Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

BMW12 

všechny recenze uživatele

Pohodové kriminální drama, které stojí především na výkonu Toma Hardyho, než-li na příběhu. A Tom Hardy to zvládl skvěle, i když to pro mě bylo netradiční, že hrál takového tichého chlapíka. Příběh asi není ničím novým, ale bavil mě. Jenom to na mě bylo trošku pomalé, trochu se to táhlo, mohlo to být trochu svižnější. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Další z nemnoha snímků, které nestaví na rychlém sledu akcí a přestřelkách, naopak, děj plyne líně jako život v zarostlém rybníčku. Hodně mi připomínal např. Drive nebo Jeden musí z kola ven a všechny tyto jmenované hodnotím veskrze kladně, vlastně nemám, co bych vytkla. Tom Hardy je naprosto precizní, miluju jeho grimasy, o hlasu ani nemluvě. Jeho postava vám přiroste k srdci natolik, že máte na konci velký strach, jak to dopadne, protože tohle drama se rozjede naplno jak pendolino přesně v tom okamžiku, kdy je to zapotřebí a kdy svíráte v rukou kapesník a přemýšlíte, jestli teď není zrovna vhodný čas začít si okousávat nehty... (navíc dojdete ke zjištění, že štěně pitbula může být roztomilé! :o) ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Ono se vlastně celou dobu nic moc neděje a že by se tu konala nějaká exploze herecké kreativity, to se také říct nedá a to platí zejména o jménech, které táhly nejvíc, tedy Tom Hardy a Noomi Rapace. Přesto se sem ty jejich zdánlivě nezáživné projevy hodily a oba protagonisté z nich dokázali udělat přednost. A to platí i pro režii. Utahanost a nuda tady byly věcmi pozitvními, protože Roskam oboum neduhům dokázal vtisknout jakýsi svébytný druh uhrančivosti. Já vím, že to zní celé jako oxymoron, ale je to prostě tak . 75% ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Hlavní úskalí filmu, zmiňované snad ve všech nehezky hodnotících komentářích, pomalost, snad až loudavost tempa, šla naprosto mimo mě. Ba naopak. Loudající se, bloumající Tom Hardy, byl to nejlepší. Byl stylový. Samotná krimi zápletka je v podstatě až vedlejší produkt, který divák dostává. A to je vlastně i dobře. 7/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přesně takovýto typ kriminálek mám nejradši. Ten typ kde nehraje prim kolik kdo vystřílí nábojnic a kolik litrů krve vyteče. Ten typ kriminálky, která je primárně jen o postupném budování atmosféry, o lidských vztazích a kde Vás ve finále i jediný výstřel postaví na nohy a zcela zvrátí děj. The Drop využívá potenciál hereckého jakoby "nezúčastněného" projevu Toma Hardyho, který jsme mohli také vidět v jeho předchozím filmu Locke na maximum, což posouvá uvěřitelnost snímku ještě o kousek dále a činí z filmu The Drop jednu z nejcharismatičtějších kriminálek, kterou jsem v roce 2014 viděl. „I had something once. I was respected. I was FEARED.“ ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)
  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)
  • Roli Rocca ztvárnili celkem tři různí psi, aby se v průběhu filmování neměnila velikost psa. Jeden z nich se v doprovodu Toma Hardyho (představitel Boba) zůčastnil i slavnostní premiéry. (Dio_Padre)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama