Reklama

Reklama

Věčný návrat Adonise Paraskevase

(festivalový název)
  • Řecko I aionia epistrofi tou Antoni Paraskeua (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jasné narážky na krizi v zemi a dále kritický pohled na kult celebrit, to jsou hlavní položky, které nabízí tento příspěvek k současné řecké vlně „podivných filmů". Tentokrát není dílo tak výrazné formálně, zato nabízí čitelnější příběh. V jeho středu stojí postarší moderátor, který zinscenuje svůj únos, aby za výkupné zaplatil své dluhy a vrátil se na obrazovku obklopen ovzduším senzace. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

jefff odpad!

všechny recenze uživatele

Zatím nejhorší film KVIFF 2013. Tupé, nezábavné, hloupé, prvoplánové, nezajímavé a arogantní. Ruce pryč, ztráta času. Variety se tentokrát krutě spletly. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Zatím největší festivalové zklamání a doslova úmorný filmový zážitek. Jako očekáváná satira film příliš nefunguje - kritická je pouze samotná situace, do níž se mediální hvězda dostala a jež ji dovedla k zoufalému řešení. Ve filmu si toto východisko však musíme domyslet z postupně podávaných indicií, takže ony satirické prvky zůstávají spíše mimo plátno. Průběh a selhávání pečlivě připraveného plánu, na něž se zápletka zaměří, naopak stěží přesahuje do širších společenských konstelací a už vůbec ne do paradoxního masmediálního světa, který se sice jeví jako všudypřítomný a stimulující hrdinovo jednání, ale dál již problematizován není. První část odehrávající se v opuštěném hotelu ještě poměrně dobře pracuje se stereotypní prázdnotou a absurdním zabíjením času, i když ty "nejpodivnější" scény s tématem filmu příliš nesouvisejí. Po výrazném vyvrcholení této epizody "čekání na návrat" dochází k samotnému "nedobrovolnému návratu", při němž však převládne nuda skutečná. Snaha o artistické efekty (vkládání významově těžko rozšifrovatelných obrazů) a zdlouhavé záběry chůze a posedávání definitivně zlikvidují poslední zbytky pozornosti. Zážitku navíc nikterak nepomáhá ani mdlá režie a rezignace na sebemenší míru vizuální působivosti. ()

Reklama

Galerie (3)

Reklama

Reklama