím víc nad tím přemýšlím, tím víc mi vadí americkými-příručkami-pro-scenáristy hnaná zápletka a z ní vyplývající vyhroceně lámané zlomy v ději a manipulace s emocemi. Nemo byl sice taky takový, ale zároveň byl i svěžejší a vtipnější, takže celek působil organicky a neměla jsem problém mu to odpustit. Dory tuhle výhodu nemá. Kvůli finálnímu aktu náklaďáku, který nám způsobil několikaminutový hlasitý záchvat smíchu, mi ale sestra zakázala dát jenom dvě hvězdičky. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Modrá rybka Dory, která trpí krátkodobou ztrátou paměti, si po roce stráveném s Marlinem a Nemem náhle vzpomene, že se vlastně ztratila rodičům... Mezi zajímavé postavy patří chobotnice Hank (Ed O'Neill), která pomáhá Dory s hledáním. Sigourney Weaver mluví sama sebe, ale je pouze hlasem, který promlouvá z rozhlasu v mořském parku. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

U žiadneho druhého dielu sa neubránime porovnaniu, zvlášť, ak bol pôvodný film natoľko úspešný. Trinásť rokov si dávali tvorcovia načas, aby divákom priniesli opäť skvelú detskú zábavu. V tomto prípade sa nejedná o úplne najvydarenejšie pokračovanie, nie je tu veľa zapamätateľných scén, a Hľadá sa Nemo bol snímkou rôznorodejšou a vtipnejšou. Ide ale o pekný príbeh, navyše s príjemným slovenským dabingom. Viacmenej repete so starými známymi, ale aj s novými fajnovými hrdinami. Dory už nie je tak vtipná, ako keď bola len vedľajšou postavou. Pekne sa na to pozerá, ale na mňa osobne už je to veľmi "family" animák. Už som vyrástol z podobných typov a radšej dám prednosť filmom, čo majú väčší "boom". Je to ale predsa len rozprávka, nie hollywoodsky akčný trhák, takže nie je nutné to s kritikou preháňať. Na tento snímok možno časom zabudneme, ale za jedno pozretie určite stojí. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Napadlo vám niekedy, čo sa stalo s Dorinými rodičmi? Ani vám nie? Ale Pixar o tom nakrútil film. 13 rokov (!) po jednotke. A odohrávajúci sa v podstate „hneď“ po udalostiach z nej (čo ostatne asi bolo logické, nechcem vám brať ilúzie, ale tento druh rýb sa vysokého veku dožívať nezvykne). Na hľadá sa Nemo mám pekné spomienky, užil som si ho v kine a bol som dojatý, pobavený a v neposlednom rade uchvátený vizuálnou stránkou. Nuž a tá je najväčšou prednosťou dvojky. Lenže vizuálna stránka nestačí, navyše v dnešnej dobe už podmorský svet z jednotky neohúri až tak, ako v roku 2003. Pixar zaspal dobu. Príbeh je strašný, nech sa nikto nehnevá, ale toto v podstate ani nie je scenár, ale skôr počítačová hra. Musíte sa dostať z bodu A do bodu F cez body B, C, D a E a, samozrejme, všade číha nebezpečenstvo. Bol som otrávený už po polhodine a to ma čakala ešte viac ako hodina toho istého. Staré postavy ma nudili, v horšom prípade rozčuľovali a otravovali. Dobrý dojem zanechala len hŕstka vtipných a dojemných scénok a pár nových postáv (z nich však najviac bodovali vydry, ktoré mali bohužiaľ len cameo). Ak chcete vedieť, čo sa stalo s hrdinami z jednotky, počkajte si až na koniec záverečných titulkov. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (21)

  • Dory (Ellen DeGeneres) byla při polovině roku 2013 nejoblíbenější Disneyho postavou na sociální sítí Facebook, kde ji mělo v oblíbených 25 milionů uživatelů. (Dlee)
  • Severoamerické tržby dosáhly 486,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 1029,3 mil. (NIRO)

Související novinky

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

Co chystá režisér Johna Cartera a WALL-E?

10.10.2022

Scenárista a režisér Andrew Stanton (Hledá se Nemo, WALL-E) se po letech pauzy chystá vrátit za kameru svého nového celovečeráku. Stanton naposledy natočil animák Hledá se Dory pro Pixar, předtím měl… (více)

Pixar se vydá cestou originality

Pixar se vydá cestou originality

16.05.2019

Pouze jeden z pěti posledních filmů od studia Pixar nebyl pokračováním zajeté značky. Tím snímkem byl Coco, zbylé tvořily Hledá se Dory, Auta 3, Úžasňákovi 2 a letošní Toy Story 4: Příběh hraček. To… (více)

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

Dvojka Úžasňákových trhá rekordy

04.09.2018

Pokračování velebeného hitu Úžasňákovi 2 je nyní oficiálně nejvýdělečnějším animovaným filmem v Americe. Nejen to, jsou zároveň prvním animákem, který si tam došel pro 600 milionů dolarů. Celkově pak… (více)

Úžasňákovi trhají rekordy

Úžasňákovi trhají rekordy

18.06.2018

Na pokračování oblíbeného animovaného hitu Úžasňákovi čekali fanoušci něco málo přes čtrnáct let. Letos se však téhle superhrdinské rodinky konečně dočkali a už můžou být klidní, protože film… (více)

Reklama

Reklama