Reklama

Reklama

Pickman's Model

všechny plakáty
Krátkometrážní / Horor
USA, 1981, 32 min

Předloha:

H.P. Lovecraft (kniha)

Obsahy(1)

Novinář William Thurber je naprosto uchvácen dílem morbidního malíře Richarda Uptona Pickmana. Nicméně po setkání s ním se začne obávat, že inspirací pro jeho ohavné obrazy je možná něco víc, než malířova zvrácená představivost. Černobílá adaptace povídky Howarda Phillipse Lovecrafta. (Pan.Antonin)

Recenze (4)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ta tu dobou slušný kousek. Černobílost tomu dodala šmrnc, atmosféra taky nebyla marná, zvláště pak ve druhé polovině. Marc Mahan se pro tuto roli hodil dokonale. Nejen díky svým ďábelským grimasám ale i vzhledem. Nejdříve přijde na řadu mlácení psa holí a poté hurá na jeho výtvory. Zvědavý mladík brzy bude litovat, že tam vůbec chodil. V tomto případě si nemůžu moc stěžovat a myslím, že ani sám H.P. Lovecraft by nebyl z toho snímku moc zklamán. Viděl jsem už mnohem horší zpracování jeho povídky než je tento krátkometrážní kousek. ()

Chuppa 

všechny recenze uživatele

Průměrný snímek jinak velmi zajímavé Lovecraftovy předlohy. Pickmanovi malby rozhodně nebyly tak děsivé jak jsou popisovány v povídce, na rozdíl od herce, kterej vypadal jak prototyp pedofila říznutýho s nekrofilem! ()

m.xFuck 

všechny recenze uživatele

Upřímná snaha natočit to, co nejvíc atmosféricky, se jim upřít nedá. Bohužel to poněkud selhává v nepovedeném scénáři. Je to škoda, kdyby se scénárista nedopustil několika předčsných výstřelů mohlo to být i dobré, takhle je to jen průměrné a snadno zapomenutelné. - speciální poděkování patří pepuovi :) ()

Pan.Antonin 

všechny recenze uživatele

Až příliš zdlouhavá adaptace povídky o malíři, realisticky zobrazujícím hrozivé a morbidní motivy. Je to škoda, protože samotný závěr je opravdu hodně povedený a byť se od Lovecrafta trošičku liší, velmi dobře vystihuje jeho styl konců povídek. Ani mi nevadí, že to vypadá jak nějaký o 30-40 let starší kousek. Lepší dvě hvězdy. ()

Reklama

Reklama