Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhující životopisné drama mapuje třicetiletou životní cestu nejsilnějšího muže přelomu 19. a 20. století, který mimo jiných neuvěřitelných kousků dokázal udržet v každé ruce dva tažné okně, na zádech zvedl zátěž osmnácti dospělých mužů a jedním prstem zdvihl závaží o hmotnosti 240 kilogramů. (Morico)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Někdo známej na facebooku dával odkaz na článek o tomto člověku. Pod tim odkazem se rozjela velká debata ohledně toho, jestli je možný, aby někdo dokázal zvedat takovýhle těžko uvěřitelný váhy, nebo je to nějakej fejk. Jelikož mi čísla z toho článku přišly poněkud přitažený za vlasy, tak jsem hledal o Louisi Cyrovi ještě nějaký další informace a narazil jsem i na tento poměrně vysoko hodnocenej film. Možná je to tim, že jsem si už všechno přečet, ale ten film mě prostě vůbec nebavil. Přišlo mi to šíleně nudný a já na to koukal po částech několik dní. Navíc ten film nějak moc neodpovídal tomu, co jsem se tak různě dočet. Údajně Cyr pracoval na nějaký rodinný farmě a rodina navíc vlastnila hospodu, takže asi úplná socka nebyl. Podle filmu je jako ze strašně chudejch poměrů a maká někde za pár šupů u nějakýho vykořisťovatele. Taky některý epizody z jeho života ve filmu úplně chyběly. Ale největší problém asi je, že tomu herci, co hraje Louise Cyra, prostě nejde uvěřit, že je to borec, co zvedne půl tuny jako lehkou rozcvičku. Když to člověk porovná s nějakejma dobovejma fotkama, tak je vidět, že Louis Cyr byl úplně jiná figura, měl široký ramena a bicáky jak hovado. Ten herec je prostě jenom tlustej. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

Tentokrát jsou ty čtyři hvězdy slabší, protože přes všechny kvality snímku, přes všechny ty neuvěřitelné silácké kousky a ještě obdivuhodnější nezdolnou vůli Luise Cyra vyhrávat a zajistit tak sobě i svým blízkým východisko z beznadějné bídy, mi neseděla příliš dlouhá stopáž, ono když hlavní hrdina šokoval svým vystoupením poprvé, bylo to fajn, podruhé, potřetí taky, ale s každým dalším rekordem to ztrácelo na počáteční přitažlivosti. Přesto zajímavý snímek, který určitě doporučuji. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

O jakémsi Cyrovi jsem jaktěživ neslyšál, takže šlo zprvu o zajímavou informaci. Nicméně příběh samotný zas tak objevný není, uvidíte a časem pozapomenete. Nicméně je hezké, že ti dva obříci umí i hrát :) Za film tak pěkné ***. Tu * navíc si film zaslouží za zpracování, protože je to moc pěkně natočeny, hezky se na to kouká a je u toho pěkná hudba, všechno k sobě zapadá, což se ne vždycky vidí a slyší. V tomhle ohledu tedy tvůrci odvedli moc dobrou práci. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Postava tohoto siláka je určitě tím nejzajímavějším z celého filmu. Pokud jsou údaje pravdivé, (o čemž mnozí pochybují), tak to teda kolouk dolů. Dávat takové váhy, v době, kdy člověk bral sílu pouze z jídla a ne ze všemožných doplňků, či steroidů, to musela být pro diváky v hledišti opravdu velkolepá atrakce. Louis Cyr není sice natočen nějak extra přesně podle jeho životopisu, což na druhou stranu je u podobných filmů zcela běžná věc. Mně nezbývá nic jiného, než jen tiše závidět a doufat, že se podobným výkonům aspoň tak ze třiceti procent přiblížím. To by mně bohatě stačilo. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Opravdu jeden z nejzajímavějších dokumentů o nějakém významném člověku,co jsem kdy mohl vidět.Před zhlédnutím jsem žádného Louise Cyra neznal a teď už to vím.Tvůrci to pojali výborně a nastínili vám to do nejmenších detailů,za což jim patří obdiv.Ten člověk byl opravdu neuvěřitelný.A hlavně v té době nebyly žádná anabolika ani steroidy,takže tím jsou jeho výkony ještě neuvěřitelnější.Přesto dávám čtyři hvězdy,ale to neznamená,že se mi na filmu něco nelíbilo.Film se mi velmi líbil a čtyři hvězdy jsou zde adekvátní.Hodnocení:85% ()

Galerie (52)

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl natočen ve více jak 21 lokacích, objevilo se v něm kolem 130 rolí, 500 kostýmů, 50 koní a přes 20 replik siláckého náčiní rekonstruovaného dle muzea artefaktů Louise Cyra. (Morico)

Reklama

Reklama