Reklama

Reklama

MI-5: Vyšší dobro

  • Velká Británie Spooks: The Greater Good (více)
Trailer 1

Když uprchne terorista během rutinní předávky z vyšetřovací vazby, bývalý agent Holloway se musí spojit se zdiskreditovaným šéfem protiteroristického oddělení MI5, aby vypátrali uprchlíka dřív, než dojde k teroristickému útoku v Londýně. Poté, co během rutinního převozu uprchne z vyšetřovací vazby MI5 charizmatický terorista Adem Qasim, je z jeho zmizení obviněn legendární šéf protiteroristického oddělení Harry Pearce (Peter Firth). Nikoho proto nepřekvapí, když zkompromitovaný Harry, který byl donucen k rezignaci, skočí jedné noci z mostu do Temže... MI5, která je v důsledku debaklu s Qasimem na kolenou a čelí kontroverzní reformě, povolává bývalého agenta Willa Hollowaye (Kit Harington známý ze seriálu Hra o trůny) zpět z Moskvy, jen aby odhalil šokující pravdu - že Harry je stále naživu. Zdiskreditovaný šéf porušil všechna pravidla a teď potřebuje Willovu pomoc. Zatímco Qasim chystá svůj zničující útok na hlavní sídlo MI5 v Londýně, Will se musí rozhodnout, zda Harryho nahlásí, nebo riskuje všechno tím, že mu bude důvěřovat. Zkažený, nebezpečný mistr špionů ho totiž už v minulosti jednou zradil. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (125)

Mijagi 

všechny recenze uživatele

John Snow z Hry o trůny v hlavní roli špionážního thrilleru? Trochu jsem se obával, že ho budu mít při sledování v hlavě zaškatulkovaného, jak nabalený v kožešinách mlátí mečem mrtvé za Zdí a ejhle, ono mu to ve filmu ze současnosti docela sedí a nehraje špatně. Děj má logické mouchy, o kterých by se dalo polemizovat, ale celkově mi tohle nehollywoodské zpracování tématu Hollywoodem oblíbeného bylo sympatické. A hlavně: Má to myšlenku. ()

s1r1us 

všechny recenze uživatele

Vymazlenej špionážní thriller. Žádný policejní honičky s desítkami explodujících policejních aut. Prostě komorní atmoška, jeden terorista a proti němu prohnilá MI5. Tyhle filmy potřebujou upvote, ne ten přebujelej balast, kterej na mě kouká i když otevřu konzervu s rybičkama. Nechápu, proč to má jen 65 procent. **** ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo toľko pohŕdavých komentárov, prečo pomerne nízke hodnotenie filmu, ktorý ma síce ničím nenadchol, ale ani ničím nepopudil, čo je u výtvorov z posledných rokov pomerne zriedkavá záležitosť. Okrem hudby ma zaujalo asi najviac to, koľko krát boli aktéri postavení pred otázku, či je to pravda alebo zasa ďalšia hra niekoho. ()

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Začíná to zajímavě, ale pak se to dostane do módu, kdy dochází ke zvratům tam a zase zpět každou druhou minutu a v druhé polovině filmu už jsem se v tom beznadějně ztratil. Asi se to dá, ale musel bych u toho sedět s kartonem redbulu a možná to i občas stopnout. Snaží se to být reálné, na rozdíl třeba od bondovek přiznaně pracujících s nadsázkou, ale že by tohle byla realita, to teda dost pochybuji. Tady platí, že méně by určitě bylo více. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Najmilšie prekvapenie z ničoty povstalo ku koncu roka, aby prefackalo producentov masy digitálnych efektov, ktorých rozumná miera už prekračuje horizont udalostí. Už to idem odpísať z dlhov, ale scenárista pokojne, dokonca priam s Ritchieovskou istotou dávkuje zvraty, príjemný ťah, rýchly spád. Scenár je nadštandardný. Iste, do istej miery koniec s tabletkou je už cucanie a snaha urobiť v prekvapení prekvapenie. Každopádne je až neuveriteľné, do akej miery, tu ktosi behá, skrýva sa, jazdí metrom, všetko v tzv. civilnej sfére napätia. Mrvenie na kresle elektrizuje výborná záporná strana, ktorá nie je fackovací panák robiaci krovie nejakému katalógovému hrdinovi. Tu to rozohrá starý pán s mimikou typickej tajnej služby. Ak sa útočí tak sa to deje, jednoducho reakcia na akciu. Nevinný padá, strach prevláda. V živote by som nepovedal podľa traileru alebo vizuálu, že toto môže byť zážitok. Dalo by sa polemizovať o prihodení pár eur, aby to niekedy neskĺzalo do televíznej úrovne. V tomto filme mi sadla kritika všetkých. Dobrý nie je až tak dobrý, zlý nie až tak zlý. Respektíve mal som latentný pocit „nenávisti“ k tajným. Skromný počin, no svoje miesto zastáva až s neochvejnou istotou, pretože sa nechcel hrať na niečo na čo nemá. (videné 21.12.2015, 22.12.2015, BDrip) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (3)

  • Kit Harington dostal špionážne cvičenie od bývalého vojaka SAS (špeciálna jednotka britskej armády), aby mohol vierohodne zahrať svoju rolu vo filme. (Laslo)
  • Natáčelo se v Londýně, Berlíně a Moskvě. (Terva)
  • Scény z ulíc Londýna museli byť točené znovu a znovu, pretože do záberov sa stále dostávali autobusy s plagátmi Kita Haringtona. (Laslo)

Reklama

Reklama