Reklama

Reklama

V roce 2010 bylo při důlním neštěstí v Chile zaživa pohřbeno 33 horníků. Na jejich vyproštění pak celých 69 dní pracoval dnem i nocí záchranný tým, zatímco jejich rodiny i svět čekal na jakýkoli záblesk naděje. Napětí vzrůstalo i v dusivém horku 200 pater pod zemí, kde brzy začaly docházet zásoby i čas. Ve strhujícím příběhu o houževnatosti, víře a triumfu lidského ducha natočeného podle skutečného závodu s časem exceluje Antonio Banderas. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (153)

laik_60 

všechny recenze uživatele

Keďže film bol natočeny podľa skutočnej udalosti v Chile, dalo sa tušiť aký bude koniec. Napriek tomu sa dá so zaujmom sledovať sled udalostí súvisiacich so záchranou baníkov. Pre mna bola zaražajúca veta spravcu bane, ktorý "za 38 rokov nezachránil ani jedneho baníka po závale". Nebyť prezidentskych volieb v budúcom roku, možno by sa vláda do projektu záchrany nezapojila, film by nebol natočený. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Asi to nebude klenot světové kinematografie a možná ani klenot mezi katastrofickými filmy. Jde ale o projevení úcty lidem, kteří absolvují kus svého života v nelidských podmínkách, aby uživili své rodiny. Mí známí můj názor na horníky znají. Jsou to prostě blbci, kteří slezou pod zem, aby tam kutali. Který normální člověk by to dělal? Navíc na toto člověk nemusí být velká myslivna. Jenže jde o to, že když dojde k důlnímu neštěstí v normální civilizované zemi, je o všechny dotčené nadstandardně postaráno. Stane-li se něco podobného v zemi jako je Chile, bylo možno vidět ve filmu, jak se k tomu řídící země a firmy staví. Tento film není čistě o síle člověka přežít v prakticky nepřežitelných podmínkách. Je spíše popisný. Ale i tak člověk musí obdivovat schopnost poměrně velké skupiny lidí, žít v takovýchto podmínkách v celkem slušné fyzické i psychické kondici. To je prostě naprosto fenomenální. Samozřejmě si člověk snad ani neumí představit, jaká muka prožíval každý jednotlivec zvlášť, ale to by se pak musel natočit seriál. Já tedy smekám nejen před těmito nechtěnými hrdiny, ale i před všemi, kteří šli za jejich záchranou i ve chvílích, kdy situace byla prakticky beznadějná. Smekám ale i před filmaři, kteří odvedli velký kus poctivé práce. PS: Na závěr si nemohu odpustit dodatek, že si jsem jistý tím, že velkou dávku odvahy dodávala horníkům víra v Boha a společné modlitby. A zejména v dnešní době by si to měli lidé v křesťanských zemích uvědomit. ()

Reklama

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Má to být drama, ne ??? - Mně to teda nepřišlo. Tři měsíce v podzemí zavřenej s 32 debilama ? Hráblo by mi za tři dny. Oni tam měli lepší pohodu než v Hiltonu. Tohle bylo podané opravdu nezáživně. Fakt přehmat. Ani Bandaska to nezachránil. Ty jeho gesta na konci ... byly ... dá se říct patetické. Prostě to nebylo vůbec nervově vyšponované, toť největší chyba. Nějak víc zpracovat charaktery, a jak někomu pořádne hrábne a začně blbnout a ohrožovat ostatní ... to sem přece patří ... do žánru ... i když to bylo podle skutečný události . dá se to trochu ochutit, ne ? ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

samotný příběh je ve své podstatě kulervoucí a neuvěřitelný a filmové zpracování se mu dostalo po zásluze.Výsledkem je pak standardní film podle skutečné události,který není ani zdaleka špatný a nechybí mu atmosféra,napětí i uvěřitelní herci.Ke čtyřem hvězdám nechybí moc...vlastně chybí jen to,aby stopáž byla o 10-15 minut kratší a ubralo se tak pár hluchých míst...70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o začátek se samotným závalem a první chvíle po uvíznutí, tak nemám problém. Jenže pak to začalo haprovat. Tísnivá atmosféra, která v dole musela bezpochyby panovat, se tady projevila jen minimálně a různé klišoidní berličky, kterými si tvůrci vypomáhali, tomu také příliš neprospělo. Když pak horníci navázali kontakt s vrškem, tak už to bylo úplně o ničem. A tak bylo zajímavější sledovat dění na povrchu od zapojení politiků až po samotné vrtání. Tedy ne že by se jednalo o něco světoborného, ale alespoň se něco dělo. Doják na konci byl samozřejmě povinností. Herecky v pohodě, ale neskutečně mě iritovaly pokusy herců o španělský přízvuk. Hlavně v případě Byrnea mi to lezlo na nervy. Celkově to vidím na průměr, což mě docela zklamalo. 50% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (11)

  • Ako odškodné dostali baníci od štátu 9 tisíc amerických dolárov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)
  • Stres a hrozné podmienky, ale aj zvýšený záujem médií o baníkov po ich záchrane mnohých z nich priviedol ku alkoholizmu alebo do starostlivosti psychiatrov. (Zdroj: pravda.sk) (vander19)

Související novinky

Sedm statečných s unikátní hudbou

Sedm statečných s unikátní hudbou

21.07.2015

Už tento čtvrtek jde do kin Bojovník, boxerské drama s Jakem Gyllenhaalem, jehož hudbu složil nedávno zesnulý James Horner (Titanic, Avatar). Obecně se mělo za to, že bude posledním Hornerovým… (více)

Reklama

Reklama