Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

claudel 

všechny recenze uživatele

Dennis Lehane je mezi filmaři velmi vyhledávané zboží. Prozatím jsem žádnou z jeho knih neotevřel, nemohu tedy soudit, zda mají své kouzlo a atmosféru, která je snadno převeditelná do filmu. U The Drop musím ale jednoznačně zkritizovat tempo, začátek ještě jakž takž, pak se to ale poměrně dost vleče a ani závěr a nějaké jakoby z nebe spadnuté překvapení to nezachrání. Bronsona máme snad všichni rádi, ale já osobně teda v záporných nebo drsňáckých polohách. Schoeanaertse jsem si jednak spletl s Skarsgardem a jednak jsem jeho postavu vůbec nepochopil. Pes byl roztomilý, přestože to byl pitbull, který má asi spíše nahánět strach. Zkrátka a dobře nemastný, neslaný film, ušmouraný průměr. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už dál nestojíte o psa, ale nechcete ho nechat na ulici ani dávat do útulku? The Drop, film plný magorů z nich nejpošahanější se pořád tváří tak, že byste mu dali peníze na oběd, vám možná napoví další variantu. Už v úvodu jsem s tím měl problém. Bob, takovej dobrák, chce se říct až svatoušek, pracuje v baru, kde si přehazují peníze ti největší zmetci v okolí a on to přechází bez mrknutí oka? Kvůli bratranci, který mu svoji příbuzenskou lásku dává najevo každým gestem? Pak se přidá kostel, štěně (vykalkulovanější a opakovanější citové vydírání se jen tak nevidí), ženská, co se před časem zevrubněji seznámila se škrabkou…po celou dobu jsem se spíš nudil, z nepříliš sympatických postav byl čím dál víc otrávenější, a netrpělivě čekal na moment, kdy hlavní hrdina konečně ukáže víc ze své minulosti, a přestane jen venčit psa se svou novou kamarádkou a na všechny kolem házet ještě politováníhodnější kukuč než jeho nový čtyřnohý miláček. A když to přišlo, zazdil to svým afektem. A rozhodně se o hlavní postavě nevyjadřuju nelichotivě proto, že bych měl něco proti Hardymu, stačí si jen vybavit nedávnou velmi příjemnou vzpomínku na Locke, kde vlastně nezmizel ze záběru. Celkově zklamání, ale soudě dle zdejšího nepříliš vyrovnaného hodnocení je to také možná o tom, jestli se potencionální divák dokáže na film správně naladit. Mně se to nepodařilo a hodnotím pouhými 2*. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Velmi komorní sonda do života barmana dělnické čtvrti, do které patří vraždy a mafie stejně jako brokovnice pod pult. Plochý scénář bez vyhrocených okamžiků a povrchní rozkreslení postav budí dojem, že se celý námět mohl pohodlně vměstnat do 25minutové povídky filmu o gangsterech, na druhou stranu nelze příběh ani vývoj jednoduše zařadit mezi tucet dalších, a tak se divák za přispění solidního obsazení nechá pohodlně unést bez předsudků dalšího děje vývojem příběhu až k závěru. Dvousečnost filmu má pak nevyhnutelně za následek rozporuplné hodnocení a divák si tak musí k Drop sedat s tím správným rozpoložením a očekáváním. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Gandolfini, Rapace i Hardy jsou pro mě dost slušnými hereckými lákadly. A filmy z newyorského podsvětí taky, takže až potud v pořádku. Ovšem to by Hardy nesměl mít roli oligofrenního blba, který mluví i přemýšlí jako Forrest Gump a který se "dojemně" stará o opuštěné štěňátko, Rapace by nesměla mít na svém hezkém xichtě tunu profesionálního makeupu, když má hrát bývalou feťačku z chudé společenské vrstvy, Čečenci by se nesměli jmenovat jmény jako Andrej a mluvit spolu rusky, no a konec by nesměl být přeslazený, laskavý a hřejivý jak u Špílberga a podbarvený slizkou cajdákovitou hudbou, ze které jsem znechuceně vrhnul. Aspoň že ten Gandolfini byl svůj. Slaboulililinké tři. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nie som obdivovateľom Forresta Gumpa a tak u Špinavých prachov môžem hodnotiť iba to, že som pri ich sledovaní, ani v neskorej nočnej hodine, nezaspal ešte pred záverečnými titulkami. Počas celého filmu som sa snažil pochopiť zvláštne správanie sa, čudné dialógy a nakoniec i nevhodne zvolený jazyk. Nepodarilo sa. Ale ako rozprávočka pred spaním to celkom ušlo. Z hercov ma zaujal James Gandolfini, i keď Noomi vyzerala o čosi lepšie. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v New Yorku. (willy1)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama