Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (1 512)

emma53 

všechny recenze uživatele

Za prvé jsem ráda, že jsem nečetla knihu a tak jsem nebyla ničím ovlivněná až na fakt, že se kolem tohoto filmu nadělalo tolik humbuku. Ale jsem tvor zvědavý a chtěla jsem si udělat svůj vlastní názor. Takže scénář mě opravdu nijak zvlášť neoslnil. Do poloviny jsem měla pocit, že se dívám na Pretty woman v jiném hávu, ale přece jen tušení budoucích věcí, tomu dávalo jiný odstín. A tady začíná asi ta kontroverze mnohých uživatelů. Takže za mě byla Anastasia v podání Dakoty Johnson tou, která svým zjevem a hereckým podáním zcela určitě táhla celý tenhle projekt na sto procent. Jí jsem věřila absolutně všechno, byla famózní. Ano, tohle byla skutečná zamilovanost spojená s naivitou. Zamilovaný člověk dělá věci, které by za normálních okolností považoval za směšné, uvažoval a jednal by rozumně. Tancovali jste někdy na Beethovenovu devátou symphonii ? Myli jste okna sprejem na koberce? Takže jsem se nedivila Anastasii, že byla schopná poddat se tak zajímavému a navíc pohlednému muži, jakým byl Christian. A ty sexy chvilky byly přece roztomilý:-) U Dormana jsem dost přemýšlela o tom, proč byl takový, jaký byl a mnohé to silně iritovalo. Našla jsem si jedno možně vysvětlení. On byl přece miliardář, který musel vystupovat velmi uhlazeně, reprezentativně a disciplinovaně, tudíž bylo absolutně nemožné hledat u něj nějaké výrazy vášně, či jiných emocí. A navíc byl ovlivněn i mnohými faktory z jeho minulosti, kde jsem se toho dozvěděla minimum, ale jeho poznámka o padesáti odstínech šedi je přece dost výmluvná. Nicméně jeho SM scénkám a dominanci jsem moc nevěřila, to přiznávám, ty byly místy opravdu takové, že jsem dostávala záchvaty smíchu. Až téměř ke konci v reed komůrce jsem konečně zaregistrovala jeho běsy v očích, ale jen mírně, k alfa drsnému samci měl opravdu dost daleko. A byly momenty, kdy jsem měla pocit, že se snad karta obrátí, Ana uměla velmi rozhodně říct to své ANO a Chris poslechnul na slovo. V The fall byl přece jen dokonalejším sériovým vrahem mladých roštěnek, zarostlý, temný a zlověstný. Dávám tři, protože s jistotou vím, že se na případné pokračování podívám a s dvojkou bych si připadala pokrytecky. Takže do příště Chrisi zarůst vousama a uvidíme, co s tebou? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Koukám, že zdejší panicové mají zase potřebu ukázat svýho virtuálního pindourka a rádoby sexistickejma kecama ze sebe udělat světem protřelé machos. Musím se přiznat, že na šeď se mně moc nechtělo, ale dvě věci tam na mě magnetili. Jamie Dorman, ten chlap mě naprosto rozsekal v seriálu The Fall a pak jsem byl zvědav na erotický scény. Pokud jde o první, tak Jamie mě svým výkonem opět neskutečně přijmně potěšil. Dostává psychologicky poměrně složité postavy, ale vypořádává se s nimi na jedničku. Pokud jde o Dakotu, tak u ní jsem si jist, že na castingu krom talentu byla ještě hodně podstatná postava (Jamie má teda taky luxusní postavu, to si pánové můžeme dát vzpomínek až budeme váhat mezi posilkou a hospodou ) a neokoukaná tvář. Vydařilo se. Dakota má topkovou postavu a myslím si, že pro ty dokonalý kostýmy (výborná práce vyběrů oblečení ) co měla na sobě to byla vysloveně odměna bejt na jejím těle. Pokud jde o tu erotiku, jsem taky spokojen. Rozhodně to nepůsobí rádoby provokativně, není to o sexu a kompozice erotičtějších scén vizuálně skvěle západá do obrazovýho celku. Danny Elfman dal do svý hudby nálady, co podpořily vyznění příběhu, který na mě působí jako čistokrevná ukázka lásky a jedné z nejnešťastnější zamilovanosti co jsem na plátně viděl. Ano, jasně, z logického hlediska to může působit jak románek z drůbežárny, ale copak má zamilovanost logiku, copak je racionální, pragmatická nebo se při ní od začátku ví přesně co bude potřeba podstoupit a obětovat ? Tahle vizuální lahůdka a příběhova dobrůtka ještě před mejma očima určitě zaparkuje. