Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neapolský policejní komisař Rizzo přezdívaný Velká noha se právě vrátil z Hong Kongu, kde se velmi razantně očistil od obvinění, že je překupníkem drog. Jenže klidu si příliš neužije. Okamžitě se musí pustit do dalšího případu. Tentokrát však nejde jen o drogy, ale také o krádež a pašování diamantů. Na prodej drog i nelegální obchod s diamanty ho upozorní africký kolega, který je ovšem vzápětí zavražděn. Stopy vraha vedou do Johannesburgu, kam se Rizzo neprodleně vydává. Ještě před odjezdem se ale setká s bývalým strážmistrem Caputem a s Bodem, synkem zavražděného policisty, kteří se ochotně stávají jeho pomocníky v boji proti dobře informované narkomafii. Od prvního okamžiku, kdy nenápadná trojka vystoupí z letadla, musí komisař čelit najatým zabijákům, kteří nevynechají jedinou příležitost, aby se ho nepokusili zabít. Ale Rizzo poněkud přihlouplé a nešikovné protivníky s přehledem likviduje pádnými pěstmi i důvtipem. Kromě toho stále pátrá po vrahovi afrického kolegy. Stopa ho zavede až k odhadci drahých kamenů Spyrosovi a jeho šéfovi, jenž se neštítí žádného zločinu... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (76)

topi80 

všechny recenze uživatele

Série se nám překlonila do typické budspencerovské komedie, ale to není na škodu. Bud mnohokrát ukázal, že utáhne film i bez svého blonďatého parťáka, pokud se mu tvůrci nesnaží dosadit do dvojice nějakou pitvořící se otravnou parodii. Caputo se sice občas pohybuje na hraně, ale komické situace s ním jsou tak vypečené (např. s dravou zvěří v jednom kontejneru anebo jak ho Bodo vždycky přechytračí), že Enzo Cannavale suverénně kráčí celým filmem, aniž by si divák na Terence vzpomněl. Rvačky tradičně excelentní, o příběh tady moc nejde, exotické prostředí má opět kouzelnou atmosféru a nad vším kraluje nezpochybnitelné Budovo charisma ve spojení s perfektním dabingem Rudolfa Hrušínského. Role komisaře Riza patří k jeho nejlepším. I když zase tak moc nevybočuje z jeho běžné šablony, přecejenom tady má příležitost ukázat více ze svého herectví (např. v dojemných scénách s Bodem), až člověku přijde líto, že nikdy nedostal příležitost ukázat se i v jiném typu filmů. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Bud Spencer mluvící hlasem Rudolfa Hrušinského - a je vám jedno, že zápletka je jako obvykle měkká a rvačky příliš okatě nahrané. Nelíbil se mi ani trochu střih (kromě tradičně nepovedených triků včetně těch střihových) a ani záběry kamery, naopak skvělé jsou lokality, chytlavá hudba a už zmíněný dabing, jehož herecké obsazení je skutečně skvostné (za všechny Stanislav Fišer, Eva Hudečková). ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

V tretom diely seria definitivne opustila serioznejsie pojatie a naplno sa z toho stala kasicka fackovacia komedia s Budom Spencerom. Po kratkom uvode v Neapoli sa film presunie do Afriky, kde sa v exotickych lokaciach strieda jedna bitka za druhou a popritom sa akoze patra po priekupnikoch drog. Dost velky priestor tu dostal nesikovny Caputo a bohuzial aj lostomilušký cernosko, ktory je na zabitie. Bitky su uz klasicke jednoduche fackovacky v ktorych ma Bud bez problemov nad vsetkymi prevahu a tak bez mihnutia oka vyfackuje aj skupinku wrestlerov. Bud sa dokonca predvedie aj vo vode a ukaze, ze mu to stale plave rychlejsie ako napriklad krokodilovi. Ako pokracovanie seriozne pojatych predoslych dielov je film sklamanim, ale ako klasicka komedia s Budom Spencerom to funguje bez problemov. 5/10. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Výborné odlehčené pokračování série s komisařem Rizzem, kdy po trochu slabším druhém dílu tu máme daleko více zábavy, než v předešlých dílech a to filmu dodává další svěží vánek a celou sérii v podstatě oživuje. Nemá cenu rozebírat výkon Buda Spencera, který jede ve starých kolejích hláškujícího drsného policajta. Potěšil zejména návrat Caputa, který tvoří s malým Bodem výbornou komediální dvojici a jsou komediálními tahouny celého filmu. Děj se tentokrát přesouvá do slunné Afriky, takže změna prostředí působí velmi svěže. Přesto všechno musím přiznat, že oproti následujícímu dílu, který je kvalitativně ještě o něco lepší, mi na snímku vadí slabší zápletka, která je místy až zbytečně překombinovaná a ve výsledku na diváka nijak nezapůsobí. Škoda, protože jinak je film výborná krimi/komedie plná dobrých hlášek a scén. 8/10. ()

SONY_ 

všechny recenze uživatele

„Když něco chceš, musíš mi říct a já ti to stejně nedám.“ Bodo, ten roztomilý a vtipný klučina, by v jednom kuse baštil, Caputo by rád vlastnil restauraci, ale už při pohledu na jeho FÁRO je to mizivá představa, no a Bud Spencer v roli komisaře Rizza obstál jako obvykle na výbornou. Při tomhle filmu se vždy dobře pobavím a zarelaxuji. A chtěl bych jeden ten malý stříbrný kamíneček, ehm ehm. /90%/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • V jednom z rozhovorů vzpomíná Bud Spencer na zážitek, kdy se setkal s rasismem. V jedné restauraci, do které vzal Baldwyna Dakila na oběd, musel zaplatit příplatek kvůli jeho pleti. (chleba24)
  • Film byl do československých kin uveden jako vůbec první ze Spencerovy "policajtské" série v létě 1981. Aspiroval tehdy na jeden z největších návštěvnických hitů roku. Po několika měsících byl však v tichosti stažen z distribuce kvůli aktuálnímu bojkotu Jihoafrické republiky, kde se snímek z větší části odehrává. Do dlouhé řady menších kin na vesnicích se tak tento film nikdy nedostal, k pramalé radosti jejich vedoucích. (charles3)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v meste Neapol. (dyfur)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno