Reklama

Reklama

Liga spravedlivých: Záchrana světa

  • USA Justice League: The Flashpoint Paradox
všechny plakáty
Trailer

V této napínavé adaptaci komiksu z roku 2011 cestuje Flash v čase s cílem napravit klíčové události v životě své rodiny. Jenže to způsobí řetězovou reakci a dojde k vytvoření katastrofální roztříštěné alternativní reality, ve které Liga spravedlivých nikdy nevznikla a Superman není k nalezení. Uprostřed nového světa pustošeného nelítostnou válkou Wonder Woman a Amazonek s Aquamanem a Atlanťany se Flash musí spojit s mnohem krutějším a násilničtějším Batmanem i vládním agentem Cyborgem, aby se společně pokusili obnovit Flashovu původní časovou linii. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (134)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Líbí se vám filmy podle komixů? Chcete si zkrátit čekání na další velkofilm animákem? Z DC stáje znáte Supermana, Batmana, Green Lanterna, seriálového Flashe a nově Wonder Woman, slyšeli jste o Aquamanovi, takže máte pocit, že jste připravení na crossover? Tak jo. Ovšem nebudete tak úplně v obraze, protože v kinech se min. polovina postav z Ligy spravedlivých: Záchrana světa ještě neobjevila. Takže vám často nedojde, jak moc se věci ve Flashpointu liší od toho "normálního" světa. Tvůrci tady totiž nenavazují na filmové příběhy, ale pokračují v rozšiřování animovaného univerza, který je tvořen poměrně solidní hromádkou filmů. Trošku vám pomůže znalost papírových komixů, dozvíte se kdo jsou vlastně zbývající členové týmu a nezaskočí vás, že na jednoho hrdninu připadnou min. dva záporáci. I přes nedostatečné znalosti, ale budete schopni vnímat, v jak velkém průšvihu Flash je a že se dějí věci úplně našišato. Budete sledovat, jak se vše snaží napravit...to už je úděl této postavy, pořád něco napravovat...a odpůrci seriálové Iris zajásají, že v animácích ještě odbory nenařídily přemalovat původní postavy na hnědo... . Jakožto příznivec spíš Marvelovského světa, beru tento film jako příslib toho, že se mohou dít zajímavé věci i u konkurence a kdyby se někdo rozhodl za ty tři roky, než se seznámíme se všemi členy Ligy oživit i tento příběh...byl bych spokojený. Takto je ale pro mě Liga spravedlivých: Záchrana světa dobrá jen na ukrácení času, než příjde do kin něco živého. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Flash v alternativní realitě, která sice má (stejně jako předchozí filmy) rating PG-13, ve skutečnosti se však pohybuje už za touto hranicí. A je to samozřejmě dobře: odtínání různých částí těla, průstřely hlav, permanentně chlastající Batman (však má taky proč!) a Superman jako variace na Frankensteinovo monstrum. Celá animovaná série vyniká skvělými nápady, suchými hláškami, nadupanou akcí, takže většinu hraných velkorozpočtových comicsových produkcí strká hravě do kapsy. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Oliva to má v paži! Epic dark story! Justice League, hrdinská DC badna (plus kopa méně absazovaných) opět spolu a dávají světu, alespoň tomu paralelnímu v DC universe, nehorázně zabrat. Obrazově dokonalé a scenáristicky vypilované do morku kosti! Z hlediska příběhu opravdu nečekaně moc parádní. Apokalyptická pachuť a dospělý přístup nevídaně sluší i kreslené produkci. Nechápu proč s hranou adaptací pořád na něco čekají, vždyť oni nemusí nic vymýšlet. Stačí se pekelně inspirovat těmi "levnými", zato parádními kreslenými příběhy, které by při stamilionových rozpočtech a Nolanem za kamerou rozbily snad i Avengery. Plný nedám, protože jsem chtěl vidět i Clarka a spol v plné polní, tady je to trošku víc o Flashovi, ale je to paráda. :) ()

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Jelikož k nám v zimě 2014 dorazí seriál Flash, rozhodl jsem se, že se na něj navnadím tímto snímkem a docela se to povedlo. O snímku jsem si nic nezjišťoval a tak jsem byl velice překvapen příběhem, který se velice povedl. Děj zasazen do jiné reality byl skvělý nápad, realita je pěkně temná, tak to snad v komiksech umí jen DC. Máme tu pár pěkných akčních epických scén, desítky hrdinů a pana Waynea, ale tentokrát trošku jinak. Komiksový fanda by měl být potěšen 7,5/10. ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Jeden z nej superhrdinských animáků, co jsem kdy viděla, z těch od Marvelu se mu zatím vyrovná jenom seriál Avengers: Nejmocnější hrdinové světa. I ve srovnání s komiksovou předlohou (u nás vyšla až na podzim 2019) dopadl naprosto skvěle. Kéž by takhle povedené byly i současné hrané filmy z DCEU. Někde jsem četla, že místo druhé Ligy spravedlnosti a sólovky Flashe chtějí natočit právě hraný Flashpoint (ale těžko říct, jestli se toho filmu někdy dočkáme) tak snad se kromě přečtení předlohy aspoň jednou kouknou na tohle. 9/10 ()

Galerie (77)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o první animovaný film o Justice League, kde se neobjeví Martian Mannhunter. (jh666)
  • Film je založen na komiksové sáze od DC Comics "Flashpoint" z roku 2011, kterou napsali Geoff Jones a Andy Kubert. (Shadowspark)

Reklama

Reklama