Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhá epizoda se inspiruje mediálně známým případem sexuálního násilníka z pražského sídliště Jižní Město. Měla policie tak dlouho tajit před veřejností, že neznámý pachatel znásilňuje ženy, které přepadá ve výtazích bytových domů? Pražská mordparta dopadla pachatele za pouhý týden od převzetí případu. Byl odsouzen na deset let. (Česká televize)

(více)

Recenze (30)

v.indruchova 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

netuším jak to opravdu funguje u policie doufám že né jak je tady ukázáno. Kolegové se k sobě moc hezky nechovají. Celkově zajímavý případ i dobře natočený, ale ta demence chování se policajtů k sobě.  Šéf si vylívá zlost na podřízeným  a takhle pořád dokola. Jestli někdo očekával že takový to pachatel je bedna? XD ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Zrovna dělám vykradenou trafiku. To se má taky konzultovat na Vraždách?" Když Mravnostní nestíhá, tak musí Vraždy makat. Bohužel to makání spočívá v tom, že kapitán Pražák pobíhá s originály spisů po sídlišti, každému týpkovi v teplákách kontroluje občanku, nicméně si údaje nezapisuje a ještě jim vyhrožuje odebráním DNA. Na to, že je to skutečný případ z roku 2001, tak to tu nejednou zavonělo zneužitím pravomoci veřejného činitele. Ovšem připíjení na objasněnost mě hodně pobavilo. ()

Reklama

Gareth_Jones 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku pritiahnuté za vlasy. Ako došli na toho týpka? Tak psycholog povie, že musel sedieť v base. Tak sa preveria všetci, čo boli prepustení z basy v poslednej dobe. Prečo práve oni? Musí mať vzťah k danej lokalite. No ci pána, tak na pražský Jižák, čo je najväčšie sídlisko v Čechách, tak tam musí byť po riť ľudí, čo k nemu majú vzťah... A čáry máry, zrazu tu mále z tých stovák podozrivých len 3-4 podozrivých... Lebo psycholog povedal: Ten chlap musel sedět... Zvláštne. Ale ak to bolo aj v skutočnosti naozaj tak, tak klobúk dole... ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodně mrazivý případ o úchylákovi, který znásilňoval ženy jak na běžícím pásu a dneska už je venku z basy mezi námi. Trochu jsem si všiml, jakým humpoláckým způsobem to vyšetřoval Pražák v podání Filipa Blažka, který k těm obětem přistupoval dost necitlivě. Jestli to je předobraz reality tak se nedivím, že ty ženský to moc nehlásej. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ako médiá privádzajú policajtov až k šialenstvu a ako jasne vyriešený prípad stále dokážu skomplikovať. Za ten neobyčajne vynachádzavý spôsob, ako niekoho prinútiť k priznaniu, dávam aj piatu hviezdu, hoci v reáli by to asi práve takto nefungovalo. Záver zostal pekne dramatický a som zvedavý, či to s vynášačom bude práve takto. –––– A navíc jsem nechtěl utrácet ze svýho, né? Nejsem debil! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Martin Pražák (Filip Blažek) si v pracovně psychologa Boháčka (Václav Helšus) prohlíží obrázky z Rorschachova psychologického testu založeného na vnímání inkoustových skvrn. Psychologická metoda se používá k rozboru osobnosti. (melica)
  • Pražák (Filip Blažek) si vyrobí velikou tabulku s poznatky o pachatelích jednotlivých přepadení, aby mezi nimi našel spojitost. Stejně podle svých slov postupoval při vyšetřování tohoto případu scenárista Josef Mareš, a protože se mu tabulka osvědčila, používal pak stejný postup i u dalších případů. (melica)
  • Na stěně v bytě kpt. Pražáka (Filip Blažek) visí reprodukce obrazu „Zátiší s cibulí a koroptvemi“ malíře Karla Purkyněho. (frolish01)

Reklama

Reklama