Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Největší korejská kriminální organizace 'Goldmoon' získává na moci. Velitel policejního oddělení Kang (Min-sik Choi) nařídí policistovi v utajení Ja-Seoungovi (Lee Jeong-jae), aby se zapojil do operace 'New World' a pomohl zničit 'Goldmoon'. Během plnění úkolu Ja-Seoung stojí před rozhodnutím, jestli se řídit rozkazy jako policista, nebo přeběhnout a zůstat loajální Jeong Cheongovi (Jeong-min Hwang), šefovi 'Goldmoonu'. (Redi)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (116)

Happens 

všechny recenze uživatele

Thriller o mafii jak má být. Úžasná zápletka, která je duchaplně složitá, ale není překombinovaná. Korejci tyhle filmy prostě umí. Spoiler: trochu mi film připomínal našeho Andreje, který taky zprvu dle legality (i trochu za legalitou v případě Mrázka) odrovnává jednoho kmotra/konkurenta za druhým ve jménu dobra a obchodu, až nakonec sám usedne na trůn Kmotra a stane se králem podsvětí. ()

RasputincZ 

všechny recenze uživatele

Volavka, Protégé mixnutá s Kmotrem a tvorbou Scorseseho. Korejci opět dokazují, že umí točit žánrové filmy (obzvlášt ty gangsterské) perfektně, ale zjevná fascinace výše zmíněnými filmy je tak výrazná, že jsem během sledování spíš nostalgicky vzpomínal na ambiciozního Michaela Corleoneho, než-li věnoval pozornost zdejším postavám. Hoon-jung Park, selhává tam, kde jeho kolegové Chan-wook Park nebo Joon-ho Bong vítězí, a to v přenesení cinefilské radosti z oblíbených filmů do filmů svých. Navíc bych od scénáristy Viděl jsem ďábla čekal peprnější násilnou stránku (ačkoliv uznávám, že to je silně subjektivní požadavek). Sinsegye je fan-made snímek oslavující klasiky žánru, nikoliv film, který by z nich otevřeně čerpal a snažil se jim vyrovnat nebo je dokonce předčít. Tohle mi nestačí. ()

Reklama

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Korejci už několikrát ukázali, že není správný je v rámci filmu přehlížet, protože umí točit nad míru dobrý filmy. Nejinak je tomu i u Sinsegye, kterej diváka vrhne do boje o post mafiánskýho bosse, o kterej se uchází všechny možný strany. Ze začátku to má trochu pomalejší rozjezd, ale jen co se člověk rozkouká, už je snímek v plným proudu. A protože se jedná o asijskej film, nejsme ušetření slušné dávky reality až naturalismu, takže když se strhne nějaká ta bitka, je potřeba si utřít krvavý čelo. Stinným vroubkem může být stopáž přesahující dvě hodiny, zhubnutí cca o 20 minut by tomu slušelo, ale není to zase nic tak zásadního. V The New World se dočkáme nečekaných i čekaných zvratů a zápletek i pořádné řežby, nátlaku na psychiku a vyústění, který možná bude dost lidí očekávat, ale je to podaný tak nějak elegantně, že to vlastně vůbec nevadí. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Kupodivu koukatelný film z východu, kde se jen nekuňká, nemáchá rukama, nekope, nestřílí, ale pokouší se o zápletku jak ve kvalitnějších, záživnějších thrillerech "ámerické" produkce. Tady se to celkem daří a zahrané je to dobře. Málokdy se totiž stává, že v těchto snímcích rozeznám jednotlivé postavy/charaktery - oni jsou jeden jako druhý - ne, nejsem rasista, jen po této stránce nemám cvičené oko. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Taková kombinace "Kmotra" (scéna z pohřbu, byla jak novodobá kopie) a "Volavky", kdy je tajný agent poslán mezi gangstery a později se začne ztrácet v tom, na jaké straně barikády vlastně stojí. Korejské filmy můžu a je mi jedno jestli to je akce, gangsterka nebo romantika, ale "New World" mi přišel až nepříjemně utahaný. Herecky a režijně je však na velice vysoké úrovni. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama