Reklama

Reklama

Studentka literatury Anastasia (Dakota Johnson) je podle vlastních slov nezajímavá a nudná „šedá myš" s nízkým sebevědomím, pravý opak tajemného podnikatele Christiana Greye (Jamie Dornan), kterého přišla vyzpovídat pro článek do studentského časopisu. Přestože se ji Grey svým chladným a odměřeným chováním snaží odradit, má ho plnou hlavu, což ještě prohloubí jejich opakovaná pracovní setkání. Bez ohledu na to, že ji varuje, jak je komplikovaný a ve zlověstných náznacích mluví o svém specifickém vkusu, není Anastasia jeho přitažlivosti schopná odolat. Ani Grey však není vůči téhle plaché dívce imunní a postupně ji začne otevírat dveře do své třinácté komnaty. Pokud do nich Anastasia vstoupí, pozná pravého Christiana Greye. Na posteli určené jen pro vyvolené zároveň pozná pravou Anastasii – své touhy, své vášně, svou živočišnost. Až z toho jde strach. (Cinemart)

(více)

Videa (17)

Trailer 2

Recenze (1 512)

somnar 

všechny recenze uživatele

Co se týče parafrází na klasický příběh Popelky, Pretty Woman nebo My Fair Lady, víc než Padesát odstínů šedi je mi bližší hra na bondovku Kingsman: Tajná služba, co přijde do kin za tejden. Za Lízu Doolittlovou je v ní agent Eggsy, co má možná stejně chlupatý nohy jako Anastacia, není ale obživlý manipulativní hovězí, co se chce Christiana "vyléčit". Eggsy ovládá parkour, střílí deštníkem, zachrání svět a na úplném konci skončí v análu uvězněný švédský princezny. A to je mnohem víc než tohle jalový vakuum s důtkami. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

