Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (85)

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Už je to jednoducho obludné, čo sa v kulturistike deje, kde sú zlaté časy osieho pásu, neskutočných rozdielov medzi pásom a hrudníkom, časy Arnieho, Haneyho, Zanea atď.? Nebolo to zlé, ale na taký Pumping Iron, ktorý je už desaťročia nedostižný, to nemalo ani v najmenšom, či už legendami, tak štýlom rozprávania, nostalgiou atď. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Dokument zajímavý (dle hodnocení asi nejen pro příznivce posilování nebo kulturistiky), ale o profesionální kulturistice není, ukazuje jen přípravu na soutěž, a to především v posilovně a lehce škrtne o stravu. O tom dalším-steroidech, které jsou součástí i té "amatérské" kulturistiky, ani slovo, což je jako natočit dokument o Tomáši Rosickém a nezmínit ve dvou hodinách jediné jeho zranění. Kulturistika není sport, jako není sportem modeling. Sportovní aktivita, v tomto případě posilování, je prostředkem, samotné soutěžení sportem není. Dalšími prostředky k dosažení cíle-ideální postavy, jsou již zmíněné steroidy (užívané v mnohem větší míře než u jiných sportů) a přežírání se, které dává zabrat orgánům natolik, že o zdravém životním stylu nelze hovořit. Suma sumárum dokument ukazuje hlavně to hezké a ušlechtilé ze světa kulturistiky a někdo by mohl nabýt dojmu, že je to aktivita sice šílená, ale svým způsobem neškodná, což není pravda a dokument jako takový v tomto ohledu selhává. ()

Reklama

Garson 

všechny recenze uživatele

Dávno je pryč doba kdy ulicemi procházeli muži zocelení válkou nebo prací na statku kteří na sobě nějaké ty svaly měli.Dnes se ulice hemží vychrtlými plyšáky které by v případě nebezpečí musela bránit i babička o holi.Filmový dokument GENERATION IRON ani zdaleka nedosahuje kvalit podobného filmu PUMPING IRON,ale i v tomto dokumentu z roku 2013 je vidět kulturistický svět v trochu jiném světle.Každý kulturista se už od nepaměti snaží přesvědčit přihlížející,že není jen tupá hora svalů,ale že má život jako ostatní,sice trochu podřízený cvičení a stravě,ale manželku i děti si jako běžný smrtelník může i při své profesionální zálibě dovolit.Dobrovolně se dřít spoustu hodin v posilovně je pro mnoho lidí nepochopitelné,ale kulturisté si to vždycky zdůvodní,je to pro ně určitá životní filozofie.Z dokumentu jsem vypozoroval že vyrýsovanost svalů ustoupila mohutnosti.A opět i v tomto sportu jsou dvě odlišné metody tréninku jako Stallone versus Lundgren ve filmu Rocky IV.Někteří kulturisté trénují v obyčejných posilovnách s minimálním dohledem při tréninku a pak jsou tu tací kteří trénují v moderním prostředí přímo pod lékařským dohledem.Závěrem je zde prezentována soutěž Mr.Olympia 2012 kterou vyhrál Phil Heath.Ať vyhraje nejvyšší kulturistickou soutěž kdokoliv legendu Arnolda Schwarzeneggera nikdo nikdy nemůže zastínit. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Komu kulturistika voní, ten si film užije, kdo už ji z principu rád nemá, absolutně to není film pro něj, no a kdo se chce dozvědět, co vlastně kulturistika obnáší, myslím, že se dozví. Zajímavý pohled do životě několika kulturistů před Mr. Olympii 2012. Ti chlápci prožívají skutečná muka, 4 hvězdy. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Přes moji averzi vůči vrcholové kulturistice, čistě z důvodu, že už je to fuj na pohled, byl tohle velmi zajímavý, vypravěčsky zvládnutý a pro široké publikum atraktivní dokument. Líbil se mi kontrast jednotlivých bodybuilderů, jejich odlišné přístupy a motivace, přičemž "oduševnělý" Kai Greene byl navíc opravdu zajímavým člověkem i uvnitř. Fandím mu do budoucna. P.S. Z pádu z koně málem já spadl ze židle :D ()

Galerie (34)

Zajímavosti (7)

  • Phil Heath se stal posledním vítězem Mr. Olympia, kterému osobně pogratuloval spoluzakladatel této soutěže a "otec kulturistiky" Joe Weider, jenž zemřel 23. března 2013 ve věku 93 let. (RadimX)
  • Generation Iron měl v USA premiéru 20. září 2013, tedy 9 dní před zahájením Olympia weekendu, který se koná od 26. září do 29. září 2013 a jehož součástí je soutěž Mr. Olympia. (RadimX)
  • Vlad Yudin řekl, že nejtěžší natáčení bylo s Kaiem Greenem v jeho malém bytečku v Brooklynu, kam se muselo vtěstnat až 15 pracovníků filmového štábu. (RadimX)

Reklama

Reklama