Reklama

Reklama

Robert Downey Jr. hraje ve filmu právníka Hanka Palmera, který se z velkoměsta vrací domů, kde prožil dětství a kde je jeho odcizený otec, maloměstský soudce (Duvall), podezřelý ze spáchání vraždy. Palmer se rozhodne zjistit pravdu a v průběhu pátrání obnovuje spojení s rodinou, od které před lety odešel. (Warner Bros. CZ)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (578)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama v čele se skvělým Iron Manem! Robert Downey Jr. táhl celý film, být tam jiný herec, tak bych ten film možná vnímal jinak. Samozřejmě je třeba i ocenit výkon Roberta Duvalla, protože už jen hrát ve filmu v jeho věku je pozoruhodné. Děj filmu se mi velice líbil. Ze začátku sice jsem se už bál, že to nebude o soudcovství, ale o rodině, ale nakonec to tvůrci zkombinovali do obojího. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Úmorné, takmer 150 minút kolosálnej nudy. Netvrdím, že by sa tu nenašli zárodky rodinnej drámy, no bolo to utopené v tak veľkom oceáne vaty pozostávajúcej z nudných rečí a nezáživných situácií až hrôza. A to dobré, čo by sa tu z pohľadu drámy našlo bolo na záver sprznené nátlakovým sentimentom tak veľkým, až sa mi na tom chcelo smiať, aj keď to v konečnom dôsledku malo byť smutné. Herci všetko nezachránia, Duvallov výborný výkon bol v tomto prípade len takým osamoteným výkrikom do tmy. Podpriemer. 40/100 ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt zaujímavý filmík. Obľúbené ingrediencie súdnej siene a návratu domov využíva ako kulisy, a to dôležité sa odohráva medzi postavami. Downey prekvapuje ako serózne svoju úlohu hrá (pri IRON MANOCH je super, ale predsa len ide skôr o predvádzanie sa, než charakterové herectvo). Film stojí na drobnostiach, ale ani zvyšok stopáže nič nekazí... ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tento film má dvě velká plus a jedno velké mínus. Plusem je Downey a jeho charisma + hodně negativních rozuzlení ve filmu. Lépe řečeno - je to ten typ filmu, kde dochází k mnoha zvratům a milníkům, které v tomto filmu většinou končí špatně, což hodně kvituji. Snad jen závěr měl trochu nádech odpuštění a smíření, ale jinak je film krásně negativistický a to se mi líbí a hodně si toho vážím. Horší je, že je celý příběh roztahaný na nějakých 140 minut a to už bylo přes čáru. Celkově bych dal silné 3 hvězdy, fanouškům soudních a rodinných dramat určitě doporučuji! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Tyranský otec a rebelující syn. Oba se roky úspěšně pohybují v právnickém prostředí, citová propast je však mezi nimi nemalá. Po smrti matky se synek musí vrátit do rodného hnízda, kde roky nebyl a kde to solidně nesnáší. Pohřbem to však nekončí, protože se jeho nevrlý otec-soudce dostane do potíží. A ztracený mile exhibující syn-advokát ho má z bryndy vytáhnout. Přehlídka klišé může začít, aneb pojďme nacházet sami sebe. Skutečně bychom mohli počítat, co všechno se do tohohle úsměvného melodramatu vtěsnalo. Upřímně mi to však vůbec nevadilo. Ani scénář, který není nijak objevný, ani stopáž, která je chtě nechtě přepálená. Tenhle kus mi prostě sedl. Herecký souboj dvou velikánů svých generací je výtečný. Hereckých oscarových nominací bych se nebál. Je pravdou, že postupně přibalené žánry na sebe lehce navzájem šlapou, i tak má tenhle kus hodně silných momentů. Kupříkladu koupelnovou scénu, která ilustruje špatný soudcův zdravotní stav. Robert Duvall táhne svým výkonem film v dramatické rovině, v té odlehčené pak dominuje Robert Downey Jr. Pokud hledat chyby, tak lze zmínit odbyté milostné vzplanutí starých milenců (nevyužitá Vera Farmiga) nebo nejasné vztahy v rodině (co se kdysi stalo, víme, jak se věci po letech mají, už moc ne), diskutabilní je pak i linie s dcerou, která na pár dní poznává svého dědu. Sic je moc fajn, ale dramaturgicky do příběhu moc nezapadá. I tak dobré, vlastně moc dobré. Sečteno, podtrženo, těším se, až film vyjde na disku!! ()

Galerie (54)

Zajímavosti (21)

  • V Hankově (Robert Downey Jr.) pokoji lze vidět plakáty k albu Wish You Were Here od Pink Floyd a nebo také ke kapele Metallica, která je samotná ve filmu nakonec zmíněna. (vyfuk)
  • Ve scéně u jezera, kdy si Hank Palmer (Robert Downey Jr.) povídá se Samanthou Powell (Vera Farmiga), je vidět, jak je film sestříhám, jelikož se během krátkého rozhovoru nejméně 6x změní směr větru, jak se dá pozorovat na vlasem Very. (dandislav1991)

Související novinky

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

Komedii Santa je úchyl! čeká pokračování

31.10.2015

Billy Bob Thornton se momentálně vůbec nefláká. Loni se objevil v Downeyho Soudci nebo v seriálovém Fargu a letos se po Vincentově světě zastaví ještě v kriminálce London Fields a politickém dramatu… (více)

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

Soudce Downey Jr. a jeho lotrovský fotr

24.03.2013

„Komediální drama" The Judge, kterým se vrací na scénu režisér Nesvatbových a Rytířů ze Šanghaje David Dobkin, už loni v dubnu získalo do hlavní role Roberta Downeye Jr. Téměř po roce začíná projekt… (více)

Reklama

Reklama