Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (578)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nic moc scénář, nevýrazná režie, zato velké ambice a přepálená stopáž. Takže jediné, kvůli čemu stojí za to tenhle film vidět, jsou výborní herci. Tím zdaleka nemyslím jen dvojici Robertů v hlavních rolích, protože oživit své papírem šustící postavy dovedla celá řada dalších herců i na mnohem menším prostoru. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Opravdový, chytrý, ale především smutný je Soudce. Když i věčně rozevlátý a arogantní Junior navodí člověku smutek na duši, je to pro mě jako pro diváka vrchol beznaděje. Občas mívám pocit, že ve filmařském světě opravdový = smutný, podobně jako podezřelý = pokérovaný. Snad je to ale v případě Soudce jen shoda okolností a ne kalkul. Pánům před a za kamerou nemám co vytknout, je to o tom, že z kina nerad odcházím smutný. (Auckland, NZ) ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

V tomto filme sa zišli najmenej štyria výborní herci, medzi ktorými dominuje veľký herec vedľajších úloh - Robert Duvall. Mohol sa pokojne volať ako ten starší český film - Návrat strateného syna. Prostredie súdov a rodinné vzťahy sú častým námetom amerických filmov. Až takým častým, že ich je po čase dosť ťažké od seba odlíšiť. Tých 141 minút som bez problémov prežil, horšie bolo, že som mal na konci pocit zmarenej príležitosti. Je vinou režiséra i scenáristu, že nepremenili výborné vstupy (herci a 50 miliónový rozpočet) do adekvátneho výstupu. Viackrát som mal z ich práce pocit, že film nedokázali udržať vo svojich rukách a ten sa im chaoticky rozbehol nežiaducimi smermi. Škoda, mohlo a malo to dopadnúť úplne inak. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Staré křivdy, složité vztahy mezi otcem a jeho syny zasazené do prostředí maloměstské soudní síně... THE JUDGE hraje díky svému prvotřídnímu obsazení vícméně najisto, dívá se na něj příjemně od začátku do konce, když chcete tak samozřejmě i dojme, ALE chybí mu nějaké to ostří, něco, co vám rozechvěje krev v žilách, co vás nadchne, překvapí... Tak ta chuť na pořádný emocionální zážitek prostě vyšla do prázdna, nehledě na Downeyho standardní uhrančivý čaroswag. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Pro mě zklamání. Úvod nudný, konec ještě rozplizlejší, ale někde za druhou třetinou to na chvíli dostalo grády. Nelíbilo se mi opakované, polopatické rozpitvávání pocitů a křivd a finální poplácání po rameni: "Nejlepším právníkem jsi stejně Ty, můj synu ..." Bylo to směšné. Ale uznávám, že samotný případ, kterak starý soudce srazil autem odporného vrahouna a rozklíčování sporu, zda tak učinil úmyslně či nikoli, zajímavý byl. Dokonce tak zajímavý, že pokud by se film držel pouze toho a poničené vztahy by tvůrci nastínili jen okrajově, stopáž by byla výrazně kratší a filmu by to vše výrazně prospělo. R. Downey Jr. hrál dobře, ostatní taky, ale ten scénář... ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • Joseph Palmer vo filme hovorí, že má sedemdesiatdva rokov. Robert Duvall bol v čase uvedenia filmu o jedenásť rokov starší a vo veku osemdesiatštyri rokov sa stal vôbec najstarším kandidátom na Oscara za svoj výkon. (Arsenal83)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama