Reklama

Reklama

Králové léta

  • USA The Kings of Summer (více)
Trailer

Tři teenageři se rozhodnou prokázat svou nezávislost tím, že stráví léto stavbou srubu v lese a budou se živit tím, co dá matka příroda. (Filmbox)

Videa (21)

Trailer

Recenze (188)

hroubek 

všechny recenze uživatele

Když, jsem byl o hodně mladší, tak jsem měl podobný sen, jako hlavní hrdinové filmu, žít v lese v naprosté samotě bez pravidel a řádu, ale byl to jen sen. Dost se mi líbilo jakým způsobem to Jordan Vogt-Roberts natočil. Záběry na přírodu, zpomalovačky, které podle mě měly velký smysl, hudba a i herci mě sedli. A i celkové vypravování příběhu mě bavilo, jelikož kluci byli svým způsobem outsideři a proto taky odešli, někam kde budou vlastními králi. Největší škoda je, že nelze brát film úplně vážně, protože některé logické věci jsou trochu přes čáru. Jinak jsem spokojený, pač mě film bavil, krásně se na něj koukalo a hlavně je z něj cítit to co spoustě typickým filmům pro mladší chybí. Snaha o přesah, návrat ke klasickým dobrodružstvím v lesích nebo prostě obyčejná zápletka, která je dobře vytěžená. Králové léta jsou hodně příjemná podívaná, kterou jsem si užil a rozhodně bych se jí nestyděl doporučit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Vlastne snímok toho veľa zaujímavého neponúkne, aspoň nie nič, čo by divák už predtým najmenej sto krát nevidel v iných filmoch podobného razenia, no zato z The Kings of Summer sála obrovská miera pohody a dobrej nálady. Dokonca zo začiatku celkom fajn zafungoval humor, hlavne čo sa týka stretov detí s ich rodičmi a následným pocitom, že musia z domu vypadnúť no a potom samozrejme príjemne potešilo aj to chlapecké nadšenie pre dobrodružstvo. Stred snímku a koniec síce z tohto pohľadu už stratili na sile, no stále to je dosť dobré na to, aby som hodnotil nadpriemerom. 70/100 ()

Reklama

erased 

všechny recenze uživatele

S ohledem na téma se přímo vybízí srovnání s letošním Mud. Na rozdíl od Nicholsova nesentimentálního návratu do klukovských let se ale zdá, jako by Kings of Summer byl naivním výletem klučiny do emocionálního světa dospělých. A postavy tomu odpovídají, tak jednoduché archetypální postavy bez vývoje by totiž člověk pohledal. S tím by ani nemuselo být nic špatně, jenže by se k tomu museli vybrat představitelé odpovídajícího věku, ne prváci na střední, kterým jsem stavění bunkru a lítání po lese s meči ani na vteřinu nevěřil. Ale vem to čert, bez srovnávání, přemýšlení a snahy pod tím vším něco najít (hlavně logiku nebo uvěřitelnost), to pozlátko pro oči i uši docela funguje a odsýpá. ()

sheldonka. 

všechny recenze uživatele

Fajn film s docela nepravděpodobným příběhem, ale to hravě zastínilo plno krásných momentů v lese se sympatickými hrdiny. Takže kamera, barvy, hudba a prostředí opravdu super, to jsem ani nečekala. Postava Biaggia jednoznačně nejlepší, fakt mě pobavil! Bohužel trošku nedotažené a pár scén bylo pro mě trochu zbytečných. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Boha! Chce se to tvářit jako oduševnělý snímek o útěku teenagerů do divočiny, ale příběh je tak plytkej a děj nahodilej, bez emocí nebo hloubky, že to musí urážet každého trochu náročnějšího diváka. Chce se to tvářit jako drama i jako komedie, ale není to ani jedno. Chce to ukázat křehkost dospívání, ale ukáže to bandu kluků, kteří postaví chtrč v lese a u toho zabijí pár nevinných zvířat... ()

Galerie (52)

Zajímavosti (11)

  • Po úteku chlapcov z domu nastalo pátranie. Niektoré postavy to vo filme aj spomínajú. V takomto prípade ale nedáva zmysel to, že chlapci chodili na nákup do supermarketu a nikto ich nespoznal a nezalarmoval políciu. Ich tváre sa pravidelne objavovali napr. v správach. (Johnny.ARN)
  • Nick Offerman a Megan Mullally, ktorí vo filme stvárnili rodičov Joea (Nick Robinson), sú v reálnom živote takisto manželia. (MikaelSVK)
  • Ve sceně, kdy chlapci hrají s Kelly (Erin Moriarty) monopoly, mají Joe (Nick Robinson) a Biaggio (Moises Arias) zapálené doutníky. Když se ale kamera zaostří pouze na Joa, je vidět, že jeho doutník není zapálen. Vzápětí ale vydechuje kouř. (lili_jane)

Související novinky

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

Na Metal Gear Solid si ještě počkáme

16.03.2015

Jordan Vogt-Roberts na sebe upozornil indie Králové léta a momentálně chystá dobrodružné retro Kong: Skull Island. Návratu nejslavnějšího opičáka se zúčastní třeba Tom Hiddleston (Avengers), Michael… (více)

Kdo natočí Ostrov lebek?

Kdo natočí Ostrov lebek?

17.09.2014

Přidělování monstrózních blockbusterů režisérům malých nezávislých filmů pokračuje. Gareth Edwards se po Monstrech dostal ke Godzille. Colina Trevorrowa po Vlastní zbraň podmínkou čekal Jurský svět.… (více)

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

Kdo podnikne výpravu do Jurského světa?

20.10.2013

O čem přesně bude dlouho připravovaný Jurassic World, to studio Universal, producent Steven Spielberg a režisér Colin Trevorrow prozatím úspěšně tají. Po odkladu, který si vynutilo dolaďování scénáře… (více)

Reklama

Reklama