V podstate 9 a 1/2 týždňa pre súčasnú generáciu. A nezabúdajme, že ani tá veľká klasika (síce o dosť lepšia) nebola bohvieakým ternom. 50 odtieňom šedi hrozne chýba tá milá debilita, kvôli ktorej som si celkom obľúbil niektoré časti Twillightu, toto je iba debilné. Prvú tretinu som mal pocit, že pozerám paródiu na daný film a nie na originál. Ale dalo si na to zvyknúť.V podstate je remeselne lepšie urobená Steelovka z ktorej nie sú odstrihnuté erotické scény. Kamera, hudba, výprava, strih a podobné veci sú úplne v poriadku a vďaka tomu to nie je až také peklo ako som sa obával.To však nie nič platné, keď musia všetci tí profíci pracovať s takto nezáživne vymyslenou a napísanou story. Najväčší problém je, že hoci je herecké duo typovo dobre vybrané a celkom sa aj snažia, vôbec nefunguje chémia medzi postavami. Nie je to romantické, vzrušujúce ani pôsobivé. Je to celé také, ehm...šedivé. Proste to nie je dobrý film. Ale aj napriek tomu nevidím dôvod na prehnanú nenávisť. Keď sa na to človek nepozerá ako na film ale ako na produkt pre svoju nenáročnú cieľovku, je to akceptovateľné. A 2-3 scény dokonca fungujú veľmi dobre. Už to v živote nechcem vidieť ale dvojke sa nebránim. Najlepšie by však bolo samozrejme na ňu najať Verhoena alebo Cronenberga, dať im voľnú ruku a vykašľať sa na cieľovku. Tak či tak to bude obrovský hit. 4/10 ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pravěpodobně nejvíce nenáviděný film mužské části populace a naopak nejlepší film všech dob pro ženskou část publika. Důvody proč to takhle je by zabraly celé stohy papírů a zřejmě bychom se ani pak očekávané konečné odpovědi nedočkali. Za sebe povím tolik. Viděl jsem to taky. Určitě často u některých filmů s Nicolasem Cagem trpím více. Pokud kritizovat tak zcela jistě hlavního hrdinu. Už casting je velmi nevěrohodný. Tenhle fracek že je úspěšný obchodník? Postavě by objektivně mělo být kolem 35, takže herecká volba, velmi špatná. Chování postavy? Vyhledá si kde pracuje, jenže po záchraně před jednoucím autem jí pohladí s tím že spolu nemůžou být. Ona to vezme..... Poté jí začne psát, volat.. ona se s ním setká. On jí ukáže že tvrdě šuká místo aby se miloval, takže se s ní pomiluje. Než odejde, dá jí smlouvu, ale vlastně spolu podle něj nemůžou být. Zamiloval se do ní. Ona studuje smlouvu. Chová se k němu ledověji, takže jej to vyrajcuje. Načež ji znovu pomiluje, jenže on rád šuká tvrdě. Takže jí dá malou ukázku. Ona mu neřekne že musí do Georgie. On se naštve. .... Přijede za ní. Vezme ji na vyhlídkový let. Jenže on trpí. Oni spolu prostě nemohou být, protože on se neumí zamilovat. Ona za ním příjde, aby jí ukázal jak to tedy má rád, načež dostane páskem po prdeli. To neměl dělat! Vše je špatně. On je zamilovaný. Ona jej nechce. Už nikdy více! Konec první části. Holky jsou vlhké až na zadku. Chlapi se otráveně koukají do stropu,a přemýšlí nad tím kterej debil by se dokázal chovat ještě více jako absolutní dement, aby s ním ženská chtěla trávit alespoň sekundu svého času. Nechci aby film zakazovali nebo něco podobného. Tohle je názorná studie o tom, co dokážeme příjmout my chlapi. A to co se naopak líbí ženám a co vše dokáží odpustit na úkor předvídatelného příběhu, které většina z nic tolik miluje. 20% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pred troma mesiacmi: nie ani za toho boha si to nepozriem. Nezaujíma ma to. Nie som predsa nejaký násť-ročný zasran, ktorý sa tu potrebuje vzrušovať nad nejakými odtieňmi. Šedými ešte k tomu. Či sivými ? Skratka päťdesiatimi! Ani ma nehne. Ne,ne. Neprehovoríš ma. Po troch mesiacoch: tak som sa k tomu konečne dostal a náhodou je to celkom slušné. Teda nie, že by to bolo dobré a zdravé, ale nie je to ani zlé a nekukatelné. Samozrejme v Unrated verzii je to pozeratelnejšie. Videl som už hocijaké čačky, mačky, sračky a zástrčky, ale toto ma celkom prekvapilo hlavne čo sa postav týka. Kopec filmov odhadnete dopredu, ale tu sa nielen režisérka, ale aj Danny Elfman snažili (a vytvorili) celkom zaujímavý (a miestami tak trochu záhadný) pár. Keď to porovnám s inými filmami, ktorých je milión a hrajú na tu istú notu, oceňujem iný prístup. A na dvojku sa neteším, ale keď mi príde k nohám, nebudem ju prekračovať. Obľúbený soundtrack: Shades Of Grey, Ana and Christian. 55% - 3* ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Před dvěma lety byla knižní předloha snímku literárním hitem. Čistému vše čisté, než mi můj otec napsal mailem svůj dojem z knihy (mj. zmínil, že péro se mu u toho ani nezachvělo, tatínek je otevřený člověk a servítky si nebere), myslela jsem, že to je kniha o technice kresby a jen jsem se divila tomu, kolik lidí v MHD to čte. Na film bych nešla, nebýt kamarádky Melorky, která to chtěla vidět. Ona v Anglii, já v Praze, sladily jsme čas a vyrazily. Čekala jsem zoufale upachtěnou nudu, červenou knihovnu, brutální S/M scény a milostný vztah jak na houpačce. Dostalo se mi pohledu na intimní partie ženské s ohavným ksichtem, poprsím a pekelným účesem, zato s hezkým zadkem, nohama a náhrdelníkem. Autorka si zjevně plete dominanci s despotismem, submisivitu se stupiditou, role v sadomasochismu a pokud si takhle plete všechno se vším, polévku nejspíš servíruje do nočníku. Skutečnost, že absolventka oboru anglická literatura si slovo submisivní musí googlit, je stejně na hlavu postavená, jako že dominantní muž poletí za partnerkou jen proto, že mu nezvedla telefon. Tajemství a mnohovrstevnost pana Greye nevyplývají z ničeho, na čem vybudoval své impérium (v 27?), z toho není patrné, ale pokud počítám, že školu ukončil v řádném studijním programu, budoval to impérium čtyři roky. Za takovou dobu můžete svůj obchůdek s tkaničkami prohlásit za opravdu dobře zavedený. Sexuální scéna "tenkrát poprvé" působila velmi věrohodně, škoda jen, že si pan Grey zozepnul košili a spadly mu i kalhoty, mě tahle filmová zkratka rozesmála. Ne poprvé a ne naposled jsem byla jediná v sále, kdo se smál. Přejme Anastasii jejího prince na bílém koni. Ženy zkušené vědí, že úskalí bílého koně je v tom, že překáží v obýváku a nemá ohledy ke koberci paní domácí. Není to film podprůměrný z důvodů, které jsem čekala, ale z jiných. Ještě že to nenatočili ve 3D, ale to přijde, hádám, s dalším dílem. Co se mě týče, mnoho odstínů šedi má mít činčilí kožíšek a ne chlap, který není ani tak mnohovrstevný, jako magor. ()

Galerie (91)

Zajímavosti (78)

  • Podľa americkej ankety si až 44% žien radšej pozrie film, než by zažili skutočný sex. (ČSFD)

Související novinky

Kazmovi v kinech dochází šťáva

Kazmovi v kinech dochází šťáva

29.08.2023

Stejně, jako měl snímek ONEMANSHOW: The Movie bezprecedentní první víkend, má nyní i bezprecedentní propad. Ačkoliv tak novému snímku Kamila Bartošky aka Kazmy už nikdo nevezme rekordní český otvírák… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Twilight sága se vrací

Twilight sága se vrací

20.04.2023

Mysleli jste si, že nic horšího než remake Harryho Pottera v podobě televizního seriálu už nehrozí? Pak vězte, že studio Lionsgate čerstvě oznámilo také návrat Twilight ságy. Stmívání se pak rovněž… (více)

Reklama

Reklama