Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 5

Recenze (338)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Třetí díl trilogie, jejímž nejslabším místem jsou zřejmě hlavní příběhy samotných filmů. Animačně je to opět naprostá špička, hlavní postavy a jejich příběhy jsou zase nad očekávání propracované. Přidána je i trocha infantilního humoru pro nejmenší a jemné náznaky ze sfér pro dospělé. Prostě jen ta linie se standardizovaným padouchem je lehce otravná. Ale sledovat, jak si plachtí vzduchem černý a bílý drak, to je prostě pastva pro oči, která chce velké plátno. Už potřetí u animovaného filmu oceňuji přínos Rogera Deakinse, a pochválit jmenovitě zasluhuje i skladatel John Powell. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

6/10. Očekával jsem nezapomenutelný zážitek (první dva díly zbožňuji) ale přišla studená sprcha a zklamání. Řemeslná špička s parádní skvadrou charakterů (chemie ústředních draků funguje na jedničku) zapomíná na vše, čím byla dvojice předchozích snímků natolik výjimečná. Závěr Škyťákova přátelství s Bezzubkou postrádá silnější emoce, moment napětí a onen dospělejší přesah, jenž u dřívějších draků nechyběl. Záporák a dětinský humor je pak dalším kopancem do břicha. Hrozně me to mrzí... ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařené zakončení trilogie, které se vyjma brilantní animace může rovněž pochlubit i povedeným soundtrackem fungující jak v rovině akční, tak i té emoční. How to Train Your Dragon: The Hidden World sice opět trpí neduhy předchozího dílu, jako jsou například oslí můstky či zkratkovité motivace hlavní záporné postavy, nicméně i tak se jedná po pohodovou animovanou podívanou, která Vás v rámci svých možností bude bavit. „It's you and me bud. Always.“ ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Žiaľ citeľne najslabší diel série ktorý hlavne v úvode postráda tempo aj príbeh, miesto osudovosti prináša detinskosť a celé to vlastne zachraňuje až samotný záver kedy sa lúčime so sériou za zvuku krásne burácajúcej hudby Johna Powella. Škoda toho lebo tejto časti chýba ľahkosť, jednoduchosť a úprimnosť originálu ako aj veľkoleposť a emocionálnosť svojho predchodcu. Napriek zjavnej kritike však nedokážem dať len 3* takže tentokrát prižmúrim obe oči. Štikút a Bezzubý mi budú chýbať. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nikdy som tuto seriu nepovazoval za nieco uzasne a keby bola od Pixaru, frflal by som, ze to je pod ich moznosti. V ramci zvysnej konkurencie vsak ide o spicku. Teda az na tento posledny diel. Je tu sice par uchvatnnych vizualov (a john powell si to k nim opat neuveritelne dava), no pribeh ma nedokazal vobec strhnut. Mnohe zachranuje aspon zaverecnych 10 minut, ktore trilogiu krasne uzatvaraju. Je to stale velmi slusny film a v zaplave odpadov od ilumination alebo foxu je to v podstate dokonale. Avsak mam pocit, ze to mohlo byt omnoho udernejsie, vtipnejsie aj dojimavejsie. Verim vsak, ze decka z toho budu uplne nadsene. A o ne ide predovsetkym. 7/10 ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím názvom "Royal Flush". (MikaelSVK)
  • Původní scénář se studiu nelíbil, proto ho Dean DeBlois poupravil. Po úprávě film okamžitě dostal zelenou. Tato úprava také zapříčinila odklad premiéry. (Spinelion)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama