Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (817)

castor 

všechny recenze uživatele

To se nám to ale dějí věci na těch newyorských policejních stanicích!! Úvod je přitom výtečný, první desítky minut tenhle kus skutečně připomíná mladšího brášku Fincherových Sedm. Pak tu ale máme nepěkný sešup dolů, že ani kužel baterky nepomáhá. Materiály propletené s náboženskými tématy se velmi často zvrtnou. Tenhle odstartoval v Iráku, kde se v jednom podzemním úkrytu setká trojice amerických vojáků s něčím ďábelským, přetáhnou to do Bronxu, kde se k sérii záhadných vražd a sebevražd dostává jeden ostrý polda s vlastními démony. A tak tu velmi brzy narazíme na fešného otce, který má s vymítáním zkušenosti, na vrčící šílence, na citování Doors, na škrabání o podlahu (nebo kamení), na ohryzávání masa i na démonické pokřikování v latině. A divák se solidně ztrácí. Přitom náběh na temný policejní thriller roku je velmi solidní, křižování nočním velkoměstem (případně zoologickou zahradou) a plížení ve tmě v zaplivaných bytech jsou lahůdkové. Jenže tenhle kus hraje na efekt i nadále a zapomíná myslet na diváka, který se v téhle pasivní teologické přednášce začne lehce nudit. V jednotlivostech je to místy síla, jako celek ovšem bohužel. Doporučení: pokud budete chtít v Bronxu vymalovat, natěrače z firmy Alfons raději nekontaktujte!! ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Měl jsem asi napsat komentář hned, už si pořádně nepamatuju, o co šlo. Jasně, vymítání, náboženské bu bu bu. Ke konci to na mě působilo spíš komicky než napínavě, ale uznávám, že po celou dobu to mělo velmi dobrou atmosféru. Příběhově mě to ale příliš nevzalo a byly tam i nějaký logický zádrhele. Hodnotím průměrně, nebylo to špatný, ale chybělo tomu něco, co by to vyneslo mezi zapamatováníhodné filmy, které mám chuť vidět někdy znovu. 60% ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Co mají všichni za problém? Derrickson natočil brutální exorcistickou krimi s vynikajícími herci a patřičně silnými momenty, ve které navíc sem tam zazní hudba od The Doors, co víc si sakra přát? Harris démonickej, Bana skvělej, stopáž poměrně vydatná, ale nenudil jsem se ani minutu, hlavně je to celkem osobitý, což se o spoustě podobných hororů bohužel říct nedá. Za mě velká spokojenost a 8/10. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Účinný, zlý a intenzivní thriller, který na první zhlédnutí diváka prohlubuje do temného světa. Atmosféra, extrém vymítání se tu podávají s krásně silným odstupem, divák je sice připravený, ale těžko bude dýchat. Derrickson svůj vrchol ve své kariéře (Exorcism of Emily Rose) sice nepřekonal, ale pořád je ve svém oboru výjimečný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Scott Derrickson znovu překvapuje. Tentokrát jako režisér upachtěné mysteriózní nudy plné vyčpělých archetypů, kde se ani pro prachsprosté a urážející lekačky nechodí daleko. Ukřižovaná zviřátka, drásání asfaltu a self-cannibalism? Ano, jistě, díky, jsem pochopitelně patřičně zhnusen, páč něco tak repetitivně ubíjejícího jsem od oceňovaného gurua filmového napětí vážně nečekal. V budoucnu se jistě najde spousta lidí, pro které bude Chraň nás od zlého jejich prvním hororem vůbec. Všem těmto nyní mohu pouze v tichosti závidět a zároveň kroutit hlavou nad tím, proč se sakra Scotty rozhodl pro remake vlastní pecky V moci ďábla, akorát v jiném prostředí a s Ericem Banou. Ona perfekcionalistická režie totiž bolí o to více, děje-li se kolem ní celkově nula nula prd, a zejména pokud již divák kdysi všechno viděl ve stovkách jiných filmů předtím. Fakt začínám litovat toho, že sám sebe považuji za hororového fandu, tohle hledání kvalitních plín v tříhvězdičkovém obchodním centru plném zbytečných atrakcí už mě pomalu přestává bavit. P.S. Pro seriálové magory: žádný #sixseasonsandamovie nebude, a basta! ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Produkcia zaplatila 7 miliónov dolárov len za to, že mohla natáčať v New Yorku, pričom tam bolo najatých asi 700 hercov a členov štábu, medzi nimi viac ako 400 komparzistov. (Arsenal83)
  • Natáčalo sa od 3. júna 2013 v New York City, kde sa natáčanie ukončilo na konci júla. Následne sa produkcia presunula do Abu Dhabi, kde sa v auguste natočili scény v ozáe Liwa. (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama