Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komisař Rizzo přezdívaný Velká noha odmítá nosit zbraň. V boji proti zločinu si vystačí se svými pěstmi, díky nimž si získal respekt celého neapolského podsvětí. Avšak Rizzovy netradiční metody práce začnou být velmi záhy trnem v oku novému policejnímu náčelníkovi, který se rozhodne, že svého podřízeného předělá k obrazu svému. Jenže na malicherné spory si nevybere právě nejvhodnější dobu. Ve městě se totiž objeví nové smrtelně nebezpečné drogy, jež si velmi záhy vyžádají i prvé oběti. Rizzo se pouští do boje s marseilleským překupníkem, na jehož stopu se dostane díky poslednímu tipu zavražděného informátora Pepita. Naštvaný hromotluk v policejní uniformě chce překupníka dostat za každou cenu. A můžete vzít jed na to, že když si Rizzo něco vezme do hlavy, nezastaví ho ani přesila mafiánských zabijáků, ani jeho nadřízený. A rozhodně to udělá po svém... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

4567arthur 

všechny recenze uživatele

Inspektor Rizzo je naprosto originálním členem neapolského policejního sboru. Odmítá nosit zbraň a vše řeší silou svých tvrdých pěstí. Nový policejní náčelník se s jeho postupy nehodlá smířit, ale přichází ve velice nevhodnou dobu - ve městě se totiž objevila nová, smrtelně nebezpečná droga a následují první oběti. Mezi nimi je i jeden z věrných policejních informátorů. Mohutný policista přebírá zákon do svých rukou a žádná přesila mafiánských zabijáků ho nemůže zastavit. První z řady a jako jediný neviděn v dětství. Přiřazováno spíš do lehce napínavých krimi snímků. U Buda se samozřejmě ten komediální moment najde pokaždé, ale jinak je to celé tentokrát zasazené spíš na vážnosti. Oblíbenec Caputo tu nemá bohužel svůj prostor a objevuje se spíš minimálně. I přesto se jedná o slušnou ( nezvykle drsnější ) krimi podívanou s Budem Spencerem v hlavní roli, a ta hudba je skvělá! "Neměl by si sirku ?... Měl jsem ho na mušce inspektore!... Nechystá se utéct, tak kam ten spěch ? Dostaneš novej rozkaz! Ode mě! Jdi se projít!" ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Velmi povedený start série filmů s komisařem Rizzem, zde tedy ještě inspektorem Rizzem. První díl je oproti svým nástupcům více krimi než komedie, což se odráží nejvíce na ději, který je nezvykle poněkud "drsnější". Nicméně i tak zde Bud Spencer hází suché fórky na všechny strany a mlátí jednoho padoucha za druhým. K legendárním pěstním soubojům snad jen dodám, že jsou více realistické a celkem dobře provedené. Zápletka je kupodivu velmi zajímavá, do poslední chvíle i dokonce trochu napínavá a děj rozhodně nenudí a je kvalitně zpracovaný. Film má dobrou atmosféru, Bud Spencer hraje dobře a dojde i na citlivější a dojemnější scény. Postavy taktéž povedené a sympatické. Perfektní snímek, který i po letech má své kouzlo a kdykoliv se na něj rád podívám. A pro fanoušky Buda Spencera je to naprostá povinnost. 10/10. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 9/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 8/10/// +Bud Spencer, akce, příběh, děj -víc takovýchto filmů mi chybý/// Parádní a nečekané. Tohle jsem viděl poprvé a tohle je jeden z mála filmů, které se berou smrtelně vážně a řadí se do škatulky krimi nikoliv komedie. Z toho druhého žánru je to snad jen několik soubojů, které můžou pobavit, ale přesto nejsou moc v duchu "záporák schytá ránu, uděla nějakej klaunskej pád a jde si pro další" V tomto filmu to do nich Bud Spencer pere s vervou a nelítostně a to tak, že ty facky opravdu cítíte a lámání kostí slyšíte. Rovněž detektivní (krimi) část nestojí v pozadí. Naopak je zajímavá, kvalitní a v mnoha směrech překonává i jiné, čístě detektivní filmy. Rovněž dojde i na citlivější notu. Prostě tenhle film překvapil, dal mi toho opravdu hodně. Užil jsem si ho a mám z něj radost./// Celkem 89%/// ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prvni film o komisari Rizzovi se fakt povedl, akorat nechapu, proc se o nem vsude pise jako Velka noha, kdyz mu ve filmu rikali Chlupac. Dlouho jsem otalel, nez sem se na film podival, protoze tu precejen neni Hill a navic je tohle spis krimi, ale po skouknuti jsem spokojenej. Spencer hraje nadprumerne, navic jsou tu i realistictejsi bitky, takze kdyz to schyta, precejen to s nim zamava. I kdyz pribeh neni nijak zvlast originalni, je napsanej fakt pekne, hlavne se mi libilo, jak v Neapoli kazdyho znal a vyuzival to pro reseni pripadu. Navic se tu najde i par honicek, nekolik zvratu a bitek tu je hodne a sem tam tu je i nejakej ten vtipek. A i kdyz by se film dal krapet zkratit, ani na minutku me nenudil a celkem svizne smeroval do finale, ktery mi sice prislo krapet usekly, ale to je detail. ()

topi80 

všechny recenze uživatele

V Policajtovi se hraje na trochu vážnější notu, než jsme u Buda zvyklí. V podstatě jde o takovou lehčí kriminálku, takže při pohledu na grázly se vám sice nenabíjí v kapse revolver, ale stejně se nemůžete dočkat, až na ně dosáhne ruka spravedlnosti. Samotný děj je poutavý, napínavý, bez náznaku křečovitosti. Bud se své role zhostil fantasticky a vy nemáte sebemenší problém mu věřit ten neuvěřitelný přehled o dění i v tom nejšpinavějším zákoutí jeho města. Takový akčnější italský rada Vacátko. Děj kriminálky je odlehčen suchým humorem, několika hláškami a ke slovu se taky dostanou pěsti, a to ve podobném duchu, na jaký jsme od Buda zvyklí, takže se o něj příliš nebojíte. Bud už nás mnohokrát pobavil, mnohokrát jsme si k němu získali vztah jako k jakémusi komiksovému hrdinovi. Ale postava komisaře Rizza vás chytne i za duši a budete snít o tom, že takových komisařů by tato planeta potřebovala několik v každém okrsku. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • "Pamatuji si, jak jsme natáčeli jednu scénu s Budem Spencerem a čekali jsme, až nám dá režisér Steno pokyn. Byli jsme poblíž jedné banky a okolo jeli policajti. Jeden na nás namířil pistoli, protože si myslel, že tam stojíme a chystáme se banku vyloupit. Já jsem měl uniformu strážmistra a muselo to vypadat podezřele. Asi bylo zábavné vidět všechny s rukama nahoře, včetně velkého a statného Buda Spencera. Potom jsme všechno vysvětlili skutečné policii a pokračovalo se v natáčení," vzpomíná Enzo Cannavale. (GilEstel)
  • Natáčení probíhalo v Itálii ve městě Neapol. (Terva)

Reklama

Reklama