Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (187)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

[1. série] Mno. Musím přiznat, že jsem šel do toho s většími nadějemi kvůli hodnocení a tudíž jsem poměrně zklamán. Námět a nápad je doslova epický, nicméně nevyužitý. Svět mohl být rozvinutější a propracovanější. Tak či onak se na to docela dobře dívá, protože animace je top notch a fandové drsnějších výjevů si budou mlaskat, horší je zvuková stopa a příběh. Jak už tu někdo zmiňoval (resp. těch lidí je víc), postavy na sebe nesmyslně křičí (možná je to tím původním zněním?), frekventovaně brečí a hází dost trapný motivační proslovy díl co díl s úmyslem povzbudit (kvalita proslovů je taková, že to uchvátí mentálne zpomalenější obecenstvo). Děj se za celých 25 dílů skoro nikam neposune a moc věcí se ani nevysvětlí. Hlavní postavy jsou místama otravné jak komáři (Eren je půlku seriálu na facku, Armin jako místní génius, který vymýšlí plány, které vymyslí i nově nastoupivší na základku) a ak jedině, co vskutku stojí za to, jsou bitky. Bitky...spíš doslova řežby. Těch se nám naštěstí dostává vskutku mnoho a jejich propracování je dechberoucí. Jelikož jsem to v půlce měl sto chutí zabalit a poslat do večných lovišť, tak nejen za konec, který docela gradoval a zachránil aspoň trošku dojem z jinak matného dojmu, musím vyzdvihnout naprosto perfektní opening. ()

VaHo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje nová droga. Chytnul jsem se asi po prvních třech dílech a pak už s tím nešlo přestat. Nevím, kde začít. Je to nekonečná jízda napětí, emocí a dějových zvratů. Dobře zvolený formát, kdy jeden díl má cca 25 minut, takže – sotva to začne, tak už je konec a vy honem honem pouštíte další díl. Hrdinové jsou zajímaví a celkem rychle jsem si je oblíbil. Takřka neustálá akce a nevídá (pro mě) brutalita, děs a deprese. Něco takového jsem jednoduše nikde jinde ještě neviděl. Už jen ti titáni – patnáctimetroví nazí tvorové, kteří vypadají jak mentálně zaostalí muži středního věku, kteří pomalu kráčí nebo klátivě utíkají. Mají připitomělý úsměv od ucha k uchu a neřeknou ani slovo. Vypadají děsivě sami o sobě, ale ten nápad, že zabíjejí lidi tím, že je žerou (doslova) je za milion… Nejde to popsat, to se musí vidět… ()

Reklama

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný potenciál absolutně zabitý! Jednotlivé oblasti chrání vysoké hradby před Titány a mladá krev je chce za každou cenu zničit a žít v míru. To je nadějná látka, ale naprosto bídně uchopená. Takový to seriál měl být rozložen aspoň do tří až čtyř řad! Navázání kontaktu diváka s hrdiny je téměř nulový, sem tam se najde sympatičtější charakter, ale zbytek je nanejvýš otravný. Řvané dialogy bez věcného sdělení také zrovna na přitažlivosti tématu napomáhají. 25 dílů je zkrátka málo na to, to pořádně rozjet. Musím se přiznat, že jsem vydržel pouze do sedmého dílu a jak to všechno skončí jsem si přečetl v kostce. Spoiler: změna Erena na Titána, zase dobrý nápad, ale nedotažený! Opravdu nejsem s tímto "kultovním" anime spokojen, nebyl to můj šálek čaje... ()

prome 

všechny recenze uživatele

Nebýt hlavní postavy (Eren), na kterou jsem byl v prvních cca deseti dílech naprosto alergický, tak bych hodnotil lépe. Svoji otravností mi připomínal postavu Rekiho z Claymore. Divím se, že jsem pokračoval a sledoval to dál. Ještěže jsem to udělal. Příběh poté upoutá a člověk se baví u akčních scén, které jsou sice udělané hlavně na efekt a občas moc logiky nepoberou, ale ve výsledku to vůbec nevadí. Na postavu Erena jsem si stejně nezvykl, ale najdou se jiné postavy, kterým divák začne fandit. Další řada bude až za dlouho, tak je načase číst mangu. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já furt tak nějak přemýšlím, jak tu recenzi formulovat a napsat, ale stále nenacházím ta správná slova. Chtěla bych toho říct tolik, ať už klady či zápory, ale to bychom tu byli sakra dlouho a mě samotnou dlouhé recenze číst nebaví (nicméně mám na profilu i recenze k jednotlivým sériím, kdyby to někoho víc zajímalo). Takže to zkrátím – pokud vás baví Castlevania, Claymore, Berserk, Tokyo ghoul a podobné temněji laděné příběhy, běžte se na AoT podívat, protože je to prostě sakra dobré a řekla bych, že nebudete litovat. I když se to z počátku může zdát černobílé a jednoduché, ve finále se jedná o zajímavě promyšlený příběh plný akce a zvratů. Myslím, že hodnocení čtvrté série mluví za vše (čsfd 94 %, imdb 9.3/10)… mně osobně to velice bavilo a jsem ráda, že jsem se tento rok odhodlala celý seriál po dlouhé odmlce dokoukat... ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Hajime Isayama pôvodne rozmýšľal, že by ľudí ochraňoval les, ale neskôr sa rozhodol o tri veľké hradby - Mariu, Sinu a Rose. (Hees)
  • Brock Lesnar, známý profesionální wrestler, byl vzorem pro vytvoření Obrněného Titána (Armored Titan). (fallanga)
  • Jméno Ymir (zde mýtická zakladatelka národa Eldianů a zdroj moci titánů) pochází z nordické mytologie, kde se tak jmenuje pramáti všech jotunů, rasy jinovatkových obrů ze světa Jötunheimu. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama