Reklama

Reklama

Newyorský policista Ralph Sarchie (Eric Bana), který se sám potýká s vlastními problémy, se ve snímku Chraň nás od zlého, pouští do vyšetřování série znepokojivých a nevysvětlitelných zločinů. Spojí své síly s nekonvenčním knězem (Edgar Ramírez), odborníkem na vymítací rituály, aby společně bojovali s nočními děsy a případy démonického posednutí, které ohrožují jejich město. Film se inspiroval knihou, která popisuje Sarchieho skutečné mrazivé případy. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 6

Recenze (817)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Chraň nás od Wacoslava1 až zase uvidí podobnou ptákovinu. Nebo teda nebudu až tak příkrej vyložená blbost to nebyla, ale povedenej film taky ne. Jasně příběh není k zahození šlape to docela solidně. Oba dva hlavní herečtí představitelé byli v pohodě, tak v čem je problém? No především v tom, že tohle prostě není horor. Respektive nevyvolává ty správné dojmy co by měl horor vyvolávat. Nebál jsem se totiž ani náhodou. Atmosféra na nule, lekačky na mě absolutně nepůsobili tím spíš, že byli předvídatelný a tak opravdu jediný co relativně funguje je příběh kterej mě aspoň jakž takž vtáhnul do děje a tudíž mi nebylo úplně ukradený o čem to je. Ten konec s tím vymítáním není špatnej, ale taky mě to extra neoslovilo. Navíc netuším proč se to musí dneska cpát do každýho filmu. Takže jako thriller to celkem funguje jako horor ani náhodou. Zkrátka od loňskýho Conjuringu tu dobrej horor v kinech nebyl. Tohle je určitě lepší než např Oculus nebo Insidious 2, ale pořád nic moc.45% ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tak nejdřív to připomíná pomatenou temnou mysteriozní kriminálku a pak - SPOILER !!! - je to zas nějaký vymítání kdo ví čeho z kdo ví koho -- KONEC SPOILERU. Všechno už tady bylo milionkrát, o těchhle věcech tvůrci věděj prdlajs, nebaví mě to a nudí... Ale hezkej vizual docela a tak nějak to v pohodě uteče. Ale celý to jede tak na čtvrt plynu a ne a ne ho pořádě sešlápnout ... Tuctovej průměr. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Démoni jsou mizerní malíři pokojů a sovy nejsou tím, čím se zdají být. Nesmyslně nabobtnalá směsice policejního procedurálu, temného fincherovského thrilleru o krizi (post)postmoderní společnosti a všech exorcist hororů, které jste viděli. Místo mrazivého zpracování skutečné události se Satchieho údajně pravý případ jeví jako zmatené výpisky diváka, který viděl až příliš žánrových filmů. Derricksonův styl je oproti rafinovanosti a přesnosti Sinisteru hodně těžkopádný, s gradací se pracuje jen velmi málo. Když už po pár minutách defilují na plátně týpci s rozteklým make-upem a skřehotající devil whores, pohybuje se film přesně na té nepříjemné hraně děsu a výsměchu. Sice pro mě nikdy nespadl celým objemem na špatnou stranu, ale rozhodně se neusídlil ani na té dobré. Nadměrné množství agresivních a nevynalézavých lekaček, tentokrát převážně nefunkčně zapojené různé způsoby snímání, pár tradičně luxusních sonických terorů, které mají význam pro vyprávění, výtečně obsazené hlavní role a důkaz, že Doors jsou zlo dobré tak pro sumérské démony. Čekal jsem (ne)příjemnou letní projížďku strašidelným zámkem ve stylu výtečné jednohubky Conjuring, dostal jsem zmatenou sešívku mnoha filmů poslepovanou didaktickými rozpravami o dobru, zlu a odčinění vin. Nebýt tradičně výkonného Bany a především Ramíreze, kterého by si měl jako sexy jezuitu urychleně najmout Vatikán, byl by to vysloveně průšvih. Takhle lehounký nadprůměr, ale zároveň ukázka, že Derricksonovi to příliš nešlape ani tam, kde se zdál být bezpečně doma. Z trojlístku jeho hororů je Chraň nás od zlého nejslabší. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Film je to dobrý, ale nebudem skrývať mierne sklamanie. Myslím, že sa v červených čislach dlho neudrží. Oproti parádnemu Sinisteru je to totiž poriadny krok späť. Sinister bol depresívny, desivý, ťažko sledovateľný, nepríjemný a miestami ma totálne odrovnával... zatiaľ čo tento horor je najskôr určený teenagerskej vekovej kategórii. Technicky je to pochopiteľne zvládnuté skvele, o čom som ani nepochyboval, a niekoľko scén je naozaj vydarených, ale ľakačky absolútne nefungujú (z toho množstva na mňa zapôsobila vlastne len jedna jediná) a namiesto budovania atmosféry sa režisér koncentruje predovšetkým na efekt. Takže koho ešte neomrzeli všetky tie Conjuringy a Possessiony, príde si na svoje aj tu - je to totiž kombinácia všetkého možného, čo tu bolo doteraz, všetko v nádhernom balení. Depky samozrejme nehrozia, párkrát som sa zasmial nad vtipnými hláškami (ktorých bolo taktiež dosť), ako celok ma to bavilo, ale nadšenie je v mojom prípade na míle ďaleko. Cez 70% by som tomu nedal. Odporúčam detičkám, aby sa pochválili, aký parádny horor videli. Na mňa to skôr zafungovalo ako dobrá komédia (ale aspoň niečo v tých kinách hrajú). ()

tron 

všechny recenze uživatele

Lepší film, než som čakal. Fakt. Dvojhodinová stopáž neubíja, scenár, hoci má ďaleko k inteligencii, nie je vyložene blbý a dokonca i vždy nesympatický Bana nie je v titulnej úlohe protivný napriek tomu, že nehrá sympaťáka. Viac ma každopádne zaujal jeho parťák Joel McHale. A relatívne charizmatický Venezuelčan Ramírez. Páčilo sa mi, že policajt tu nie je osamelý vlk, ale člen spoločenstva, ktoré sa zaňho postaví, keď treba. Hoci je Zbav nás zlého typ hororu, kde sa máte báť nie atmosféry, ale skôr toho, že v nečakanej chvíli zvrieskne hudba, v jednotlivostiach to nie je zlé. Miestami je to dokonca veľmi atmosférické (úvodné objavenie novorodenca, finálny exorcizmus alebo pekný moment, keď obaja parťáci kráčajú nočnou chodbou a hrá do toho Doors). Problém je v tom, že režisér to nedokázal zlepiť do jednoliateho celku. Rozhodne mu nepomohlo ani to, že výsledok pôsobí miestami prestrihane (exorcizmus potajme sleduje afroamerický policajt, následne zahlási „fúha to je sila“ a ide domov) a WTF (dvaja policajti pozerali video zo ZOO, prvý videl sekundový záber znetvoreného muža, druhý nie, prvý sa druhého spýtal, či to nevidel, druhý povedal, že nie a namiesto toho, aby záznam pretočili, pozerali ďalej). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (14)

  • Na kameře, kterou používají vojáci na začátku filmu v Iráku, jsou GPS souřadnice (N 33.8833° E 45.0667°), ukazující skutečně na místo v Iráku ležící asi 80 kilometrů severovýchodně od Bagdádu. (rakovnik)
  • Latinské písmo na stene Invocamus te vi ingrediaris ab inferis znamená Voláme vás silou, aby ste vstúpili z pekla. Vetu vidno aj v statickej podobe na konci úvodnej scény. (Pat.Ko)
  • Olivia Munn o filme povedala: "Pred týmto filmom som neverila v nadprirodzeno. Potom, čo som však videla reálne zábery new-yorskej polície o exorcizme, už naplno verím." (Arsenal83)

Související novinky

Krajní meze budou znovu děsit

Krajní meze budou znovu děsit

23.06.2014

Scott Derrickson si vybral další zajímavý projekt. Režisér hororů V moci ďábla, Sinister a Chraň nás od zlého sice chystá natáčení marveláckého Dr. Strange, hodlá při něm ale pracovat na svém dalším… (více)

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

Kdo natočí marveláckého Dr. Strange?

04.06.2014

Marvel v minulých letech zaměstnal řadu zajímavých režisérů, momentálně ale řeší problémy s Ant-Manem. Toho kvůli tvůrčím neshodám opustil Edgar Wright (Soumrak mrtvých, Scott Pilgrim proti zbytku… (více)

Reklama

Reklama