Reklama

Reklama

Zásilka

(festivalový název)
  • Austrálie Cargo
Krátkometrážní / Drama / Horor
Austrálie, 2013, 7 min

Ve světě zombie těžko zachránit sebe samotného. Když však máte malou dceru, její život je pro vás tím nejdůležitějším. (Michalek)

Recenze (71)

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Začátek mě rozesmál. Ta ženská zombie jak tam šermovala rukama v autě to byl mazec. Ale když jsem pak viděl, co chlapík udělal, aby ochránil své dítě...bomba. Jestli bych byl lovec zombíků tak tohodle bych pohřbil ve vší důstojnosti a každý rok bych jeho dceru vzal na jeho hrob, aby nikdy nezapomněla jak úžasného měla tátu. Velmi silný příběh. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Proč zombie? Mohla to být třeba lepra nebo jakákoliv infekce a snaha donést potomka tam, kde má šanci na přežití. Vlastně kdyby tam nebyly ty sugestivní záběry na bělma přes celé oči, nepoznala bych, o co že jako jde a nahlížela bych to jako film o chlapovi, co nezvládl řízení a snaží se, sám zraněn, potomka dopravit do civilizace, než sám zakuká. Je třeba tleskat nad tím, když člověk udělá to, co dělá pro svoje potomstvo většina zvířat? ()

Reklama

Zagros 

všechny recenze uživatele

Sci-fi obecně mám velmi rád, ale zombie tématiku zrovna nevyhledávám. Přesto jsem se nechal zlákat vysokým hodnocením a krátkou stopáží (maximálně přijdu o sedm minut života) a na Cargo se podíval. Musím říci, že jde o povedené dílko. Výborný nápad, dobré provedení a slušná gradace vás těch sedm minut v napětí jistě udrží a vy nebudete litovat. Jen vím, že teď už je pro mě naprosto zbytečné se dívat na plnohodnotný film (Cargo, 2018), který právě vzniká, a který ten výborný nápad roztáhne ze sedmi na více než sto minut. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sedm minut napětí a dojemné lásky otce ke svému dítěti ... věděl co se z něj stane, přesto v sobě našel poslední zbytek sil se s tím prát a pokusit se pro maličké zajistit bezpečí ... uff...... (po napsání tohoto komentáře ještě dlouho sedím s upřeným pohledem na úvodní fotku, v mysli to co jsem právě viděla a snažím se zadržet dojetí) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Niečo tak emočne krásne a dojemné som už dávno nevidel. Láska k dieťaťu nepozná hranice. Ani smrť ju neprekoná. Mal som možnosť pozrieť už mnoho zombie filmov, ale ani jeden s takto originálnym námetom, som z toho hotový, neskutočné. Tento kraťásek si zaslúži celý film. Možno niekto bude namietať, že ide o hru na city, ale podľa môjho názoru, v dnešnom pretechnizovanom a pragmatickom svete človek podvedome hľadá práve to, aj keď sa to ostýcha priznať. ()

Zajímavosti (1)

  • Film se dostal do finále australského festivalu krátkometrážních filmů Tropfest Australia 2013. (xFelix)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno