Reklama

Reklama

Piljulja

Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
Sovětský svaz, 1983, 11 min

Obsahy(1)

Medvěd Michail Potapovič trpěl bolestí zad a nevěděl, jak svou nemoc léčit. Zajíc mu poradil, ať jde za léčitelkou liškou. Liška medvědovi sice dala lék, řekla si však za jedinou pilulku o vysokou cenu - celou bečku medu. Medvěd navíc při cestě od lišky zakopl a pilulku ztratil. Lék neměl, ale cenu zaplatit musel. Chytrý zajíc medvěda vyléčil a vymyslel i, jak potrestat pyšnou lišku, která za své služby požadovala nehorázné ceny. (Jezinka.Jezinka)

(více)

Recenze (2)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Přiznejme si, že tohle je propaganda - liška si jako podnikatelka určila ceny, ber, nebo nech být. Že byl medvěd nemehlo byl jeho problém a chudák liška dojela jen na závist méně schopných zvířecích kolegů. Typické je, že na potrestání chytré lišky byl použit debilní vlk, který ovšem četl Puškina. ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavá pohádka, svým zpracováním mi dost přípomínala zajíčka a vlka ze seriálu Jen počkej!. Musím ale uznat, že lišce to ve vysokých červených kozačkách opravdu seklo a zaječí sportovec působil tím správným nadšeným dojmem. Médi mi bylo líto, vím jak mu je... ()

Reklama

Galerie (17)

Reklama

Reklama