Reklama

Reklama

Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku obklopenou vysokými zdmi. Vůbec na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Hned po příjezdu jej přivítá skupina dalších mladíků, které již dříve potkal stejný osud. Vytvořili zvláštní komunitu, která se na tom podivném místě snaží přežít a zároveň neúnavně hledá únikovou cestu. Možnost utéct mají každé ráno, kdy se ve zdi otevírá obrovská brána. Ta jim však pouze umožňuje vstoupit do obrovského a neustále se měnícího bludiště, které jejich nový domov obklopuje. Nejlepší a nejodvážnější běžci hledají cestu ven a postupně mapují jednotlivé části labyrintu. Mají na to jen čas vymezený denním světlem, večer se brána uzavírá a kdo se nestihne včas vrátit, mezi stěnami labyrintu nepřežije. Zůstane po něm jen přeškrtnuté jméno vyryté na stěně. Labyrint se totiž v noci mění na děsivé místo plné nejrůznějších nástrah, kvůli nimž se pravděpodobnost přežití v jeho útrobách limitně blíží k nule. Thomase přesto bludiště neustále přitahuje. Možná za to může i fakt, že je jiný než ostatní chlapci. Jemu jedinému se zdají podivné sny o minulosti a o záhadné organizaci skryté pod zkratkou W.C.K.D. Navíc právě jeho jméno vykřikne nový pasažér, kterého přiveze další výtah. K překvapení všech to ale není chlapec, ale dívka (Kaya Scodelario). A právě ona možná drží klíč od brány jejich vězení. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 040)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Z tohohle filmu je evidentně vystřižena jedna veledůležitá scéna. ..... Běží 45. minuta. Rozezvučí se signál, že přijíždí výtah a k překvapení všech v labyrintu uvíznuvších kluků se v něm objevuje poprvé holka. Vypadá to, že je omámená, ale ještě stihne hlesnout moje, pardon, Thomasovo jméno. Kluci na sebe zmateně pohlédnou. STŘIH. Krasotinka leží na posteli, nejspíš pořád spí a pár kluků nad ní debatuje (kamera takticky zabírá jen jejich horní půlku těla). STŘIH. Kluci jsou před chajdou nějak podezřele vysmátí, dívčina se probouzí, nic si nepamatuje a film běží unyle dál. A já se ptám: Co se klukům odehrávalo v hlavách, když zjistili, že před nimi leží bezbranná omámená samička? Jakým stylem se o ni losovalo? Dávali si pozor? Zažil si tohle každý nově příchozí do labyrintu? Bolelo to i Jana Tleskače? .. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Kupodivu jsem dostal víc, než jsem čekal. Ze začátku se to jevilo jako přetestosteronovaná mezinárodní sbírka kyselejch xichtů, ale nakonec tam byl kyselej xicht jenom jeden. Ač to má chvílema neskutečný díry ve scénáři a některý věci z fyzikálního a sociálního hlediska opravdu neuvěřitelný (aneb, jsem stoprocentní heterosexuál a jsem tři roky jen mezi chlapama a když konečně přijde ženská, dělám jako by se nic nestalo... ale tak to by se ještě dalo pochopit, tvůrci nejsou asi tak perverzní jako já - 50 odstínů dítětě ... hihň hihň-, ale jak vydrží tolik hladovejch lidí celej měsíc žít z těch pár beden, co jim tam poslali, z jednoho prasete a z tý farmy metr krát metr?), tak i přesto se jedná o vysoce zábavnou jednohubku (dvojhubku- pokud udělaj druhej díl), která příznivce chlapeckých běhů, propocených trik a nepřírodních účesů rozhodně neurazí. Navíc potěší i poměrně příjemné obludy v podobě hnusných červoidních pavouko-kyborgů. Konec sice mohli trochu víc rozebrat a ten závěrečnej zvrat byl spíš jako klystýr navíc, ale i tak jsem spokojen a vzhledem k tomu, že The Giver byl o třídu horší, tak tady dám o hvězdu navíc. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Začalo to celkom sľubne, ale od istého momentu som nemyslel na nič iné len na to, aký magor by takýto neuveriteľne obrovský a finančne náročný kolos staval a prečo. Vôbec to nedávalo zmysel a záver s otvoreným a debilným koncom to celé ešte umocnil. Neviem čo to prišlo teraz do módy, natočiť film, ktorý vám nedá vôbec nič, aby sme potom čakali 1-2 alebo 3 roky na nejaké pokračovanie, ktoré vám pravdepodobne tiež nedá nič. Zatiaľ bezvýznamných 40% a nie som si istý či mám záujrm vidieť pokračovanie. ()

juta 

všechny recenze uživatele

MikeCool mě vytáhl po čase opět do kina a já jsem až den předem zjistil, o čem Labyrint: Útěk vlastně je. Nějak mi z mého hledáčku filmů co chci vidět unikl, prostě tenhle film nebyl nikde moc vidět. Jen co jsem uviděl trailer, tak jsem nezaváhal a rozhodl jsem se jít na něj do kina. Další z řad filmů o přežití v nelítostném světě, který rozvíří z počátku zájem o to, co strašného se skrývá za zdmi labyrintu. Líbilo se mi to, jen ten závěr byl poněkud zmatený a otevřený, takže se příští rok musím podívat na dvojku. :-) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vážně nesnáším, když kamera trpí Parkinsonem. Po několika (zdánlivě nekonečných) vteřinách chaotického třasu, zběsilých střihů a snahy vnímat, čí ruka se mi to právě mihla před xichtem, který z aktérů to právě schytal a tak podobně, zkrátka rezignuji a nějakou dobu trvá, než se do děje znovu ponořím. K FILMU: Čekala jsem víc. Předlohu jsem nečetla, ale upřímně doufám, že se z toho nakonec vyklube ještě něco jiného, protože zápletka virus-mozek-testování mě opravdu, ale opravdu neuspokojila. Pominu-li nakousnutou zápletku, zbytek příběhu není špatný, jen škoda, že se jedná o updateovanou "Kostku" (motiv přeskupujícího se bludiště, "no way out", specifická skupina lidí, kteří netuší, kde jsou, proč tam jsou, ani jak se tam dostali a tak podobně). V porovnání s "Hunger Games" či "Divergencí", kteří mě, jakožto další několikadílné teenage sci-fi based on a book by *někdo*, skutečně překvapily a zaujaly, je "The Maze Runner", i přes všechna svá pozitiva (scény uvnitř bludiště, někteří herci...), neskutečně slabý a předimenzovaný. Návštěvu druhého dílu v kině si ještě rozmyslím. ()

Galerie (167)

Zajímavosti (20)

  • Režisér Wes Ball a predstavitelia Fox Studios sa pôvodne stretli kvôli nakrúcaniu celovečernej verzie jeho krátkometrážneho filmu Ruin (2012). Ponúkli mu však možnosť režírovať Labyrint: Útek a on ju prijal. (Laslo)
  • Dylan O'Brien roli Thomase málem nezískal. Režisér Wes Ball tvrdil, že je Dylanův účes "příliš MTV". Když ale dostal fotku, na které herec neměl nagelované vlasy, změnil názor obsadil jej. (IvcaSammet)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

01.05.2016

Zranění Dylana O'Briena, tahouna filmové ságy Labyrint, jsou závažnější než se původně myslelo. O'Brien se zranil 17. března, když ho na natáčení třetího dílu srazilo auto, studio 20th Century Fox… (více)

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama