Reklama

Reklama

Stroj

  • Česko Umělá inteligence (více)
Trailer

Dva vědci vytvářejí umělou inteligenci pro britskou armádu. Děj se odehrává v budoucnosti na podzemní základně Spojeného království, pár týdnů předtím, než tchajwanské město Taipei připadne Číňanům. Britové potřebují vojáky, kteří mluví plynně čínským dialektem a současně nemilosrdné zabijáky. Ministerstvo obrany zaměstná vědce, kteří vyrábějí kybernetický implantát, umožňující vojákům s poškozeným mozkem znovu získat ztracené mozkové funkce. Jeden z nich tajně doufá, že vyvine technologii, která pomůže jeho nemocné dceři. Když vědkyně Ava předvede své poslední úspěchy v této oblasti, začnou oba vědci spolupracovat Překročí svůj cíl a vytvoří dokonalou umělou inteligenci uvědomující si sama sebe. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Celou dobu, co jsem tento film sledoval, jsem si říkal, že i když je to vlastně strašný, pořád musím ocenit ty nadšence, co se do toho pustili. Po hodině jsem ale stagnoval, smutně jsem uznal, že tohle je sračka a následně jsem přepnul na daleko přívětivější program. Taxikář od Scorseseho. Ten má sice stejně náročné téma, ale dokáže ho odprezentovat daleko lépe, než tvůrci tohoto paskvilu, který sice má nápad, ale odvyprávěn je hodně špatně a ještě k tomu nepřinese nic nového na zamyšlení. ()

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Ta iluze A.I. byla dokonalá. Moc krásný efekty a skvělý soundtrack. Ani nevím proč se to tu tolik podceňuje. Visuálně to je umělecké dílo, které si zaslouží rozhodně víc než pitomý 2' Jasně příběh není kdo ví jak co, ale o tom to ani není. Nepostrádá to žádnou důležitou myšlenku a mě se to prostě líbilo byť to není na víc jak 3 hvědy ()

Reklama

Xeno.morpH 

všechny recenze uživatele

Transhumanistická vize nedaleké budoucnosti. Britové opět nezklamali, oldschoolové Sci-Fi s hutnou atmosférou a podmanivou zvukovou kulisou. Výborná je zvláště Caity Lotz, která svou roli roli robota zvládla tak excelentě, že by se od ní i starej Terminátor mohl učit :) Vůbec roboti i implantovaní jsou velmi dobře vymyšleni, i s jejich efekty, podivnou řečí a chováním - toto je spolu s Caity Lotz největší deviza filmu. ()

Harry_ 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec špatné. 10 let před boomem AI zatím v podobě aplikací a jazykových modelů typu ChatGPT. Co bude za dalších 10 let? Sci-fi se může stát realitou. Hodnotícím tady chybí životní zkušenosti, kterými by docenili palčivé otázky, které film předkládá lidstvu i jedinci, v tomto případě rodiči. Na mě trochu moc temné, ale taková budoucnost klidně může být. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Kradeš peníze určené na válku, abys mohl léčit mozek? Jasně, že ti pomůžu." Já tedy musím uznat, že Číslo 5 nikdy nevypadalo tak sexy jako jeho sestra Stroj. Prostě žádné pásy, lasery na rameni, ale taky žádné hlášky, tedy s čestnou výjimkou robotického úsměvu. To je zkrátka škoda, ale trošku mi to vynahradil padouch Thomson, o kterém jsem hned věděl, že by bylo vhodné ho rozmontovat. Asi jako každého šéfa s patentem na šmírování. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Anglii ve městech Cardif, Essex a Wales. (Terva)

Reklama

Reklama