Reklama

Reklama

Městečko prokletých

  • Česko Vesnice prokletých (více)
Trailer

Na anglické městečko Midwich zapůsobí tajemné silové pole, které způsobí, že všichni v dosahu jeho účinku usnou. Každá žena v produktivním věku poté otěhotní, včetně dospívajících dívek a žen, jejichž muži nebyli v té době přítomni. Všechny porodí blonďaté, mimořádně inteligentní děti, které ale trpí naprostým nedostatkem emocí. Když se pak vesničané ve strachu spojí, děti prokáží neobyčejnou schopnost kontrolovat jejich vědomí a semknou se proti všem, kdo by je chtěli ohrožovat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (72)

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek s podivnými událostmi ve vesnici je dokonalý (jen tedy otázka, proč omdleli i muži a krávy a jestli i krávy pak byly březí?), těhotenství naštěstí zkrátili tvůrci, co nejrychleji to šlo, jenže pak mi nějak chybělo to postupné narůstání strachu a násilí. Některé věci se odbyly slovem (sebevražda manželky, smrt kluka v rybníku), přitom měly být součástí postupného narůstání napětí. Závěr s cihlovou zdí je samozřejmě působivý, jen je otázka, proč nepřišel rovnou třeba ve 20,29? :-) Tyhle drobnosti mi poměrně vadily, a přitom s nimi šlo ústrojně pracovat. I tak je to ale dobrý horor, který rád zkouknu znovu, navzdory nižšímu hodnocení. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, vrcholem propracovanosti tohle postarší scífko sice není, ale koukalo se mi na něj víc než dobře. Já zkrátka podobná střetnutí lidstva s vyspělejším "něčím" můžu v podstatě v jakékoli podobě a nutně od nich nepotřebuji žádnou zvláštní přidanou hodnotu (ale ne že bych se zlobil, kdyby nějaká byla). A když se do toho přimíchají děsiví haranti se svítícíma očkama ... brrr :-D. Horror movie of the Year ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Joj, tuhle britskou školu scifi horrorů mám rád :) Zatímco amíci se nechali nahánět zmutovanými gumovými monstry, tady máme velmi civilní, mrazivě reálné pojetí. Je už zde cítit náznaky nových časů - snad nejsilněji hned v úvodu, kdy kamera kličkuje skrz nebo se vznáší nad vesnicí uvrženou do podivného stavu strnulosti. Invaze blonďatých démonků. Skvělé. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

.....jako dítě školou povinné jsem tento horor zhlédl s velkým napětím a krve by se ve mě tehdy nikdo nedořezal. Celý týden se mnou nic nebylo. Dnes mohu tvrdit s naprostou jistotou, že žádná jiná "Village" Wolfa Rilla zatím nepřekonala a jeho hypnotizující blonďáčky vidím po 35 letech ještě teď...... ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Vynikajúci námet i vizuál. V čiernobielom prevedení azda vynikajú žiarivosvetlé deti ešte lepšie ako vo farbe. Starosvetské šokujúce pohľady i zlovestná hudba - to všetko sú znaky kvalitného čiernobieleho hororu. Bohužiaľ film nemá ucelené dávkovanie napätia a "storytelling" je strašne zastaralý. Film budí dojem akoby ani strašiť nechcel a i počas tej kratučkej minutáže neraz upadne do nudy. Carpenterov remake je záživnejší. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (7)

  • Předlohou pro film byla kniha "The Midwich Cuckoos" od Johna Wyndhama. (Chatterer)
  • Film chtěl již v roce 1957 natočit Ronald Colman, ale MGM zrušila projekt kvůli kontroverznímu neposkvrněnému početí dětí. (Chatterer)
  • Film byl natočen v obci Lechtmore Heath poblíž Watfordu. Asi 12 km od Londýna. (Chatterer)

Reklama

Reklama