Reklama

Reklama

VOD (1)

Série(2) / Epizody(32)

Obsahy(1)

Jako dítě Hwang Shi-Mok (Cho Seung-Woo) podstoupil operaci mozku, což způsobilo, že není schopen empatie. Nyní Hwang Shi-Mok pracuje jako státní zástupce. Je racionální, ale chladný a osamělý. Je také jedním z mála státních zástupců, kteří nejsou zapojeni do korupce. Jednoho dne se ocitne na mistě vraždy, kde potkává poručík Han Yeo-jin (Bae Doo-Na). Spolu vytvoří jedinečný tým s cílem vymýcení korupce ve státním zastupitelství a vyřešení případu sériových vražd. (Muerta)

(více)

Recenze uživatele Narciska k tomuto seriálu (3)

Bimileui seob (2017) 

Jedním slovem, skvělé! Všechny postavy krásně vykreslené, a to s minimem námahy. První díly jsou vždy o hledání a mnoha nejasnostech, ale kolem poloviny se vše slije do jednoho proudu a když se ta horská dráha posledním dílem zastaví, je vím líto, že nejsou skuteční. A to jsou obě série dosti odlišné, více viz u jednotlivých z nich. ()

Season 1 (2017) (S01) 

Vydařeně zvolené postavy, výborně zahrané, s vysokou mírou napětí, které je velmi jemně střídáno odlehčenými scénami. Ty baví stejně tak, dávají pokerovým tvářím spojených s profesemi policisty a prokurátora civilní rozměr a naplňují naši touhu poznat, kdo se za nimi skrývá. A taky odhalit, kdo je pachatelem zločinu, kterého tušíme, ale nevíme, protože vždy nakonec zjistíme, že si s námi hrají jako kočka s myší. Drobné chyby lze prominout, detaily, které v prvních dílech iritovaly, postupně vymizí. Asi dosti dobře odhaluje realitu dnešního světa, ale i když korupce se dle tohoto podání zdá být nedozírná, to pokušení tu vždy je a to omílané slovo se zde rozehrává do mnoha podob. Seriál umožňuje snášet bídu korupce stejně lehce a statečně jako seriáloví Dušínové. ()

Season 2 (2020) (S02) 

Nejdříve bylo třeba znovu propojit staré známé a pak čekat na to, o co půjde tentokrát. A i to čekání bylo součástí napětí, vyšetřování ubíhalo po mnoha liniích, vracelo se a pokračovalo, chvíli v nás vyvolali podezření támhle, pak zase ukázali stopu jinde a postupně nám odkrývali motivy a směr vyšetřování. Zkrácení stopáže bylo znát, těch pár minut a co to udělá, řekla bych, že jsme byli ochuzeni hlavně o střípky z osobního života našich hrdinů. Neučesanost, to že nesledujeme jednu dějovou linii, přidává na skutečnosti. Nejde o to nám ukázat jednoho pachatele, ale sofistikovaný souboj mezi policií a prokuraturou. Jsem vděčná za korejský přístup rozpracování příběhu na přesně danou délku, ideálně o 16 dílech, v případě této série doufám, že byla jen mostem k závěrečné 3., kdy ušlechtilá hlavní dvojice dostane více prostoru a dovrší se celý příběh. ()

Reklama

Reklama