Reklama

Reklama

Petr Pan

Trailer

Obsahy(1)

Ve starém domě uprostřed Londýna vypráví malá Wendy každou noc svým bratrům kouzelné pohádky o šermířských soubojích, úžasných dobrodružstvích a hrůzostrašném kapitánovi Hookovi. Děti se ale samy stanou hrdiny ještě daleko většího dobrodružství, když do jejich pokoje jedné noci vlétne Petr Pan a zavede je skrze rozzářenou noční oblohu až do kouzelné Země Nezemě. Wendy a její bratři se spolu s Petrem Panem a Ztracenými chlapci se přenesou do světa, ve kterém neplatí žádná pravidla dospělých. Během dobrodružných střetů svádějí vzdušné bitvy s nebezpečnými piráty, zákeřnými mořskými pannami, lidožravým krokodýlem a hrůzným kapitánem Hookem. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Klasické animované filmy W. Disneye mě bavily odmalička a baví mě stále. Dokonalá animace (zde kombinace klasické a rotoskopické), hravost, gagy, pastelové barvy, mořské panny, mučednický kůl, ostrý hák, zlatá loď a roztlemený krokodýl. Kde by bez Disneye všichni ti dnešní animátoři a trikaři byli... ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

Classics Disney. Úchvatný příběh o vzdoru dospět a zachovat si fantazii dětského světa. Skvělá animace s použitím mimiky a pohybů živých herců. Titul, který Disneyho Studio nemohlo přehlédnout pro svůj podnětný příběh s apelováním na dospělé: Fantazii můžeš provozovat v každém věku! A pojistilo si tak další diváky do budoucna... Filmu vévodí typická kombinace legračních, groteskních scén s dojemností odkazů na svět dětství. Nesmí chybět písničky a tady jsou opravdu chytlavé. Předlohou pro legendární Tinker Bell (vílu Zvoněnku) byla herečka Margaret Kerry, která tenkrát pro svůj roztomilý ksichtík vyhrála konkurs. To, že jsou v tomto dětském filmu všechny dívčí postavy až nestoudně sexy, svědčí zřejmě o ryze mužském animačním týmu.You Can Fly! You Can Fly! You Can Fly! ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Úplne fantastické, akciou a farbami nabúchané spracovanie Petra Pana. Osobitne musím pochváliť animáciu, ktorá je jedna z najlepších z toho, čo som videl od Disneyho. Síce to nie je také progresívne a viacvrstvové ako Sleeping Beauty, nie je tu v podstate nič, čo by bolo možné vytknúť, tak pozadia ako aj postavy sú úplne parádne a živé. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* nedávno jsem viděl film o stvořiteli Petra Pana, tak jsem si řekl, že bych si měl zkouknout něco i o samotném díle (které je o dospívání či naopak jejímu bránění), které se mi číst nechce. Tak jsem si tu našel disneyovský animovaný muzikál a mnohem mladší hraný rodinný film. Sice na CSFD má starší kousek vyšší hodnocení, tak mě moc nebavil - vlastně skoro vůbec. Zub času za to podle mě nemůže, ale nejspíš forma a přílišná infantilnost a zkratkovitost, která se chvilkami blížila groteskám na způsob Tom & Jerryho. Myslím, že dětským divákům by byla přijatelnější a bližší hraná verze, která vyvolává mnohem víc fantazii a je celistvější. Dokonce se mi líbila natolik, že jí dám 4 hvězdičky, abych jí pomohl zvednout rating, i když ke konci dost tlačí na pilu po sentimentální stránce. Rodiče budou možná skřípat zuby, ale děti by si užít měli, pokud nejsou už příliš rozmazlené ;-) [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 2 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Peter Pan, který má velký potenciál na skvělý film mě překvapivě v podání Disney Studios zklamal. Prostor pro fantazii, který předloha nabízí zůstal nevyužit. Čekal jsem nápaditá prokreselná pozadí, a líbivé švenky a nic z toho se nekoná. Naopak dlouhý úvod se odehrává v jediném pokoji a ani později se těch prostředí až zas tolik nevystřídá. Navíc film působí velmi staticky, spousta scén se odehrává zarámovaných v jediném obrazu bez pohybu a změny přináší jedině střih. Vím, že se jedná o starý film, ale v té době už měli u Disneys za sebou propracovanějí dílka. ()

Galerie (81)

Související novinky

Jude Law jako Kapitán Hook

Jude Law jako Kapitán Hook

08.07.2020

Herec Jude Law (Fantastická zvířata 2, Král Artuš: Legenda o meči) jedná o roli Kapitána Hooka v novém zpracování slavné pohádky Petr Pan od studia Disney. Law by si měl zahrát ve snímku Peter Pan … (více)

Reklama

Reklama