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Já si snad ještě začnu myslet, že to ta ženská schválně napsala tak debilně, aby všem našim něžným polovičkám ukázala, že každej vztah rozhodně nejni nejrůžovější a princové na bílejch koních neexistujou... Páč jak sem se tomu "příběhu" celou dobu upřímně posmíval, tak mě na konci normálně donutil k zamyšlení - to bych nečekal! Pan Grey je nicméně tak dokonalý, že určitě ani neprdí, a dvě hodiny jsou (pro chlapy) stráášně moc. Díky aspoň za tu vydatnou nálož hanbaté Anči, neusnul jsem vlastně jenom díky tomu. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V podstate 9 a 1/2 týždňa pre súčasnú generáciu. A nezabúdajme, že ani tá veľká klasika (síce o dosť lepšia) nebola bohvieakým ternom. 50 odtieňom šedi hrozne chýba tá milá debilita, kvôli ktorej som si celkom obľúbil niektoré časti Twillightu, toto je iba debilné. Prvú tretinu som mal pocit, že pozerám paródiu na daný film a nie na originál. Ale dalo si na to zvyknúť.V podstate je remeselne lepšie urobená Steelovka z ktorej nie sú odstrihnuté erotické scény. Kamera, hudba, výprava, strih a podobné veci sú úplne v poriadku a vďaka tomu to nie je až také peklo ako som sa obával.To však nie nič platné, keď musia všetci tí profíci pracovať s takto nezáživne vymyslenou a napísanou story. Najväčší problém je, že hoci je herecké duo typovo dobre vybrané a celkom sa aj snažia, vôbec nefunguje chémia medzi postavami. Nie je to romantické, vzrušujúce ani pôsobivé. Je to celé také, ehm...šedivé. Proste to nie je dobrý film. Ale aj napriek tomu nevidím dôvod na prehnanú nenávisť. Keď sa na to človek nepozerá ako na film ale ako na produkt pre svoju nenáročnú cieľovku, je to akceptovateľné. A 2-3 scény dokonca fungujú veľmi dobre. Už to v živote nechcem vidieť ale dvojke sa nebránim. Najlepšie by však bolo samozrejme na ňu najať Verhoena alebo Cronenberga, dať im voľnú ruku a vykašľať sa na cieľovku. Tak či tak to bude obrovský hit. 4/10 ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Hodnotit budu až po zhlédnutí celé trilogie (že by nikdy?) Zatím jen postřehy na okraj. Téma mě nešokovalo, výběr herců sedí, ale neznám knižní předlohu, nemohu posoudit jak moc se paní režisérka trefila. Viděno 27.9.2020.  Od začátku jsem tento film vnímala jako počátek trilogie. Pokud by neměl pokračování, byla bych hodně zklamaná, protože konec vedl do prázdna, nekonala se žádná proměna, šokující téma nepřineslo žádné šokující zjištění. (23.9.2022) ()

Galerie (91)

Zajímavosti (78)

  • V Zimbabwe byl film silně cenzurován. Distributor ho poté z kin stáhl, protože měl pocit, že silná cenzura by ohrozila integritu filmu. (hippyman)
  • Kancelářské sídlo Christiana Greye (Jamie Dornan) stojí ve skutečnosti ve městě Vancouver, v ulici Georgia Street. (herr_carter)
  • Dakota Johnson (Anastasia) natočila všechny scény bez dublérky, s výjimkou závěrečné scény, kdy je bičována páskem. Pro tuto scénu byla použita dublérka, aby nedošlo k případnému zranění herečky a aby na jejím těle po bičování nezůstaly žádné stopy. (ČSFD)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama