Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kid se vrátil! A tentokrát jsou události ještě zuřivější a mají větší spád než minule. Karate Kid (Ralph Macchio) přicestoval do Okinavy na návštěvu umírajícího otce svého učitele Miyagii (Pat Morita). Ale tento výlet otevřel Miyagiho starý spor s jeho zapřísáhlým nepřítelem. Daniel se naučil mnoho ze starobylé japonské tradice a ví, co znamená pojem cti, ale právě díky tomu se začíná zaplétat do všeprostupující nenávisti krevní msty. Kid, ani jeho učitel, již nemohou hrát hru podle jasných pravidel - tentokrát jde o boj na život a na smrt. (Bonton Home Video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

Gig 

všechny recenze uživatele

Dvojka, odehrávající se v Japonsku, je už víc pohádkou. Ale ještě stále fajn. Opět je to na stejné kopyto. Opět závěrečný fight a vítězství. Tentokrát na život a na smrt. No pohádka. Ale jako děti jsme to žrali. Navíc okořeněné exotikou. A do mladé Japonky jsem byl zakoukán. Byla mi sympatičtější než namachrovaná Američanka z jedničky. ()

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nejedná se o klasický karate film, ale spíše o rodinný snímek z prostředí bojových umění. Macchio sice vypadá tak na 12, a akční scény jsou naprosto nereálné (jestřábí kop mě vážně dostal). A to tu však vůbec nejde. Karate Kid je pohádka se vším všudy a pokud přistoupíte na její pravidla hry, je bez problémů koukatelná. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Na Okinave nebyť rozhodcovia.“ – „No a ako viete, kto prehral?“ – „Ten, čo nebyť živý.“ Karate Kid 2 sa úprimne snaží nevariť z vody a okrem úvodného, aspoň symbolického, návratu hlavnej zápornej postavy zminula (Martin Kove), sa tvorcovia rozumne zbavujú všetkých otrepaných postáv z úspešnej jednotky (mama, spolužiaci, frajerka, samozrejme až na ústredné duo) a prichádzajú s novou zápletkou. Daniel-san (osvedčený Macchio) so svojím mentorom, pánom Miyagiim („Pat“ Morita), odchádza na majstrovu rodnú Okinavu. Tu má starý pán nesplatené účty jednak ohľadom svojej lásky a jednak umierajúceho otca. Snímka sa spolieha na jemne budovanú, nevtieravo pozitívnu, rodinnú atmosféru. Bitky sú stále skôr o filozofii, než o lámaní kostí (Bruce Lee by sa potešil) a ázijská výprava má niečo do seba. Nechýbajú trademarky série (chytanie múch paličkami, bonsaje, bocianí postoj) a vôbec - ak máte radi originál, tak vás napriek zvláštnemu scenáru (mladý Američan vyznáva ázijskú kultúru precítenejšie, ako mladí arogantní Japonci) solídna dvojka poteší. ()

merigieren 

všechny recenze uživatele

Nu, je to pořád to samé jeko první díl, jen se prohodilo místo a holky. Stále na to lze koukat na jeden zátah, docela to zabaví a ty hlášky o karate jeko o obranném umění jsou také cool. Jen nechápu, jek mohou spolu dva karatisté bojovat, když jediným pravidlem je: karate použij jen na obranu, tudíž by ani jeden z nich nemohl zaútočit a jen by tam stáli a koukali na sebe... ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Biedna časť ak zrovnávam s jednotkou. Navyše padnutá na hlavu. Na Okinawe všetci valia po anglicky samozrejme a príhoda s búrkou bola neuveriteľný gýč! Je jasné, že nikto s hlavných aktorov nevie karate prakticky a Ralph Macchio v súbojoch vypadá ako nemotorné, vystrašené decko. V jednotke mal aspoň super hlášky. Táto časť nemala vzniknúť. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Elisabeth Shue (Ali Mills) se po natáčení prvního filmu rozhodla sérii opustit a pokračovat ve studiu na Harvardu. Měla mít ještě symbolickou roli, v níž by se s Danielem (Ralph Macchio) rozešla, nakonec ale byla ze scénáře vyškrtnuta. (Claude Speed)
  • V severoamerických kinech film utržil 115,1 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Reklama

Reklama