Reklama

Reklama

Sex a Lucía

  • Španělsko Lucía y el sexo (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladá servírka Lucía z restaurace v centru Madridu se po telefonu dozvídá, že její milenec, spisovatel Lorenzo Alvarez, zahynul při automobilové nehodě. I když jejich letitý vztah rozhodně nebyl ideální, hledá dívka okamžitou úlevu v útěku na osamělý středomořský ostrůvek. Ví, že právě zde Lorenzo před šesti lety prožil krátké a vášnivé milostné vzplanutí k neznámé dívce. Sex v moři pod úplňkovým měsícem vylíčil po návratu do Madridu ve svém románu - a právě tyto pasáže Lucíu přesvědčily, že Lorenzo je tím jediným správným mužem, kterého by mohla milovat. Na ostrůvku Lucía trpce prožívá svou samotu a vzpomíná na chvíle, které prožila po milencově boku. Zároveň však naráží na Lorenzovu minulost, ve které je teprve teď schopna rozluštit dříve netušená tajemství. Začíná vnímat složité vztahy mezi pravdou, lží a spisovatelskou imaginací. Některé romány totiž obsahují kapitoly, které byly dlouho skryty nejen čtenářům, ale i očím těch, kteří bezprostředně ovlivnili jejich vznik a podobu. A navíc ani samotný spisovatel nikdy nemůže tvrdit, že ví všechno... Dávná úplňková noc totiž nezůstala bez následků. Také prostřednictvím Eleny, která svou dcerku vzešlou z oné magické noci pojmenovala Luna, je teď Lucía milenci blíž než byla kdykoli předtím. Když se minulost dokáže tak nečekaně změnit, může být vůbec nějaká smrt definitivní? Temné vidiny, příběhy a touhy se slévají se skutečností podobně, jako se mořské vlny vpíjejí do bělostného písku na pláži. Každá přítomnost má budoucnost a Lucía je konečně připravena ji přijmout.

Španělský režisér Julio Medem nabízí příběh plný tělesné vášně, bolestně hluboké lásky a křehké mystiky. Stejně jako v jeho předchozích filmech i zde nacházíme jeho originální poetický pohled na svět, pro který je příznačná hra s představami a skutečností a s logikou časové posloupnosti. Důraz na osudovost mění soukromý příběh vášně, viny a odpuštění v podobenství o spletité provázanosti lidských osudů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (241)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Na môj vkus príliš sladkobôľne a útočiace na city, ale je to predsa len romantický film, takže som ochotná mu to odpustiť. Sex v ňom rozhodne nechýbal a pretože je herecké obsadenie veľmi atraktívne, dívalo sa naň naozaj príjemne. V mnohom ma skvelo inšpiroval:) Je tu však niečo na spracovaní, čo neviem bližšie špecifikovať, ale dosť mi to kazilo celkový zážitok. Preto "len" 4*. ()

Eodeon 

všechny recenze uživatele

Lucía y el sexo je takový mírný příliv a odliv, plný nespoutaného sexuálního napětí. To srší z množství smyslných erotických scén. Příběh je velmi prostý. Chronologická nesouvislost jeho vyprávění nutí neustále udržovat soustředění. Jedná se o takřka tradiční spleť lidských osudů, která vznikla několika gejzíry citu a následnými úpadky do chaosu z abstraktní pestrosti mozaiky osudů. Rozhodně je ale tento příběh zpracován netradičně, a to netradičně v tom nejpozitivnějším slova smyslu. Film je natočen umělecky, s mnoha podmanivými scénickými kreacemi a úchvatnými záběry, které bych připodobnil k výstavě uměleckých fotogalerií prestižní renomované galerie. Lucía y el sexo se snaží být více než nostalgickou esencí příběhu o konci lásky. Je na každém do jaké míry uzná, že se to Sexu a Lucíe daří. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už nemůžu. Tolik lásky mě zabije." A to je ten důvod, proč mě to nepohltilo. Já totiž o lásce prostupující každou buňkou těla nevím vůbec nic. Nikomu jsem ji nedal, od nikoho jsem ji nedostal a nikde v mým okolí nebyl hlášen její výskyt. Tady však mají všichni velký emoce, krásný prsa, velký péra a horkou hlavu. To mě mělo bavit, ale ono to bylo tak nudný, že jen svou nekonečnou odhodlaností jsem se pronudil až k vynikající koncovce. Ta stála za to, ale cesta k ní byla vyasfaltovaná pro diváka jinýho typu. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Úplně nemusím erotické filmy a název Sex a Lucía mi je velmi asocioval.Přečetla jsem si tu pár komentářů a dala tomu šanci.Už při úvodních titulcích jsem to tušila.Tušila jsem ,že to nebude klasický erotický film.....tady se spojilo v jeden celek vše co mám na filmech ráda.Složitější mozaika ,která spolehlivě nutí neztratit pozornost ,krásné obrazy, příjemní herci, symbolika ,poetika ,nádherná hudba a jako třešnička na dortu decentně a pěkně natočená erotika. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Nerad používám slovo "úchvatné", ale tady mě jiné nenapadá. Taková byla režie, taková byla spousta nádherných záběrů, které samy o sobě by stály za samostatnou výstavu fotografií. Takové byly herecké výkony i spousta erotických scén, které vůbec nejsou samoúčelné, ale prostě do tohohle filmu patří. Propletení osudů je vděčný námět, který (alespoň na mě) spolehlivě funguje. Jenom jsem si ke konci říkal "hlavně ať zvládne ten konec" - zvládnul ! ... Není to čistá pětka, ale ten "umělecký dojem" ... ()

Galerie (90)

Zajímavosti (1)

  • Paz Vega získala za tento film následující ocenění: Nejlepší španělská herečka na cenách Sant Jordi 2001 a nejlepší herečka na cenách Ondas 2001. Cena Premios Goya 2001 a ocenění na filmovém festivalu v Cannes 2001 jako objev roku v kategorii herečka. (Rosalinda)

Související novinky

Reklama

Reklama