Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Zlodějíček Casper (Gustav Dyekjær Giese) bydlí v nejchudší části Kodaně. Když dostane nabídku pracovat pro místní kavkazský gang, neodmítne. Netuší ale, co vše rozhodnutí pracovat pro organizovaný zločin obnáší. Syrový kriminální příběh oplývá intenzitou a věrohodností díky ruční kameře, dynamickému střihu i hereckým výkonům. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (98)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Dostatočne realisticky poňatý počin o "malých zbojníkoch" z dánskych ulíc, ktorý minimálne pootvorí oči či preberie do reality, čože to všetko odnáša práca pasáka, respektíve dílera. Príslovie "s jedlom rastie chuť" len zriedka kedy vystihne poctatu prerátania svojich vlastných schopností. Drsné, náučné, toto by kľudne mohli premietať na ZŠ, aby si dnešná mládež uvedomila aspoň jednu vec: Áno, práve kvôli tým kapucniam na hlavách vás všetci považujú za feťákov. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jak já tyhle reálie nemám ráda! Domy ošklivé, všude samá cihla, keře holé, počasí pod psa, matka dvou skoro dospělých synů a malé holčičky je tak trochu šmudla, která má byt zaneřáděný ptákovinama že máte dojem že sklad veteše je vlastně útulná klícka, a o kousek dál vesele krade gang arabášů, pro které občas starší synek provede nějakou najmutou zlodějničku, po jejímž odevzdání ho stejně arabáši ošidí a mladší brácha na to kouká, to je bída, ten život.Jenže o kousek dál, ve velkém domě, tam je jiný level, tam je banda z Kavkazu, šéf není ořezávatko, vousy má, skobovitý nos také, střílí jako profík z Čečny a Glock je jeho věrný přítel a parta jeho gorilek nejsou zrovna žádná neviňátka. A je tu dilema pro koho makat? Do normální práce se nám evidentně nechce, tak se vetřeme tím lepším, když se uvedeme, na jejich párty se hérák snáší jako sníh, ruličku si vyrobíme. Jo, vlastně jsem chtěla říct, že o tohle fakt syrové drama se sociálním průšvihem severu, kde imigranti začínají vládnout a blonďatého domorodce aby jeden pohledal , tak o to jsem fakt nestála, ale když jsem to jednou dala, tak za skvělou režii a perfektní herecké výkony ty čtyři hvězdičky dát musím, jinak bych se nemohla na sebe ani podívat. Ach jo. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet DKK 12,6miliónaTržby Celosvetovo $1,393,511║ Dánsko vôbec nezaostáva za Severskou kinematografiou(Švédsko, Nórsko, Fínsko) a veselo sa môže k ním radiť, čo potvrdzujú drsným snímkom Severozápad(Nordvest,2013). Príbeh ponúkne pôsobivo vyobrazený život zlodejíčka, začínajúceho ako vykrádača domov, neskôr postupujúceho do vyššej zlodejskej ligy, kde sa točia väčšie peniaze aby chvíľku hrejúci sa na výslní postupne padol až na samé dno a bol zomletý medzi dva neúprosné mlyny. Intenzívne vyobrazený thriller zaujme svojím vykresleným postáv, dravosťou a precízne vystavanými neúprosnými konfliktami medzi pouličnými zlodejskými gangami. /videl v kine: 75%/ (videl na festivale Cinematik 2013) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Michael Noer naservíroval divákům další syrový a nesmírně věrohodně působící příběh z dánského podsvětí. Podobně jako drama R je i Nordvest prodchnutý krajně znepokojivou atmosférou, ze které se nelze vymanit, stejně jako hlavní hrdina nemůže uniknout ze zapeklité situace, do níž se dostal díky své touze po penězích a vidině lepšího života. Každopádně režisérovi tleskám za to, že i bez potoků krve dokázal natočit drsný film, na který se vůbec nekouká dobře. (75%) ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

3.film od tohodle dánskýho rejži a i na potřetí dávám 4 hvězdy, což je krásně vyrovnaná bilance. Značí to o tom, že jsou to všecko parádní filmy, kterým ovšem k mé naprosté spokojenosti kousíček chybí... Tohle je pohled do nitra jednoho borce, kterej byl jednou dolo a jednou nahoře a jednou mrtvej (teda si, páč to tam nebylo na konci vidět) :o). A když byl nahoře, tak byl šŤastnej, měl "kámoše", prachy, koksu plnej rypák. No, ale to by asi nebyl dánskej film, aby to tam nepodělali jarabáci, sakra tihle kujóni už se dávaj i do severskejch filmů, což značí, že jich tam asi je kotel... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (1)

  • Názov filmu odkazuje na rovnomennú štvrť v Kodani, ktorá je známa vysokým percentom kriminality. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama