Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na vysoké škole se znenadání začínají objevovat tajemné vraždy. Pár studentek se tedy ze strachu rozhodne odjet do starého domu daleko za městem. To ale nepočítaly s tím, že vrah udělá to samé. (Chupacabre)

Videa (1)

Trailer

Recenze (78)

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Pravé italské giallo, které si potyká s náznaky raného slasheru. Za mě bohužel docela núďo, které nakopne až finálové vyústění. Jak jinak. O pěkné babušky zde není nouze, ale příběh je uplácaný jak bábovička na písečku. Navíc bez nervy drásající atmosféry, která by mě vtáhla do děje. Škoda, čekal jsem o dost víc. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Solídne giallo s bohovskou cca 15 minútovou scénou v dome v závere filmu, ktorá je úplne minimalisticky nakrútená a poväčšinu nehrá žiadna hudba - napriek/vďaka tomu je neskutočne napínavá. Záverečný flashback a odhalenie vraha je trochu sklamanie (ale v rámci žánru ešte celkom ok). Čo prekvapí, to je osadenstvo, resp. materiál na vraždenie (ceckaté študentky na univerzite), ktoré svojou tuposťou, sexuchtivosťou a chuťou odhaľovať sa nemajú ďaleko od postáv v slasheroch. To vlastne platí aj na celý film, keďže vrah tu má väčší priestor ako v iných giallo (má aj výraznejšiu masku/šatku...) a úplne absentuje línia s vyšetrovaním. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Zatiaľ moje najlepšie giallo. Tento hororový subžáner mi doposiaľ moc nešmakoval, ale asi to je len otázka zvyku alebo šťastia na film. Po Tenebre od Argenta sa mi dostal pod ruku ďalší super snímoček z tejto oblasti. Je nabitý nádhernými herečkami (casting bol asi riadne tvrdý, všetky ženy by mohli ísť na miss) a ľahkou erotikou, pritom nič vulgárne, ale decentné, ba povedal by som, že miestami až umelecké. Do toho napínavá dejová linka s tajomným vrahom bez hluchých miest, stále sa tu niečo dialo, takže nebol žiaden priestor na nudu. Možno by som privítal o trošku viac gore a film by bol ešte zaujímavejší. Inak veľká spokojnosť a vrelo odporúčam. Výborný tip na hororový maratón. 80/100 ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Giallo ostré jako pila, s níž zdejší vrah rozřezává své oběti. Málokdy bývám u těchto filmů napjatý, protože útočí na první signální a to mě prostě nebaví, včetně těch nezbytných nahotinek, kterými se italský fláky jenom hemžily, ale tady jsem opravdu napnutý byl. Poslední půlhodina je totiž špičkovou ukázkou gradace, kde není prostor na vtípky, ani nějaké odlehčení, jenom čistá hrůza a funící vrahoun s pilou. Pozor, na netu kolují dvě verze, ta anglicky dabovaná pro americké publikum je zcenzurovaná. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikající giallo, které naplnilo všechny mé pohárky filmové rozkoše. Aby nedošlo k mýlce, orgasmus při filmech obvykle neprožívám, filmová slast je srovnatelná spíše s cestou k němu a já chodím pomalu, důkladně a se zaujetím. Ale zpět k filmu, Martino bezesporu patří do pomyslné síně slávy režisérů žlutého žánru a pro mě se tímhle filmem posadil když ne na trůn (Argento je Argento) , tak minimálně hned po pravici, coby jeden z králi nejbližších. Jeho pojetí je syrové, plné erotiky, krve a smrti. K cíli se vydává přímější cestou, někdo by řekl s větší konvencí , herečky jsou jedna krásnější než druhá a žádné stydlivky, vražedné hrátky mají šmrnc a závěrečné až rodokapsové zúčtování taky potěší oko a srdce divákovo. Za mě jasných pět a doporučení jak sviň ! ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Počet mrtvých osob ve filmu: 9. (Karlos80)
  • První polovina filmu byla natáčena v umbrijském městě Perugia a druhá polovina filmu byla natáčena ve městě Tagliacozzo, které se nachází v italské provincii L'Aquila. Interiéry se dotáčely v římských ateliérech DEAR. (Trajektt)

Reklama

Reklama