Reklama

Reklama

Daniel žije v Marseille a zná ji lépe, než kdo jiný, každou zkratku, každou jednosměrku. Jeho největší vášní je rychlost, která je samozřejmě větší, než si umí marseillská policie vůbec představit. Začínal jako poslíček, který rozvážel pizzu a nyní má taxikářskou licenci. Svůj vůz speciálně upravil a ze všeho nejraději má zákazníky, kteří mají naspěch. Až jednou sveze tento fenomenální taxikář policistu, který má problémy nejen s gangem, který vykrádá banky, ale i se svým řidičákem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (409)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Bezmyšlienkovitá jednohubka na večer po ťažkom dni, pokiaľ nie ste zrovna taxikár alebo policajt bez rešpektu na pracovisku. Besson tu cieli na, povedzme že menej inteligentné publikum s tým, že s vypnutým mozgom túto jazdu bez bezpečnostného pásu zvládne každý, kto nie je salónny intelektuál. Od príbheu som popravde čakal viac a koniec koncov aj od automobilových naháňačiek. Od logiky som nečakal vôbec nič, ale dokonca v tomto film predčil moje nulové očakávania, pretože tu nedáva zmysel absolútne nič v žiadnom smere. Ale ono asi aj to bol zámer pána Bessona. 50% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

No musím povedať, že je to super pocit, keď sa človek pri komédii zase schuti zasmeje a užije si ju plným priehrštím. Skvelé hlavné duo, výborná komédia, unikátne a skvelé situácie a proste jednoducho vynikajúca rýchla jazda, ktorá stojí za to. Neviem čo viac ani povedať. Je to proste vtipné a skvelé. Stojí za to vidieť. Hodnotenie: A ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Když přišel Luc Besson s touto akční komedií z krásného a slunného Marseille, nechtělo se mi ani věřit, že Frantíci dokáží skloubit dobrou akci s jejich typickým, ale místami fakt povedeným humorem. A Taxi je takovým snímkem jako vyšitým. Moc vážnosti zde není, většinou se zde utahuje z poldů a ti vystupojí poměrně směšně. Ale zároveň je to svižná akční a zábavná jízda, která mě bavila od začátku do konce. Velkým plusem jsou tady skvělé dialogy, kterými mě dvojice Naceri a Diefenthal příjemně provázeli po celý film. Taxi u mě vždy zůstene jako skvělá francouzská jízda, ke které se rád budu vracet. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celá táto séria ma nikdy nechytila, ani som ju zámerne nevyhľadával. Nalepilo sa to na mňa v tv.Hodnotím nízko všetky diely ,pretože nedopozeral som ani jeden.Ale najbližšie mal k tomu prvý.Ak máš 12-13 rokov a zbožňuješ autá,určite filmy tvojho života.Ja mám rád rýchle autá , ale nie natoľko aby som velebil každý film, kde sa takéto mašiny objavia.Rád by som videl Bessona späť na režisérskej stoličke a nie produkovať takéto jednohubky.40%. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

První Taxi byla svého času událost, o které mluvil snad každý. Tenkrát mě to moc nebralo, teď po letech to byla ale slušná jízda. Krásná mladičká Marion je tady jen na postelové scény, díky příjemné stopáži je tempo vraždnější než v Rychle, a bezstarostný kukuč Samy Naceriho dává tušit, že si to natáčení asi fakt užíval. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (16)

  • Pri výrobe filmu bolo použitých 110 áut. (WalterIK7)
  • Formule, ve které v závěru sedí Daniel (Samy Naceri), má polep Police Nationale CRS. Jedná se o znak francouzských policistů nasazovaných především jako tzv. těžkooděnci na demonstracích a nepokojích. (Horryx)

Reklama

Reklama