Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zatím je to na pomezí 2-3 hvězd. Velkým plusem je režie a kamera, protože je vidět, že je to točený moderně, zajímavě, u nás celkem nezvykle. Najde se tam hodně pěkných záběrů, obrazově tomu v podstatě není co vytknout. Problémem je scénář, kterej je táááák utahanej, že to chvílema působilo jako celá věčnost. Na to, že to byl pilotní díl, kterej by měl nalákat diváky, to bylo takový řekněme vlažný. Osobně doufám, že se to zlepší, protože mám pocit, že by si to tahle kriminálka zasloužila, ale na to si musíme ještě počkat. EDIT 9.6.2014 - OK, seriál skončil (nebo aspoň 1. série) a ty 3* si to fakt zaslouží. Je to moderní, je to zase něco jinýho, někdy sice přitažený za vlasy, ale u nás to každopádně patří k tomu lepšímu. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Že jde Řehořkovi vizuál parádně od ruky, už jsme se přesvědčili mockrát. Kromě skvělé technické stránky však nemá tato mladá režijní krev co nabídnout. Postavy jsou nezajímavé, vztahy mezi nimi vůbec nefungují, případy jsou nudné a celé je to takové mdlé a nijaké. Tento kousek se zkrátka mezi tu kvalitní seriálovou vlnu České televize nepřidá. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

(Viděna 1. a 3. epizoda.) Máloco bývá tak smutné jako laciná nápodoba. Když jde o lacinou nápodobu něčeho, co bylo před pár lety opravdu „cool“, je to vyloženě smutné. O české CSI jsme se pokoušeli už Kriminálkou Anděl, jenže na tuhle katastrofu už filmaři nejspíš zapomněli, tak v České televizi najali známého klipaře Tomáše Řehořka, zaplatili mu delux edici Photoshopu a vypustili ho do nehostinných pláni tradičně přihlouplého scénáře Marka Epsteina. Vyšetřování je tupé a nepřesvědčivé, postavy nemají vnitřek, jen to vše tak nějak hezky vypadá a nudí. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi sedlo, obyčejný kluk, obyčejný život a obyčejné sny.....práce u policie z pohledu zrcadlovky a mladého začínajícího fízla Kryštofa Hádka, napínavé, české a hlavně zábavné.....doporučuji podívat se a zamilovat se do krásné Vici Kekeres, nebo do malebných záběrů z našeho krásného hlavního města. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo nadějně, ovšem vyloupl se z toho nevýrazný a zcela průměrný krimi seriál. I když na druhou stranu budiž tvůrcům připsáno ke cti, že zůstali u sedmi epizod a scénáristickou fantazii udrželi v jakž takž reálné rovině. Z herců vyčnívá snad jen Viktor Preiss, jenž svému náčelníkovi propůjčil svůj charakteristický šarm a charisma. 50%. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se především v reálném prostředí, například v SaSaZu, vyhlášeném holešovickém nočním klubu, dále na letišti v Roudnici nad Labem a Bubovicích, na Nákladovém nádraží Žižkov i na uzavřeném úseku dálnice R7 či v depu stanice pražského metra Háje. Také na policejní akademii v Modřanech, v Břevnovském klášteře, na Slapské přehradě nebo v budově bývalého Federálního shromáždění, dnes nové budově Národního muzea. (Zdroj: TV mini) (Rodriguez)
  • Vica Kerekes s souvislosti se seriálem uvedla: "Miluji akční věci a práci v terénu a taky že jsem byla jedinou ženou ve vyšetřovacím týmu, to mně okamžitě přesvědčilo. Která herečka by takovou práci nepřijala? S Tomášem se mi pracovalo skvěle. Stačilo, když něco naznačil, a já to hned pochopila a udělala, byli jsme napojení. Umí taky herce motivovat a pochválit. A mám ráda tu jeho dětinskost."  (nicolcat)
  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)

Reklama

Reklama