Reklama

Reklama

Dnes já, zítra ty

  • Itálie Oggi a me... domani a te! (více)

VOD (1)

Na tuhle pomstu čekal opravdu dlouho. A vychutná si ji… Bill Kiowa jde na pět let do vězení za vraždu své ženy… kterou nespáchal. Po propuštění shromáždí staré kamarády, aby mu pomohli pomstít milovanou a vyrovnat účty... Western Dnes já, zítra ty svým půdorysem připomíná Sedm statečných či jiné klasiky žánru. Plán Billovy pomsty začíná rekrutováním jednotlivých pistolníků (mezi kterými vyniká Bud Spencer v typické roli mlčenlivé mlátičky), záhy se ovšem zkomplikuje – to když celá Billova banda padne do rukou úskočných a sadistických comancheros. Jejich mexického vůdce překvapivě ztvárnil Japonec Tacuja Nakadai, dvorní herec japonského režiséra Akiry Kurosawy. Spoluautorem scénáře byl slavný italský tvůrce hororů Dario Argento, jehož rukopis je patrný v atmosféře plné napětí i v závěrečné scéně v temném lese. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

farfalla 

všechny recenze uživatele

Velmi jsem chtěla dát alespoň 3 hvězdičky, ale nedalo se. Měl to být spaghetti western. Italský režisér a mezinárodní herecké obsazení. Dobře. Ale proč hrál Japonec Mexikána? Nemohla jsem si zvyknout na ten obličej. Pak mě rozhodil ten listnatý les za Římem, kde se natáčelo. Samozřejme se moje mysl soustředila na pár minut na to, jestli takový les existuje kolem hranic Ameriky a Mexika. Pak mi přišlo, že z nějakých důvodů vyřadili některé scény, a tak děj kodrcal kupředu proměnlivým tempem. Dokoukala jsem jenom kvůli Budovi Spencerovi. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Je fajn naraziť u spagetti westernu aj na temnejšiu atmosféru bez zbytočných pseudovtipných blbostí. Napriek tomu, že jedným z ťahákov je aj Spencer. Tým druhým je Nakadai, z ktorého som ale rýchlo vytriezvel, pretože v jeho podaní to bola šlapaja vedľa. Nakadai má slabšiu charizmu a do záporných rolí sa vôbec nehodí, resp. až oveľa neskôr, keď sa čas a skúsenosti konečne zapísali do jeho tváre. A obalamutiť diváka, že je to Mestic, ach jaj, nepomôžu ani umelá brada, ani tvar očí, ktorí u neho atypicky nie je šikmý. Akcia je však parádna, na tom filmík môže pevne stavať, mohlo by jej byť aj viac. A popracovať, či aspoň dotiahnuť veci sa dali určite aj na zápletke. ()

Reklama

hrona 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočená kovbojka, která se tak trošku podobá příběhu Sedmi statečných, alespoň co se týče dávání party pistolníků dohromady,vymýšlení fíglů jak odstranit bandu zloduchů přesněji řečeno Comancheros a vztahů mezi sebou. Bud Spencer zde v netradiční vážné roli hraje drsňáka, který nejvíce hlavnímu hrdinovi přiroste k srdci. Svým fešáckým umělým vousem připomíná pekaře Jana Wericha. Konečná lesní scéna je opravdu vydařená. Škoda jen, že si tvůrci nevyhráli více s dialogy.Jsou dost jednoduché a jednotvárné, ale u westernu se na slova nehledí, nýbrž na činy a těch je zde opravdu dost. Takže za mě také 95% ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

No moc sem od toho necekal, ale tohle bylo vylozene spatny... nevim, jak moc velkou roli v mym finalnim hodnoceni hraje fakt, ze jsem to videl nadabovany na TV Barrandov, kde mi do toho vyskakovaly reklamy na Rudu z Ostravy a Veroniku Zilkovou, ale vlastne ty rusivy prvky byly ve finale mozna i k dobru. Celej film sem mel totiz pocit, ze kulisy jsou jak z Tretiho prince, hudba absolutne nedavala smysl (napr. kdyz se oblika jeden z partaku, tak tam bubnujou jak ve valce proti severu a pritom tam zadnej odkaz nebo souvislost neni) a hlavni padouch Nakadai byl nehorazna parodie, ze jsem se proste musel porad smat, kdykoliv v zaberu koulel ocima a do toho hazel mentalni hlasky ala mam to vsechno vypocitany. Ale co, uz jeho uvodni zaber, jak s bandou prepadnou dostavnik a on pak prezivsi vojaky honi s macetou byl proste karikaturou "thrilleru". Bud Spencer je ve filmu naprosto nezajimavej, humory fungujici v jeho pozdejsich filmech jsou zde teprve v plenkach a ostatni herci proste nestoji za zminku... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Tonino Cervi mi hovori leda tak hovno, a film je to len podpriemerny. Divak je nabudeny lacnym marketingovym tahom s Budom Spencerom v hlavnej roli, ale Spencer je upozazdeny. Do popredia sa dostali hlavne Brett Halsey a Tacuja Nakadai. Pribeh tu aj akysi je, ale Cervi sa nevelmi vyzna do rezie, dialogy su dlhe a nudne a film posobi slaboduchym dojmom : 30 % ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama