Reklama

Reklama

Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku obklopenou vysokými zdmi. Vůbec na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Hned po příjezdu jej přivítá skupina dalších mladíků, které již dříve potkal stejný osud. Vytvořili zvláštní komunitu, která se na tom podivném místě snaží přežít a zároveň neúnavně hledá únikovou cestu. Možnost utéct mají každé ráno, kdy se ve zdi otevírá obrovská brána. Ta jim však pouze umožňuje vstoupit do obrovského a neustále se měnícího bludiště, které jejich nový domov obklopuje. Nejlepší a nejodvážnější běžci hledají cestu ven a postupně mapují jednotlivé části labyrintu. Mají na to jen čas vymezený denním světlem, večer se brána uzavírá a kdo se nestihne včas vrátit, mezi stěnami labyrintu nepřežije. Zůstane po něm jen přeškrtnuté jméno vyryté na stěně. Labyrint se totiž v noci mění na děsivé místo plné nejrůznějších nástrah, kvůli nimž se pravděpodobnost přežití v jeho útrobách limitně blíží k nule. Thomase přesto bludiště neustále přitahuje. Možná za to může i fakt, že je jiný než ostatní chlapci. Jemu jedinému se zdají podivné sny o minulosti a o záhadné organizaci skryté pod zkratkou W.C.K.D. Navíc právě jeho jméno vykřikne nový pasažér, kterého přiveze další výtah. K překvapení všech to ale není chlapec, ale dívka (Kaya Scodelario). A právě ona možná drží klíč od brány jejich vězení. (CinemArt)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 040)

