Reklama

Reklama

Fiktivní snímek Špinavý trik, který je založen na reáliích jednoho z nejpozoruhodnějších skandálů v dějinách Spojených států, vypráví příběh špičkového podvodníka Irvinga Rosenfelda (Christian Bale), který je společně se svou obdobně vychytralou britskou partnerkou a milenkou Sydney Prosserovou (Amy Adams) přinucen ke spolupráci s agentem FBI Richiem DiMasem (Bradley Cooper), který se zcela vymkl kontrole. DiMaso je s sebou strhává do světa jerseyských politických machinátorů a mafiánů, který je nebezpečný i lákavý současně. Jeremy Renner představuje Carmena Polita, zaníceného, ale prchlivého politika, který se ocitl v pasti mezi podvodníky a FBI. Irvingova nevypočitatelná manželka Rosalyn (Jennifer Lawrence) by se přitom mohla stát onou příslovečnou poslední kapkou, která způsobí, že se mocné hráze intrik a podvodů definitivně protrhnou. Stejně jako předchozí filmy Davida O. Russella je i film Špinavý trik snímkem, který nelze jednoduše přiřadit k žádnému konkrétnímu žánru a který staví na syrových emocích a situacích, ve kterých se rozhoduje mezi životem a smrtí. (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (744)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Konečne som sa dostal k tomuto špinavému triku a musím povedať, že je to fakt špinavý trik. Aj keď tempo filmu sa trochu vlečie (čo nemusí sadnúť každému), príbeh a brilantný casting dokáže upútať a potiahnuť film dopredu. Bavil som sa a American Hustle považujem za kvalitný filmík, ale tých milión nominácii nechápem a nepochopím. 80% - 4* ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Měl jsem z toho filmu takovej zvláštní, upocenej pocit. Všichni tam vypadaj divne (Bale je tlustej a má tupé, Bradley Cooper nosí trvalou), prostředí a celkově ty lokace filmu se mi taky moc nelíbily. Když to porovnám třeba s Vlkem z Wall Street, tak ten má tři hodiny a já hltal každou minutu. Špinavý trik má o hodinu míň, ale opravdu se vleče a mohl by bejt klidně kratší o 30 minut. Chybí tomu taková ta dravá hravost, kterou měl třeba právě již zmíněnej Vlk. Navíc to ani neni nějak napínavý, většina lidí musí tušit, kdo na koho šije boudu a jak to dopadne. Hodně to zvedaj herci (nejvíc se mi líbil Bale a fandil jsem mu), ale jinak že bych nějak toužil vidět to v dohledny době znovu, to opravdu ne. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Trochu moc překombinované, to rozhodně. David O. Russell se ale mazlil s každým detailem a vybral skvělé herce do hlavních rolí. Bale je výborný v netradiční (obézní) poloze, ale opravdu jde o týmovou práci, kdy každý dělá co má a ve výsledku je to znát. Na Oskary to určitě není, ale i tak jde zábavnou taškařici, která do diváka humor nepere násilím, ale trousí ho v průběhu jako drobky chleba. Neuvěřitelné kostýmy. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Štýlová žánrová báchorka, ktorá akoby si zobrala príklad z niekoľkých častí tejto podfukárskej partie. O. Russell veľmi lišiacky spravil z gangsterského feelingu filmu niečo, na čo som nebol pripravený. Ani podľa traileru sa nedalo vytušiť, čo naozaj príde. Od začiatku dej kolísa niekde medzi drámou, dobre rozohranou krimi, no v nemalej miere sa skoro priblížil komediálnemu charakteru, ktorým pred týždňom ovenčil svoju drámu Scorsese. Neviem, či zámerne, no veľkou mierou sa o to zaslúžila spanilá herecká kreativita dvoch hlavných kohútov Bale-Cooper. Posledná polhodinka nakoniec svojou pointou pripomenula starých dobrých parťákov, no zároveň prináša so sebou aj akési morálne okienko. Netuším čo z toho bolo režisérovou prioritou, ale prekvapujúco to celé držalo celkom dobre pohromade, najmä (znova prizvukujem) vďaka hercom, btw De Nirova rolička nemala chybu. Scenár občas zakopol, vniesť do toho trošku viac šťavy a trošku to zrýchliť, tak by sa na to asi pozeralo lepšie, ale všetko vynahradia skvelé dialógy a záverečné zvraty. Plus oceňujem výber hudby a režisérov cit pre detail a reálie. 80%. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Budu zkratkovitý poněvadž doby, kdy jsem sekal jeden cool koment za druhým jsou nenývratně pryč :-) Takže Baleův pupík megacool proměna a respekt za odvahu, s herectvím už slabší. Dále v poslední době neskutečně chameleonský Cooper tentokrát jako roztomilý sympaták. Jennifer Lawrence díky za to že jsi, aneb jak z putky domácí stvořit pomocí geniální kostymérky sexbombu. Respekt výtvarnici. Robert De Niro nejvíc ikonický a strašidelný od dob ... od jakých vlastně dob? Možná od devadesátkového Mysu hrůzy, což si taky zaslouží smeknutý klobouk. A tak dále ještě u několika figurek v podání pravé bloncky Amy Adams, disco Jeremy Rennera ... A co ten film teda? No nic moc. Režisér a scenárista jsou daleko nejslabší články. Škoda! ()

Galerie (87)

Zajímavosti (38)

Související novinky

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

Před Blade Runnerem za mimozemšťany

08.03.2015

Denis Villeneuve teď patří mezi nejvyhledávanější režiséry v Hollywoodu. Rodák z kanadského Quebecu začal točit ještě v minulém století, americkou pozornost ale upoutal až předloňským dramatem… (více)

Oscary - výsledky

Oscary - výsledky

03.03.2014

Výsledky 86. udílení cen Akademie filmového umění a věd vesměs potěšily a v něčem i překvapily. Špinavý trik, snímek s deseti pro nás nepochopitelnými nominacemi, neproměnil ani jednu. Naopak… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama