Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Když, jsem byl o hodně mladší, tak jsem měl podobný sen, jako hlavní hrdinové filmu, žít v lese v naprosté samotě bez pravidel a řádu, ale byl to jen sen. Dost se mi líbilo jakým způsobem to Jordan Vogt-Roberts natočil. Záběry na přírodu, zpomalovačky, které podle mě měly velký smysl, hudba a i herci mě sedli. A i celkové vypravování příběhu mě bavilo, jelikož kluci byli svým způsobem outsideři a proto taky odešli, někam kde budou vlastními králi. Největší škoda je, že nelze brát film úplně vážně, protože některé logické věci jsou trochu přes čáru. Jinak jsem spokojený, pač mě film bavil, krásně se na něj koukalo a hlavně je z něj cítit to co spoustě typickým filmům pro mladší chybí. Snaha o přesah, návrat ke klasickým dobrodružstvím v lesích nebo prostě obyčejná zápletka, která je dobře vytěžená. Králové léta jsou hodně příjemná podívaná, kterou jsem si užil a rozhodně bych se jí nestyděl doporučit. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

"I don't really see myself as having a gender ... is that a problem?" --- Biaggio vážně neměl chybu. Bohužel vesměs všechno ostatní už tu chyb(k)u mělo. Předevšim takovej vizuální exhibicionismus je zvlášť u indie filmu docela napřesdržku; ten mi fakt hrubě nesedl. A "objektivně" spravedlivou třetí hvězdu "subjektivně" ubírám za zřejmě nejslizčího teen herce ever (Nick Robinson). ()

Reklama

Botič 

všechny recenze uživatele

Stay young and dream big! Dospělejší Where the Wild Things Are, kde se už není třeba schovávat za roztomilá monstra pro všední den. Skutečné dobrodružství a návrat do klučičích let, kdy člověk ve snaze utéct před světem dospělých budoval bunkry a snažil se najít vhodné útočiště. A ani dneska mě ta touha utéct před světem do lesů neopustila. The Kings of Summer by měli na konci roku figurovat snad ve všech možných i nemožných žebříčcích Top-10 2013! Komentář, že je to mix Super Nintenda a Terrence Malicka, k tomu sedne jak prdel na hrnec. Výborně zahráno Jordane Vogt-Robertsi! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přesně ten typ filmů, co teď hodně letí. Nezávislé vážné komedie, které si plynou ve svém poklidném tempu, nemusí se každému zamlouvat, ale většinou asi až tak moc nevadí. Sranda to moc není, pokud se chcete opravdu zasmát, ale má to svoje kouzlo. Tohle je zrovna určitá snaha jít proti dospělým trochu jinou cestou. Ten film je dobrý, je nápaditý, má zajímavé scény, zajímavé postavy, Biaggio je naprosto výborný. Není to moc velká sranda, je to celkem vážné, ale líbí se mi filmy, které dokáží spojit dnešní svět s přírodou a nevyznívá to jako zbytečná agitace. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Boha! Chce se to tvářit jako oduševnělý snímek o útěku teenagerů do divočiny, ale příběh je tak plytkej a děj nahodilej, bez emocí nebo hloubky, že to musí urážet každého trochu náročnějšího diváka. Chce se to tvářit jako drama i jako komedie, ale není to ani jedno. Chce to ukázat křehkost dospívání, ale ukáže to bandu kluků, kteří postaví chtrč v lese a u toho zabijí pár nevinných zvířat... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)
  • Po záverečných titulkoch ešte nasleduje jedna krátka scéna s Biaggiom (Moises Arias). (MikaelSVK)
  • Po úteku chlapcov z domu nastalo pátranie. Niektoré postavy to vo filme aj spomínajú. V takomto prípade ale nedáva zmysel to, že chlapci chodili na nákup do supermarketu a nikto ich nespoznal a nezalarmoval políciu. Ich tváre sa pravidelne objavovali napr. v správach. (Johnny.ARN)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama