Reklama

Reklama

Fenomenální herci Tom Hardy (Temný rytíř povstal) a James Gandolfini (Rodina Sopránů) září v hlavních rolích drsného kriminálního thrilleru od scenáristy Dennise Lehaneho (Tajemná řeka) a Michaëla R. Roskama, autora a režiséra na Oscara® nominovaného filmu Býčí šíje*. Osamělý barman Bob Saginowski (Hardy) společně se svým ostříleným bratrancem Marvem (Gandolfi ni) provozují bar, který místní gangsteři využívají k tajným předávkám peněz. Když se ale oba zapletou do nepovedené loupeže a nemají čím splatit dluhy, budou se muset rozhodnout mezi loajalitou a přežitím. (Bontonfilm)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (396)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Konecne som sa dockal a po dlhsej dobe Hardy nehra namachrovaneho nesympatickeho kokota. Ale kludneho trochu utapnuteho hrdinu, ktory sa v najnutnejsej chvíli dokaze o seba postarat. Problemom je, ze rovnako nemastne neslane ako hlavny hrdina pôsobi aj samotny film. Pomale tempo by nemusel byt az taky velky problem, keby to nemalo taku zvlastnu atmosferu, kedy mate pocit, ze film nikam nesmeruje a len preslapuje na mieste vdaka comu je skoro az neznesitelne nudny. Takze nakoniec vo vypjatych scenach nefunguje napätie a ani ziadne emocie to vo mne nevyvolalo. Pritom trailer pôsobil svieze a od ucasti hereckych velikanov ako su Tom Hardy a James Gandolfini som ocakaval ovela viac. Hlavne James Gandolfini si na konci svojej kariery nezasluzil takuto impotentnu ulohu. Najväcsie sympatie si nakoniec u mna ziskal pes, co je pre film smutna vizitka. 4/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amstel, Stella, Budweiser a Stella. Tak do takové hospody bych teda nevlez. Kór v Americe, kde je minipivovarů až běda. Také se tam ale dějí různý praktiky, u kterých nestojí být součástí. Vypráví o tom tenhle film - Špinavý prachy. Ten mě nalákal hlavně herci, ale i příběhem, kterej se jevil, jako poctivá kriminálka. Výsledek je ale takovej, že celou hodinu a půl, jak kdyby film byl v nějakém zasněně mlžném oparu. Probíhají tam různé situace a různé momenty, ale jako kdyby divák vůbec nebyl jejich součástí. Pak ale přituhne a závěrečná scéna zvláštně průměrnou kriminálku vyšvihne do červených čísel. Nebýt závěru, asi si zanadávám, do čeho se to Tom Hardy ušil. Takhle je to zvláštní kriminálka, co rozhodně svojí atmosférou nesedne každému, ale závěrem musí potěšit každého, kdo má rád minimálně napětí v dialozích a psy. ()

Reklama

Jossie 

všechny recenze uživatele

Začátek byl dost nudný a nezajímavý, bylo mi divné, že tak obyčejní lidé si v klidu nechají předávat mafiánské peníze ve svém baru, až se pomalu začalo objasňovat, že všechno je trochu jinak a že pozadí toho všeho je dost komplikované. Hardyho postava byla rozhodně nejzajímavější, protože byla nejvíc neočekávaná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tyhlety přízemní uhrančivé kriminálky ala Out of Furnace, či Blood Ties jsou nyní, zdá se, děsně in. A kupodivu i teď to docela funguje. Není to přesycené akčními sekvencemi a má to x vychytaných dialogů a skvěle nastříhaných/vygradovaných scén. Ta zdánlivě low-endová "za pár babek" tvorba druhé dekády nového milénia jednou bude mít vlastní subkategorii. Tady bohužel k vyššímu hodnocení chyběl sofistikovanější scénář a rychlejší plynutí děje. Ale i tak je to dobrý přírůstek. Hardy není tak cool jako v Lawless, ale pořád ruluje. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (11)

  • Pre belgického režiséra Michaëla R. Roskama je snímka Špinavé prachy prvým filmom, v ktorom bola hlavným jazykom angličtina. (MikaelSVK)

Související novinky

Hardy vs. DiCaprio

Hardy vs. DiCaprio

01.07.2014

Sehnat si do filmu Toma Hardyho není zrovna jednoduché. Statný londýnský rodák má dotočená dramata The Drop a Child 44, muzikál London Road a akčňák Mad Max: Fury Road. Momentálně hraje nebezpečná… (více)

Reklama

Reklama