Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (190)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Proti původní filmové Angelice nic nemám. V mnohém ji shledávám roztomilou a hezky dobovou (vůči době vzniku, ne době děje). Nová Angelika je ale nechutný slepenec násilně huštěných motivů, přemíry postav a neexistence motivací hrdinů. Filmu chybí základní charisma a náznak věrohodnosti na jakékoliv úrovni. A emoce jsou na nule, což je nejhorší. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Remake je vždycky trochu problém, hlavně pokud jde o kultovní filmy. Jelikož jsem byla takříkajíc Angelikou nepolíbena a viděla všechny starší filmy až poměrně nedávno, nemám takovou potřebu srovnávat s původní verzí. Mě se ten film prostě líbil. Angelika v podání Nory Arnezeder mi připadala přirozená a živelná, líbila se mi mnohem víc než Michèle Mercier. Nová Angelika je jemnější, mladistvější, temperamentnější. Zřejmě budu jedna z mála, kdo si novou verzi s potěšením užil. ()

Reklama

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Ubohá zplácaná fraška, která snad má bejt parodií na původní klasiku nebo co. Nebo tak teda klasiku... Pro mě zase jako stará Angelika mezi bůhvíjaký klasiky nepatří, ale tak taky jsem na to jako kluk čuměl. Nijak extra to nežeru, ale respektuji to. Navíc mám ty filmy spojený z nějakými těmi herci hrající určitý postavy a proto prostě tuto zoufalou záležitost z nesympatickými a necharizmatickými hereckými střevy nelze akceptovat. A to už vůbec nemluvím o tom, že je to tak zoufale nudný až se to vleče jako čekání na podporu na pracáku. Naprostej fail.0% ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Evidentně jdu zase trochu proti davu. Takže asi takto. Jediná chyba tohoto filmu je, že ho všichni srovnávají s původní sérií, která upřímně umělecky také nějak zvláště nevyčnívala, hm? Romantické historické drama s nezdolnou hlavní hrdinkou, která otevře náruč snad každému, jen aby získala to, na čem jí záleží. Ok... Možná někomu původní představitelka Angeliky přišla rajcovnější, ale mě teda více oslovila nádherná N. Arnezeder. O Joffreyovi se to samé nedá říct, ale i tak byl i díky J. Šťastému G. Lanvin sympatickým nástupcem. Chyba toho vysokého věku. Děj hodně jednodušší, za to kostýmy nádherné. je to svižné, celkem akční a hlavně si to na nic nehraje. Když jsem zde pročítal ty komentáře, přemýšlím, kdo v tom viděl porno. Skrze jednu odvážnější postelovou scénu? Pusťte si Nymfomanku a pak mluvte o pornu ve filmu... Já byl spokojen, asi i díky nízkému očekávání díky zdejší většině. Jen se obávám, že skrze neúspěch na všech frontách se pokračování hned tak nedočkáme, a to asi myslím, že by byla škoda... ()

Janega 

všechny recenze uživatele

Ja osobne by som volil formu televízneho seriálu, keďže sága Angeliky je veľmi rozsiahla, takže z dlhodobejšieho hľadiska by to bolo lepšie. I keď už tento film pôsobí dosť televízne. Nora Arnezeder je dostatočne pôvabná a krásna pre rolu Angeliky a túto postavu poňala trochu inak než Michele Mercier. Veľkým krokom vedľa je však herecký predstaviteľ Joffreyeho de Peyraca. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Představitel Joffreie Gérard Lanvin byl v době filmování šedesátník, v knižní předlože bylo přitom postavě 30 let. (M.B)
  • Na českém dabingu se podílel i Vladimír Brabec, který daboval i ve filmech o Angelice o 50 let dříve. (M.B)

Reklama

Reklama