Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Další z nemnoha snímků, které nestaví na rychlém sledu akcí a přestřelkách, naopak, děj plyne líně jako život v zarostlém rybníčku. Hodně mi připomínal např. Drive nebo Jeden musí z kola ven a všechny tyto jmenované hodnotím veskrze kladně, vlastně nemám, co bych vytkla. Tom Hardy je naprosto precizní, miluju jeho grimasy, o hlasu ani nemluvě. Jeho postava vám přiroste k srdci natolik, že máte na konci velký strach, jak to dopadne, protože tohle drama se rozjede naplno jak pendolino přesně v tom okamžiku, kdy je to zapotřebí a kdy svíráte v rukou kapesník a přemýšlíte, jestli teď není zrovna vhodný čas začít si okousávat nehty... (navíc dojdete ke zjištění, že štěně pitbula může být roztomilé! :o) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konecne som sa dockal a po dlhsej dobe Hardy nehra namachrovaneho nesympatickeho kokota. Ale kludneho trochu utapnuteho hrdinu, ktory sa v najnutnejsej chvíli dokaze o seba postarat. Problemom je, ze rovnako nemastne neslane ako hlavny hrdina pôsobi aj samotny film. Pomale tempo by nemusel byt az taky velky problem, keby to nemalo taku zvlastnu atmosferu, kedy mate pocit, ze film nikam nesmeruje a len preslapuje na mieste vdaka comu je skoro az neznesitelne nudny. Takze nakoniec vo vypjatych scenach nefunguje napätie a ani ziadne emocie to vo mne nevyvolalo. Pritom trailer pôsobil svieze a od ucasti hereckych velikanov ako su Tom Hardy a James Gandolfini som ocakaval ovela viac. Hlavne James Gandolfini si na konci svojej kariery nezasluzil takuto impotentnu ulohu. Najväcsie sympatie si nakoniec u mna ziskal pes, co je pre film smutna vizitka. 4/10. ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. The Drop je jedním z těch filmů, které nikam nespěchají, kteří se nesnaží hrát na tempo, ale spíše na příběh a zajímavé postavy. Je to taky film, který vás chytne a nepustí až do konce. Jediný důvod, proč tomuto snímku nedám plný počet je, že potřebuju druhé zhlédnutí, abych si potvrdil pár detailů v příběhu. Nicméně už ten fakt, že se na druhou projekci těším a že tohle neberu jako "nezbytné" zlo, o něčem svědčí. Navíc Noomi Rapace a Tom Hardy tvoří roztomilý pár, který má hodně roztomilé štěňátko. 80 %. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Možné spoilery!!! Obrovské zklamání. Jsem moc rád, že jsem si tenhle film nepustil na nový rok, ale až dnes, to by mě při mé pověrčivosti smůla asi neopustila. Zkusím krátce, jasně a výstižně popsat, co mi na tomhle filmu nejvíc vadilo. Herecké výkony - podle mého velmi subjektivního názoru velmi nepřesvědčivé, až podprůměrné. Hardy, i když ho mám moc rád, byl absolutně nevěrohodný a tahle role mu vůbec nesedla. Nečekal jsem podobného „ Bronsona“, ale přece jen něco, kde by mohl trošku odfouknout svému testosteronu. Naomi ta byla totálně tragická,(podobně jako v Mrtvém muži) a spolu Mathiasem, který bere pořád stejné role, tvořily opravdu herecky velmi bizarní pár, kterému jsem nevěřil ani nos mezi očima. Scénář - ten vyšel skoro stejně, jako bod číslo jedna. Já vlastně pořád čekal, až se to nějak rozjede, ale nedočkal jsem se ani na konci. Klišé s kostelem,policistou a čečenskou mafií. Hloupá vložka se psem, která měla asi zaplnit stopáž a možná ještě hloupější s přepadením baru, kterou jen velmi nepatrně vylepšil trošku akčnější konec Takže když to nakonec celé nějak sečtu, vychází mi z toho hodně podprůměrný film, kterým jsem si akorát zkazil dnešní večer Nic víc, nic míň.. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno