Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

higuain 

všechny recenze uživatele

Vyloženě zklamání to není, protože očekávání nebyla nijak velká. Do kina jsem na to šel z čiré nostalgie a s trochou naivní naděje, že to bude mít podobné kouzlo, jaké měly staré díly. Jenže nemá. Tenhle film se měl natočit před patnácti lety (tehdy by pravděpodobně vypadal úplně jinak a snad i lépe), k čemuž bohužel nedošlo, a tak tu teď je přestárlá a obézní dvojka Reno-Clavier, která se snaží, seč jí síly stačí, ale je to spíš taková křeč. Ze starých postav krom ústřední dvojice nikdo nezůstal a ty nové mě bez výjimky nezajímaly. Vlastně celá ta VFR anabáze s partičkou šlechticů budí dojem, že se dost vařilo z vody. ()

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Kdož jsi bez mozku, hoď hovnem! Po na svou dobu originální a docela vtipné jedničce, po bez větší mentální újmy vcelku snesitelné dvojce a po sračkovité americké kokotině se patrně Zdeněk vydal na homovýlet do Paříže, chytl z nemytých konečníků úplavici a posral jim tam celuloid. Tento Velký francouzský rektální výtěr by se totiž z fleku mohl jmenovat Le plaisanterie de pierre VI. nebo CrierdeVeilles XI. Je to jen Trošku lépe natočeno, ale jinak to zkušeně osciluje okolo hovadského standardu našich lůzrů a hnojů, tedy mezi debilním, trapným a totálně retardovaným. Po hodině ubohého zmaru, nebetyčně kokotského přehrávání všech zúčastněných a marných pokusů o aspoň nějaký ten tumor mnou začala zmítat neodolatelná chuť začít bučet a přežvykovat, nadávat na pravici, pičovat s lahváčem u fotbalu, přijmout lukrativní zaměstnání jako uklízeč hajzlů v nádražce a pustit si večer něco s Petrem Rychlým. Tak jsem to raději vypnul, abych pak nesežral děckám všechny banány, nenutil je vybírat mi ze srsti kožní parazity a nemusel si předplácet Blesk. ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

"Tak natočíme třetí epizodu Návštěvníků a začneme přesně tam, kde dvojka skončila. Co? Že už jsme od té chvíle zestárli? No a? Řekneme, že díky otevřeným chodbám času je to normální. A že nemáme moc prostoru s postavami dále pracovat? No a? To stejně diváci nechtějí. Hezky se usaďte a nechte herce konat svojí práci!" Třetí díl Návštěvníků je vskutku takový, jaký jsem popsal výše. Je stejně trhlý jako dvojka. Stejně dementní a pokud v té demenci dohážete spatřit humor, tak je i v vtipný. Za sebe musím říci, že mám v oblibě první dva díly (hlavně první). A tak to byla pro mě taková nostalgická vycházka do devadesátých let. Ano líbilo se mi to. Sice to není extra biják, na který bych musel znova, ale dalo mi to, co jsem čekal. Jednoduše řečeno, jestli od tohoto filmu nečekáte zázraky, budete potěšeni. V opačném případě se mu vyhněte. Ještě jednodušeji řečeno: líbil se vám druhý díl Návštěvníků? Pokud ano, bude se vám líbit i tento.65% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Slovník a výrazivo. To je vše, co zůstalo ze starých dobrých Návštěvníků. Plácání se v době VFR je zklamáním, příběh postrádá směr, možná pro samotné Francouze je tato doba pikantnější, mohou v tom zažít něco z vlastenčení, co rodák z českých luhů nezná. Nedostává se vtipů, humor se omezil na zápach bratrance Ybéra a jeho sluhy. Český dabing chválíme, až na Bohdana Tůmu, jehož hlasem mluví polovina vedlejších postav. Vtípek s rudým praporem se líbí a může být jediným důvodem pro natočení ještě jednoho dílu. Kutná Hora se na pozadí míhala, ale na pořádné zhodnocení to chce dvd a stopovat. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Na třetí Návštěvníky se tolik let čekalo. Jenže to čekání skončilo bohužel zklamáním. Jedničku a dvojku zbožňuji (nevnímám mezi nimi žádný zásadní kvalitativní rozdíl). Trojka je však oproti nim jen slabý odvar. Reno a Clavier jsou stále výborní, ale sami nic nezmůžou, když ostatní postavy jsou příšerně zahrané (pořád jen někdo řve a trapně se pitvoří) a humor osciluje mezi trapností a nevtipností. Jen pár vtipů se opravdu povedlo. Konec mě naštval. Tvůrci měli jedinečnou šanci, aby ten příběh konečně nějak uzavřeli, jenže ono to končí stejně otevřeně jako dvojka. A vzhledem k tomu, že byl snímek ve Francii propadákem, tak už se pokračování nedočkáme. Což je možná škoda, Návštěvníci 4 "v časech Germánů" (nebudu spoilerovat) by nemuseli být špatní. Chtělo by to ale lepší scénář. Návštěvníky: Cestu do Ameriky si jednou za čas pustím, byť ten film není žádný zázrak, ale u Návštěvníků 3 nevidím důvod, abych se na to někdy podíval znovu. Dávám 3 hvězdičky, jedna z nich je čistě jen za Rena a Claviera, protože to v sobě pořád mají. O to víc mě mrzí, jak ten film dopadl... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama