Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Publikum v narvaném kině kolem mě mi při projekci přišlo o poznání vstřícnější než já. Ne že bych tento film sledoval s nezájmem nebo že bych se nezasmál pár slušným fórkům, ale popravdě mě to celé spíš jen... nudilo. Snad je to mým věkovým odstupem od hlavních postav, že mi jejich problémy přišly nicotné a vzdálené, a příliš sympatií jsem si k nim nenašel. Což je zrovna u tohoto filmu dost problém, protože nějaký příběh zde hraje až druhé housle, a akcent je zde položen právě na postavy. Herecké výkony jejich představitelů mi přišly spíše slabší (zvláště Erin Moriarty je vážně strašná), a extrémně mě iritovaly ty jejich umělé fousky (protože nevěřím, že byly pravé). Pokud jde o celkové technické zpracování, hodnotím ho jako slušný řemeslný standard, který neurazí, ale ani nenadchne - osobně mám třeba pocit, že stejným stylem kamery se dneska točí většina podobné (rádoby)nezávislé produkce, a podobné filmy mi už začínají v hlavě splývat. Když si k tomu přidáte variování notoricky známých motivů (milostný trojúhelník, generační propast, hledání identity...), kterého jste zde svědkem, nemůžete se ubránit dojmu, že se vám tento film skoro jistě za chvíli spolehlivě vykouří z hlavy, protože splyne s hromadou podobných filmů, kterých jste už museli vidět mraky. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmů, co teď hodně letí. Nezávislé vážné komedie, které si plynou ve svém poklidném tempu, nemusí se každému zamlouvat, ale většinou asi až tak moc nevadí. Sranda to moc není, pokud se chcete opravdu zasmát, ale má to svoje kouzlo. Tohle je zrovna určitá snaha jít proti dospělým trochu jinou cestou. Ten film je dobrý, je nápaditý, má zajímavé scény, zajímavé postavy, Biaggio je naprosto výborný. Není to moc velká sranda, je to celkem vážné, ale líbí se mi filmy, které dokáží spojit dnešní svět s přírodou a nevyznívá to jako zbytečná agitace. ()

Reklama

campix 

všechny recenze uživatele

Joe i Patrick nejsou šťastni pod jednou střechou u svých rodičů a tak se jednoho dne rozhodnou, že si uprostřed lesů postaví chatrč, ve které budou žít a prakticky si budou moc dělat, co budou chtít. Když se k nim přidá ještě podivín Biaggio je o zábavu postaráno. Hodně příjemná komedie naplněná až po střechu feel-good momenty. Dětští herci podávají celkem slušné výkony, ale co film brzdí jsou dialogy. Opravdu nevím, kdy jsem slyšel větší nesmyslnosti během dialogů, které následně vedou k opravdu hloupým situacím. Překvapil mě Nick Offerman, sice mu prořízlá pusa zůstala, ale na něj je tohle poměrně vážná role. Příjemná a nenáročná záležitost. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Když, jsem byl o hodně mladší, tak jsem měl podobný sen, jako hlavní hrdinové filmu, žít v lese v naprosté samotě bez pravidel a řádu, ale byl to jen sen. Dost se mi líbilo jakým způsobem to Jordan Vogt-Roberts natočil. Záběry na přírodu, zpomalovačky, které podle mě měly velký smysl, hudba a i herci mě sedli. A i celkové vypravování příběhu mě bavilo, jelikož kluci byli svým způsobem outsideři a proto taky odešli, někam kde budou vlastními králi. Největší škoda je, že nelze brát film úplně vážně, protože některé logické věci jsou trochu přes čáru. Jinak jsem spokojený, pač mě film bavil, krásně se na něj koukalo a hlavně je z něj cítit to co spoustě typickým filmům pro mladší chybí. Snaha o přesah, návrat ke klasickým dobrodružstvím v lesích nebo prostě obyčejná zápletka, která je dobře vytěžená. Králové léta jsou hodně příjemná podívaná, kterou jsem si užil a rozhodně bych se jí nestyděl doporučit. ()

Mr.KarlAdler 

všechny recenze uživatele

Útěk do Divočiny pro dospívající.. a vůbec ne špatně udělaný. Vlastně se to Pennově filmu v mnoha ohledech dost podobá - kamera, střih a celkem i samotnej příběh. Testování, jestli obstojí kamarádství a jestli zabere holka, na kterou se snažím udělat dojem, k tomuhle patří. Ale proč má cenu něco podobnýho sledovat, i když jsem věkem jinde? Není to totiž trapný ani nereálný. Dialogy rodičů působí přesně tak otravně, jako tomu bývá ve skutečnosti, hlavní kluk má fajn ideály (nevim, jak to dělá, ale šklebí se taky stejně jako James Franco), nosí knír a kamarádí se s brilantním, totálně wierdow Biaggiem. Hlavně díky němu jsem se i zasmál. (Navíc tu hraje Alison Brie!) ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení probíhalo v amerických státech Severní Karolína a Ohio. (Terva)
  • Televízne noviny vo filme uvádzajú, že Joe (Nick Robinson) má modré oči. V skutočnosti ich má hnedé. (joker211)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama