Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

emma53 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebyl smyšlený příběh, tak řeknu klukům a Kelly, že to bude za pár let jejich nejkrásnější vzpomínka na jejich náctileté mládí. Já sama strašně ráda vzpomínám, jak jsem ještě jako malá holka stavěla s bratránkama o něco menší boudu v lese a jak jsme tam pak přenocovali, ale stejně jsme strachy celou noc nespali. Možná, že většině z nás se splnil nějaký ten klukovský a nebo holčičí sen. Ale jako v tomhle příběhu se ne vždy dá splněný sen skloubit s realitou všedních dnů a tak je dobře, že to dopadlo tak jak to dopadlo. Určitě by se našlo pár hluchých míst a situací, které bych osobně vynechala (králíček), ale jinak jsem byla nadšená nejen z vizuálu, ale i ze soundtracku a v neposlední řadě z rozkošného Biaggia, který byl moc sympatickým a skvělým kořením celého příběhu. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Velmi dobré. Všechno šlape tak jak má - dobře vybraní herci, hudba, kamera (hlavně dlouhá montážní scéna s podmazem MGMT byla vynikající). Scénář taky není z těch tuctových a přináší pár příjemných odboček oproti běžným klišé. Přesto mi některé vztahy mi připadaly trochu nedostatečně vykreslené, možná by to chtělo tak 10-15 minut navíc. Tematicky silně spříznění belgičtí Velikáni Bouli Lannerse byli proto přece jenom o něco lepší, především tím, že šli v pití kalichu hořkosti ještě více na dřeň. ()

Reklama

terunka003 

všechny recenze uživatele

Klučičí ,dobrodružné, zábavné, osvobozující, volné, přírodní, táborácké x zase ti rozmazlení američtí děcka. Pohodový vtipný snímek o třech kamarádech, kteří v létě utečou do lesa, postaví si chatrč a jsou sami svými pány, až na lovení zvěře a obstarávání potravy. Každý z nich má nějaký rodinný deficit. A jak je zvykem - na konci se vše uklidní a můžeme očekávat happyend. Trochu mi vadil hlavní hrdina, takový rozmazlený frocek, no tak co, holka se místo něj zamilovala do kámoše, komu se to nestalo, kvůli tomu se nemusí chovat jako vopičák. Film, který nic nevezme. ..nebýt postavy Biaggia, tak je to totálně o ničem, ten kluk je z jiné planety.. ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

"Ale počkej vole, když tam chceš mít tolik kůl vychytaných záběrů vykradených z jiných filmů, který jsou jakože art a hluboký, ale moc s ničím nesouvisej, jak pak chceš rozvíjet postavy?" - "To je v cajku vole, prostě všechny budou naprosto archetypální s předvídatelným rozvojem a pro jistotu všechny dějové zvraty budou klišoidní, aby se tam dalo narvat ještě víc nic neříkajících a střihově neukotvených záběrů proti slunci" - "Jasně vole, to bude indí pecka jak sviň, to pošlem do Sundace a Redford se z toho zesere". Aneb jedna geniální postava (Biaggio) a pár samoúčelných zbytečných eye-candy záběrů film nedělá. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem ani, že se tak královsky pobavím u tohoto filmu. Když pominu ten nereálný základ ( jako například, že když si někdo jen tak postaví dům uprostřed lesů, tak jim na to nikdo nepřijde; dovolování si na policisty apod..), tak musím zhodnotit celkový dojem z filmu a ten byl více než dobrý. Naprostá většina hlášek, které neztrácely na pádnosti už díky tomu, že herec, který měl možnost je říkat, nehnul ani brvou... Líbily se mi i občasné detailní záběry přírody. Nejvíce mě ovšem pobavil Moises Arias už jen svým vzezřením :-D. P.S. Myslím si, že film je také docela dobře ztvárněnou vidinou snu, který měl snad každý - žít někde sám bez všeho hluku a zmatku kolem. I to dětské myšlení se mi moc líbilo :-). ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Již podle anatomie hlavy lze vyvodit, že had, který uštkne Biaggia (Moises Arias), je nejedovatá užovka. Jedná se o užovku býčí - Pituophis catenifer sayi. (cze.Oi)
  • Televízne noviny vo filme uvádzajú, že Joe (Nick Robinson) má modré oči. V skutočnosti ich má hnedé. (joker211)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama