Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Angelika je proti své vůli provdána za bohatého toulouského hraběte Joffreye de Peyrac, který je nejen o dvanáct let starší než ona, ale má také pověst čaroděje. Svým šarmem a inteligencí si brzy získá Angeličino srdce a zdá se, že jejich šťastný život nemůže nic ohrozit. Jednoho dne je ale Peyrac uvržen do Bastily a upálen na hranici za údajné čarodějnictví. Angelika se uchýlí s dětmi na Dvůr zázraků a s pomocí banditů plánuje pomstu všem, kteří změnili její pohádku ve zlý sen. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (190)

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Taková televizní divně urychleně sestříhané historické romantické drámo - limonáda. Než film je to spíše přetažený úvodní film k nějakému seriálu na Hallmarku :) Smysl to moc nedává, ale je vidět, že do toho někdo lil peníze, akorát si nepohlídal, co z nich vzejde. Takže to nevypadá vůbec špatně, ale celé se to tak sestříhávalo, že z toho vznikla jakási břečka. Pokračování, které by si autoři zřejmě asi přáli (viz konec), tak zůstane jen jejich snem. Perličkou budiž jeden ze záběrů hned na začátku, kdy ještě svobodná Angelika kouká z okna a mluví k ní její komorná (asi, služka prostě) - tenhle záběr je pozpátku a to tak blbě, že střihač musel být magor, že to tam takhle pitomě nechal. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Romantika pôvodnej verzie, ten duch historickej doby, kdeže to je? Aj krása Angeliky, pri všetkej úcte, zmizla. Nora Arnezeder síce nie je Nora Mojsejová, ale na Michele Mercier ani zďaleka. Depejrac starší o generáciu viac než by v skutočnosti mal byť. Pomaly jej mohol byť pradedo a oni tam dajú sexuálnu scénu, ako medzi neukojenými teenagermi. Nič, nečudo, že z toho už žiadna dvojka nebola, táto by nebola ani markíza Španielov, nieto ešte anjelov. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele

Na novou Angeliku jsem se vůbec netěšil, ale taky jsem ji úplně nezavrhoval. Knihu jsem nečetl, původní verzi filmu jsem viděl a i když uznávám kvalitu prvního dílu, tak jsem z něj moc nadšený nebyl. Už od prvních minut nové Angeliky jsem ale měl pocit, že se mi bude líbit víc, než původní Markýza andělů. Natočeno je to skvěle. Prostředí, ve kterém se film odehrává jsem si vychutnával každou vteřinou a byl jsem jím naprosto pohlcen. Nevím jak to ve Francii v 17. století vypadalo, každopádně ve filmu jsem byl se zachycením doby spokojen. Děj filmu mi přišel dobrý a ani na chvíli jsem se u něj nenudil. Nevím, jesti jsem se místy nenudil jen díky té krásné krajině, ale i tak si podle mě s dějem filmu vyhráli pěkně. Většinu dialogů jsem jen hltal a za to rozhodně vděčím naprosto úžasným hercům ve filmu. Tolik charismatických herců v jednom filmu jsem sice párkrát viděl, ale rozhodně ne v hodně filmech. Představitelka Angeliky mi prvních pár minut nepřišla nic moc, ale jak děj postupoval a ona se snažila zachránit svého manžela a děti, tak hrála líp a líp. Představitel jejího manžela mi přišel ve filmu snad nejlepší. Charismatický se silnou osobností, ale hlavně mi byl strašně sympatický a v některých jeho názorech jsem se s ním ztotožnoval. Hudby jsem si ve filmu všiml pořádně jen málokdy, ale vždy mi přišla taková uklidnující. Nakonec dávám Angelice čtyři hvězdičky. Moc nechápu místní nízké hodnocení, ale chápu, že každý má jiný vkus. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Angelika, aj táto nová, je bezpochyby krásna a oceníme to hlavne v (jedinej) celkom nápaditej erotickej scéne, akú nám staré filmy nikdy nedopriali v takejto forme. Bohužiaľ, nič iné v tomto filme nestojí za zmienku ani za pozretie, príbeh je tuctový, ako len môže byť, a postavy sú úplne bez charizmy. Trochu mi zaváňa nejakou úchylkou prideliť Angelike muža napohľad asi o 100 rokov staršieho, neviem ako ženám, ale aj mne ten nepomer dosť prekážal. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Takový rychlokurz tuším dvou nebo tří předchozích filmů, který mám pocit, se opět nedrží nějak moc knihy, ale spíše původních filmů, jen s jinými herci, o trochu větší akcí, několikaminutovou milostnou scénou a snaží se koncem říct, že bude nějaký další díl. Pravděpodobně to propadlo, protože o žádném nevím. Líbily se mi české hrady jako lokace, ale Nora má oči vypleštěné, jak kdyby měla bazedovku, a připomíná jinou českou herečku s až vykulenýma očima, tuším se jmenuje Stryková. Navíc mi přijde jako tuctová a nijak tajemně krásná, prostě taková obyč modelka, jakých vážně jsou dnes už tucty, ale chybí jim jakékoliv charisma navíc. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení filmu začalo 17. září 2012 na zámku Schloss Hof v Dolním Rakousku. Herci i kompars se sjeli na hrad v dopoledních hodinách a natáčelo se až do pozdních nočních hodin. Počasí bylo ideální, ani příliš teplé, ani chladné. Fotografování na placu nebylo vůbec povoleno, mohli se fotit pouze komparsisté. Kolem dokola neustále pobíhali maskéři a kontrolovali, zda je všechno v pořádku. Ve chvílích volna a v pracovních záběrech měla Nora Arnezeder na hlavě síťku, aby jí účes neponičil vítr nebo drobná smítka poletující ve vzduchu. Dialogy se natáčely ve francouzštině a angličtině. Druhý den se začalo natáčet při západu slunce a pokračovalo se až do čtvrté hodiny ranní. Všichni zúčastnění byli poučeni o tom, že detaily o natáčené scéně nesmí nikomu prozradit a také fotografování bylo přísně zakázáno. Na zámku Schloss Hof se filmaři zdrželi do pátku 21. září, v dalším týdnu pak využili prostory bývalého loveckého zámku Eckartsau, kde se mimo jiné natáčela svatba Angeliky (Nora Arnezeder) a Joffreye (Gérard Lanvin). Několik scén vznikalo také na hradě Kreuzenstein. Od 27. září do 5. října 2012 probíhalo natáčení na hradě Rosenburg. Tímto dnem také definitivně skončilo natáčení v Rakousku a štáb se pomalu připravoval na přesun do České republiky, kde se filmovalo na zámku v Kroměříži a na hradu v Telči a na hradech Točník a Žebrák. Natáčelo se i na hradu Pernštejn. (FRIDAY13)
  • Sexuálna scéna medzi Norou Arnezeder (Angélique) a Gérardom Lanvinom (Joffrey de Peyrac) bola taká intenzívna, že jej natáčanie trvalo veľmi dlho a obaja trávili mimo natáčanie aj v súkromí veľmi veľa času, aby si na seba zvykli a spoločne ju zvládli. (Arsenal83)
  • Angelice (Nora Arnezeder) je ve filmu 17 let, její představitelce Noře Arnezederové je přitom bylo v době natáčení 25. (M.B)

Reklama

Reklama