Reklama

Reklama

Hound, The

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
1997, 19 min

Předloha:

H.P. Lovecraft (kniha)

Obsahy(1)

Dvojice vykradačů hrobů vstoupí na starý holandský ostrovní hřbitov a vyloupí hrob muže, který také kdysi byl vykradačem hrobů. Ukradnou z něj tajemný zelený amulet. Nedlouho po návratu do jejich rodné Anglie se ale začnou dít podivné věci... (Pan.Antonin)

Recenze (7)

pornogrind odpad!

všechny recenze uživatele

Už samotná povídka od Lovecrafta není nic moc. Když se k tomu připočítá otřesné a hlavně nudné zpracování tak tady není co řešit. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Ke své hanbě musím přiznat, že si Lovecraftovu povídku, podle které byl tento krátký film natočen, vůbec nevybavuji... Což není samozřejmě nic, co by nešlo během chvilky napravit... Ale k samotnému filmu... Je třeba hned pro začátek říct, že mě příliš nezaujal, herci stejně jako hudba a samotné prostředí jsou extrémně nevýrazné a i když černobílá tomuto kousku sluší (stejně jako většině Lovecraftových adaptací) nemá atmosféru, jakou by si Lovecraft zasloužil... A co si budeme nalhávat, u Lovecrafta jde především o atmosféru... Jsem rád, že jsem tenhle kousek viděl, Lovecrafta není nikdo dost, ale nevidím důvod, proč se k tomuto filmu ještě někdy vracet... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ani já nikdy nečetl Lovecraftovu povídku, kterou napsal v roce 1922 a jenž následně vyšla až roku 1924. Nicméně si myslím, že tito amatérští tvůrci v rámci svých možností vystihli vcelku slušnou atmosféru a mysteriózno, které z tohoto příběhu vyzařovali. Je pravdou, že hlavní prim tu hrál hlas vypravěče, ale i některé scény byly opravdu vydařené (plutí loďkou na ostrůvek, kde se nacházel onen hrob s amuletem, St. Johnovo roztrhání na kusy…). Je jasné, že samotná povídka by v souboji s tímto krátkometrážním kouskem vyhrála na plné čáře, ale i tak si tento kousek jistě zaslouží pozornost a už vůbec ne opovržení… ()

wipschka 

všechny recenze uživatele

Film jako celek vlastně vůbec nepůsobí zle. Taková průměrná amatéřina, přičemž vše drží mírně nad vodou hlavně monolog jedné z hlavních postav. Říkala jsem si, že je až podezřele působivý a pojala podezření! I jala jsem se vyhledat povídku, kterou je film inspirován (ano, také jsem si ji nemohla vybavit). A mé podezření se potvrdilo! Filmový monolog, který z větší míry dodává filmu atmosféru je vlastně celá opsaná Lovecraftova povídka! Ve výsledku tedy "vizuál" působí spíše jako nevýrazný bonus k povídce, takže 1:0 pro knihy! :) ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Celkem nudná podívaná inspirovaná Lovecraftem. Film je pojat jako vyprávění, bez jediného dialogu či zvukových efektů, jen monolog a příšerná hudba. Je to amatéřina se dvěma herci, nic víc.. ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Audiokniha s video ilustrací nic víc a nic míň. Není to úplně špatné, ale ani nijak zvlášť dobré :D prostě průměr. ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Tohle zpracování Lovecraftova Psa dovedlo pojem 'doslovná adaptace' k dokonalosti, jelikož vypravěč povídku vlastně pouze nahlas předčítá. Takže kolega to vystihl zcela přesně: "Audiokniha s video ilustrací". Nicméně nemůžu říct, že by mi to vadilo. Díky tomu zůstalo všechno dobré z předlohy a film tak má svoje kvality. ()

Reklama

Reklama