Reklama

Reklama

Vincent (Bill Murray) je stárnoucí válečný veterán jak se patří - mrzutý a nepříjemný na všechny lidi. Když se do sousedního domu nastěhují noví sousedé, jeho poklidný život se obrátí vzhůru nohama a on má najednou každý den na krku 12letého kluka. Ačkoliv je Vincent cynik, který sází, miluje whisky a dost často navštěvuje striptýzové kluby, nakonec se z něj stane ten nejlepší přítel pro chlapce, který se právě vyrovnává s rozvodem svých rodičů, novou školou a novým životem. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (434)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pojmy príjemná indie nezávislá komédia a štúdiový komerčný kalkul sa občas zlejú dokopy a vznikne niečo ako Miluj suseda svojho. Tisíc a jeden krát obohratá pesnička s rovnakou dávkou klišé, ako vždy. Zmena prichádza s jedným pomerne nečakaným zvratom, lenže aj po ňom sa všetko dostáva celkom bezproblémovo do starých good feeling koľají. Potešilo ma, ako scenár zapracoval v konečnom dôsledku s vývojom jednotlivých vzťahov, keď uprednostnil to, čo bolo prirodzené a nie to, čo očakáva a chce divák. Takže koniec dobrý, všetko dobré. Ale ani zďaleka nie výborné. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nie je tajomstvo, že mám veľmi rád Billa Murrayho, ale mám pocit, že posledné roky sa objavoval v dosť zlých filmoch. Najmä ak išlo oňho v hlavnej role. A dúfal som ,že to tu dopadne inak, a chvalabohu môžem povedať, že rozhodne to o tomto filme neplatí. Úprimne môžem povedať, že pre mňa je tento film veľmi sympatický. Mám rád filmy, kde sa vytvára puto medzi hlavnými hrdinami a je super, keď sú takto sympatickí. Film ma srdce na správnom mieste a jednoznačne je to vidno keď to človek sleduje. Bill Murray je super, Melissa McCarthy sa tu ocitá v trošku inej role, Jaeden Lieberher pôsobí ako skutočný chalan a dokonca aj jeho tyran na škole tu bude mať určitú dávku osobnosti. A občas jedna rana do nosa môže spôsobiť divy. Kto by to povedal? Občas je film trošku priehľadný a možno by som nechcel, aby v závere bol tak na city, ale na druhú stranu je dobré dať do filmu trošku citu a empatie a hlavne tým na niečo poukázať. Pokiaľ má film pointu, tak to funguje dobre. A pre mňa je to super. Skôr by som vytkol nasilu urobenú scénku, kde sa Vince a Oliver musia pohádať a pritom vieme ako to celé skončí. Tam je pre mňa asi najväčší problém. Ostatné podľa mňa funguje veľmi dobre. Má to srdce na správnom mieste, buduje to dobrú atmosféru a rozhodne to má dostatok dobrých postáv na to, aby sme to dopozerali a cítili sa príjemne naplnení. Rozhodne si myslím, že je to film hodný vášho času. Hodnotenie: A ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Svatej Vincek aneb otravná agitka hrdinství a hlavně dokonalá reklama těch nejlacinějších amerických filmových klišé. Místy k nepřežití, naštěstí to k mírné snesitelnosti dokáže táhnout Bill Murray, no ale vážení, s tím vychvalováním cynických hlášek, bych to zase tak nepřeháněl. Wattsové nechutné přehrávání je na pár facek. Líbivě primitivní a zoufale nedotažený film. S Melfim končím. 40% ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Billa Murrayho a ty jeho životní ztroskotance a loosery. Je to sice škatulka, ze které téměř nevystupuje, ale zase má tyhle role zažité jako málokdo jiný. Tady mu Theodore Melfi přidělil navíc malého kluka, což je taky obehraný scénář, stárnoucí muž a transgenerační vztah s dítětem, které začíná objevovat svět a potřebuje průvodce. Nutno dodat svérázného průvodce. A právě tenhle svéráz je největší devizou filmu, ironický a satirický pohled na život v Americe, touhle optikou asi jen těžko ,,nejlepšího místa k životu na zemi." A to je první část snímku, ta zábavná a fungující na 100 procent. Pak ovšem přijde ta druhá část, ta vážná, a ta už tak nosná není. Škoda, že Theodore Melfi honil ve scénáři tolik slepic najednou, kdyby zůstalo jen u záměru napsat a natočit nemainstreamovou mírně jízlivou komedii o životě v Brooklynu (s občasným brnkáním na sociální strunu), jehož symbolem je starý zatrpklý válečný veterán, bylo by to prima a St. Vincent by asi byl filmovou událostí, záměr přimíchat do toho ještě tu typicky americkou oslavu rodinných hodnot, ze které plynou všechny ty sentimentálně laděné scény a ždímání emocí, trochu zamával s vyzněním filmu. Ta první komediální část byla dokonalá, opravdu hodně vtipná, ta druhá vážná se moc nepovedla, kdyby už tedy byla alespoň variací Eastwoodovo Gran Torina tím vztahem starý zatrpklý muž - mladý kluk ze sousedství, ale naštěstí po happyendu přišel ještě takový jízlivý závěr ve scéně u oběda...a pak také ta dokonalá scéna při běžících titulcích. Bill Murray je vážně boží...i když zalévá trávník... :-) Já jsem katolík. Tohle náboženství je nejlepší, protože má nejvíc pravidel ... a nejlepší ohozy. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Weinsteinům sice ty jejich Oscarové útoky často moc nebaštím, ale tentokrát jsem spokojen. Bill Murray hraje po svém takovou trošku verzi alá Hank Chinaski. Postupem času zkušenému divákovi samozřejmě dojde, jak se bude děj vyvíjet. To ovšem nic nemění na faktu, že se jedná, alespoň pro mě, o velmi příjemnou pohodovou záležitost, u které jsem byl na konci patřičně dojat. Zkrátka taková poctivá člověčinka. 75% ()

Galerie (47)

Zajímavosti (10)

  • Vincentovi (Bill Murray) předci jsou údajně Irové, jeho příjmení se však píše MacKenna, což je skotské příjemní. Irové by totiž nenapsali "Mac" ale "Mc". (hansel97)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. září 2014 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (BMW12)
  • Když se Oliver (Jaeden Lieberher) vrací první den ze školy, kde mu ukradli všechny věci včetně oblečení, v úboru na tělocvik, má při odchodu ze školy bílé boty, když ale dojde domů, je jejich barva šedivá. (hansel97)

Reklama

Reklama