Flipnic odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tu máme další ohraný vysokorozpočtový flick, který bych nazval "The Lost meets Divergence/Hunger Games" ... Samozřejmě "hrají v kinech", protože v kinech se v dnešní době ničeho pořádného moc nedočkáme, to je již česká tradice. Takže na ostrov se dostanou mladí haranti, kteří si nic nepamatují, je tam labyrint, ve kterém běhají digi-příšerky a hlavně je to další "sociální pseudo-studie" a fungování skupiny v postapokalyptickém světě ve stylu vydementněného seriálu "The Walking Dead". Takže když si sečteme všechny tyto filmy, seriál a žánry, máme z toho dokonalou sračku, kdy od třetiny, kdy divák pochopí, o co tady ZASE doprdele jde, jde to všechno do háje a trapnost s nudou hrají poker ve vysokém stylu ... Nakonec u mne osobně zvítězila trapnost, ale před nudou skutečně jen o prsa Bestlamovy bývalky ... :-D Prostě ne, tohle ne-e, další majnstreamový kousek pro mládež, nepřístupný náročnému divákovi, který toto hodí rovnou do koše. Počet hvězdiček v místním hodnocení je krásný ukazatel míry demence jednotlivých hodnotících, tedy čím víc, tím víc ... Bohužel, svět už je takový ... a lidé propadli kulturním a "uměleckým" odpadům na plné čáře ... ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Juvenilní dystopické postapo (tak to zní sofistikovaně, že jo?), jenž je stejně primitivní jako dřevěný žebřík, který mládežníci zarputile odmítali použít. Ti hoši, přepečlivě nafintění a představující paletu všech barev, vůbec byli jacísi divní. Spousta drobných náznaků a především ta jejich netečnost směrem k dívce naznačovali, že po večerech se v proutěných chýších nehrálo jen sudoku a dáma, jenže tady o hledání sexuální identity nešlo a co je horší, o alegorii už vůbec ne.. Chvíli hra na strunu záhadnosti, pak už jen honění s robotickými pavoučky a pointa, která je stejně trapná jako když máte poluci na školním táboře a dozvíte se to až jako poslední ze třídy. Dávno nejsem cílová skupina, ale i kdybych byl, Ballovo bloudění v aktuální popularitě teen-survivalů by mě nechalo chladným. William Golding by hleděl, jakým směrem se vše stáčí. A Pán much? Ten si nad tím dole spokojeně mne ruce.. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Relatívne nový žáner Young Adult sci-fi/fantasy , ktorému doteraz kraľovali Enderova hra, druhé Hunger Games, štvrtý a piaty Twillight ( čo je dosť smutné) má nového kráľa. A prevyšuje ich tak veľmi, že je ho možné už brať takmer ako regulérny film ( samozrejme popcornový). V ramci žánru s prihliadnutím na konkureciu jasná desina a ako normálny film silných 6/10 (takže férovo budem priemerovať). Veľmi, veľmi milé prekvapenie, teším sa na dvojku a ešte viac na to čo Wes Ball natočí ďalšie.Fakt som aj napriek dobrým ohlasom nečakal, že to bude takto napínavé, miestami fakt dobre natočené ( rejžo musí milovať Votrelca....ehm, Newt smile emoticon ) a na konci aj pôsobivé a prekvapivé - bál som sa že pointa ako býva zlým zvykom to celé pokazí a ono nie. 8/10 ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,LABYRINT JE NEBEZPEČNÝ…" /// Věci (doba) se mění. Čeští Páni kluci místo lumpáren toužej po vejletu k moři, (divergentní) americký holky hrajou Hladový hry, a američtí kluci to chtěj trumfnout hromadnou masturbací v lesní komunitě, či ztrátou nervů (a života) v přilehlým labyrintu. Přesně cílená filmařina (a příběh) na dospívající publikum, plus ty, který se ukájej nad zdrháním odkudkoliv. My starší se můžem stavět na hlavu, můžem se snažit poslat svý endorfiny ovlivněný spratky k moři (bez Mádla), ale mám dojem, že spousta z nich to vezme oklikou kolem Labyrintu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsal James Smith Dashner, neznám. 2.) Přemejšlím, jak (filmově) uspokojit honimíra. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Zatímco páter noster vyvrhl do prostoru vyvaleného Thomase a nad klecí si hicující obyvatelé plácku nasazují na klacíky gumopryž, protože jsou nebetyčně uvědomělí a nákazu riskovat neradno, jukněme se na údajné postapo z odstupu. Svět nám zase dostal na prdel, tentokrát nějakým mozkomorem, co odrovnal naprostou většinu pracovní síly a tím pádem není co žrát. Proto je trošku překvapivá existence korporace, co má dostatek zdrojů na stavbu desítek prolézaček, složitějších než Gabčíkovo-Nagymaros, hraní her, hravě schovaných v jiných hrách a tvorbu robohmyzu. Ale pojďme zpět k našemu Tomíkovi. Ten se již seznámil s osazenstvem pionýrského tábora, svou neschopností se vypracoval až na velkého Vonta (to je pro tyto pubi filmy vážně příznačné, role náhody, hrající zásadně ve prospěch největšího polena) a na scénu vstoupila žena krásná natolik, až by snad bylo lepší, kdyby tam ta klucká zůstali sami. Samozřejmě je možné, že to časem začne dávat smysl, neříkám! ()

Galerie (167)

Zajímavosti (20)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 34 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Natáčanie prebiehalo v Baton Rouge v štáte Louisiana a trvalo 60 dní, od 13. 5. do 12. 8. 2013. (Eoin)

Související novinky

The Legend of Zelda putuje do filmu

The Legend of Zelda putuje do filmu

11.11.2023

Nejspíš to bylo jen otázkou času. Po letošním obrovském úspěchu snímku Super Mario bros ve filmu, jenž se díky miliardě a dalších 362 milionech dolarů stal nejúspěšnější herní adaptací vůbec, studio… (více)

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

Třetí Labyrint se odkládá na neurčito

01.05.2016

Zranění Dylana O'Briena, tahouna filmové ságy Labyrint, jsou závažnější než se původně myslelo. O'Brien se zranil 17. března, když ho na natáčení třetího dílu srazilo auto, studio 20th Century Fox… (více)

Malíček míří do Labyrintu

Malíček míří do Labyrintu

27.09.2014

Irský herec Aidan Gillen se objevil třeba v Temný rytíř povstal, kriminálce Blesk nebo letošním dramatu Kalvárie. Nejvíc lidí ho ale zná jako Malíčka ze Hry o trůny, kde pletichaří jako o život a… (více)

Reklama

Reklama