Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film pôsobí vcelku príjemne a to je pri filme hlavné. Systém záporákov, ktorí sa začnú postupne objavovať medzi hlavnými postavami, u tohto filmu skvele funguje a udržiava daj prehľadný a napínavý. Európsky rukopis viac ako zrejmý, ponurá atmosféra, excelentný Tom Hardy. Snímka má v názve Prachy, ale o tie ani tak nejde, hlavná dejová linka je iná. Dráma o prihlúplom barmanovi, okolo ktorého sa deje veľa špiny a on to snáď vôbec nechápe. Je to len barman, čo sem tam stráži zber špinavých peňazí, ale sám sa do ničoho nepletie. A k tomu sa zoznámi s krásnou Noomi Rapace. Je čas byť za princa a zachrániť ju. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Asi budete očakávať niečo iné, ako dostanete. Čo je myslím snáď len dobre. Nemyslím si, že je film nudný a pomalý, mne to v tomto prostredí takto vyhovuje. Cítiť, že z filmu hit byť nemôže, že pre väčšinu divákov bude tak trochu wtf. Totiž málokto bude vedieť, čo si má o Hardyho postave myslieť a záver jeho charakteristiku ešte viac zotázni. Je ťažké ho vidieť v úlohe outsidera a "makkýša", po posledných rokoch, čo jeho charizma okupuje kiná. Ale znova, je to iba dobre. Film mi však stále evokuje iba priemer, podobných príbehov sú tony, stále sa však na ne dobre pozerá. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Komorní gangsterky ze zašlých barů newyorského podsvětí jsou divácky atraktivní, obzvláště s hereckým obsazením jaké má The Drop. Film baví, vzbuzuje zvědavost jak se vyvinou vztahy mezi postavami a co bude tím dramatickým vyvrcholením, které tušíme. Ale zas takového překvapení či dramatu se nedočkáme. Režie tlumí potenciál překvapení, postrádá klíčové kontury dramatického oblouku, který má ve finále dostat smysl. Dejte přednost vybroušenějším žánrovým bratříčkům Noc patří nám či Skrytá identita. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amstel, Stella, Budweiser a Stella. Tak do takové hospody bych teda nevlez. Kór v Americe, kde je minipivovarů až běda. Také se tam ale dějí různý praktiky, u kterých nestojí být součástí. Vypráví o tom tenhle film - Špinavý prachy. Ten mě nalákal hlavně herci, ale i příběhem, kterej se jevil, jako poctivá kriminálka. Výsledek je ale takovej, že celou hodinu a půl, jak kdyby film byl v nějakém zasněně mlžném oparu. Probíhají tam různé situace a různé momenty, ale jako kdyby divák vůbec nebyl jejich součástí. Pak ale přituhne a závěrečná scéna zvláštně průměrnou kriminálku vyšvihne do červených čísel. Nebýt závěru, asi si zanadávám, do čeho se to Tom Hardy ušil. Takhle je to zvláštní kriminálka, co rozhodně svojí atmosférou nesedne každému, ale závěrem musí potěšit každého, kdo má rád minimálně napětí v dialozích a psy. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pohodové kriminální drama, které stojí především na výkonu Toma Hardyho, než-li na příběhu. A Tom Hardy to zvládl skvěle, i když to pro mě bylo netradiční, že hrál takového tichého chlapíka. Příběh asi není ničím novým, ale bavil mě. Jenom to na mě bylo trošku pomalé, trochu se to táhlo, mohlo to být trochu svižnější. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama